Srebrenitsa soykırımının 20. yılı

AK Parti Kayseri Milletvekili Doğan: "Bosna-Hersek'in Srebrenitsa şehrinde katledilen kardeşlerimizin yarası 20 yıldır kanıyor, acıları dinmiyor. Toplu mezarlardan her yıl yeni cesetler çıkması Boşnaklar başta olmak üzere tüm Müslüman milletlerin acısını tazeliyor"

Srebrenitsa soykırımının 20. yılı
Srebrenitsa soykırımının 20. yılı
GİRİŞ 10.07.2015 11:38 GÜNCELLEME 10.07.2015 11:38

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Doğan, Bosna-Hersek'in Srebrenitsa şehrinde katledilenlerin yarasının 20 yıldır kanadığını, acıların dinmediğini, toplu mezarlardan her yıl yeni cesetlerin çıkmasının Boşnaklar başta olmak üzere tüm Müslüman milletlerin acısını tazelediğini bildirdi.

Doğan, Srebrenitsa soykırımının 20. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Hollandalı askerlerin bulunduğu ve BM tarafından güvenli bölge ilan edilen Srebrenitsa'nın, 11 Temmuz 1995 tarihinde, Ratko Mladiç öncülüğünde Sırp birliklerince işgal edildiğini anımsattı.

 BM Barış Gücü'ndeki Hollandalı komutanların göz yummasıyla 5 gün içinde onbine yakın Boşnak'ın katledildiği soykırımın, Avrupa’nın ve BM’nin tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirten Doğan, "Bosna-Hersek'in Srebrenitsa şehrinde katledilen kardeşlerimizin yarası 20 yıldır kanıyor, acıları dinmiyor. Toplu mezarlardan her yıl yeni cesetler çıkması Boşnaklar başta olmak üzere tüm Müslüman milletlerin acısını tazeliyor" ifadelerini kullandı.

Sırpların üst üste zaferler kazandığı dönemde sesi çıkmayan Avrupa devletleri ve BM'nin, savaşın seyri Boşnaklar'ın lehine gelişince barış görüşmelerini başlattığını dile getiren Doğan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Katliam tam da bu görüşmeler sırasında yaşandı. Böylece Batı medeniyetinin gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Nitekim rahmetli bilge kralımız Aliya İzzetbegoviç bu durumu şöyle özetlemişti: 'Ben Avrupa’ya giderken kafam önümde eğik gitmiyorum. Çünkü çocuk, kadın ve ihtiyar öldürmedik. Çünkü hiçbir kutsal yere saldırmadık. Oysa onlar, bunların tamamını yaptılar. Hem de Batı’nın gözü önünde, Batı medeniyeti adına."

Doğan, Bosna'daki savaş sırasında katliam yapan çok sayıda savaş suçlusu Sırp dışarıda gezerken, ülkesini savunan Boşnaklar’ın ve Srebrenitsa’nın efsanevi komutanı Naser Oriç’in tutuklanmasının başka bir çelişki olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bosna'da Naser Oriç’le ilgili son gelişmeler, Suriye'de sınırlarımızın dibinde Kürt devleti kurma girişimleri, Mısır'daki emperyalist işbirlikçi darbe güçlerinin Mursi ve arkadaşlarını idama mahkum etmeleri, AK Parti’nin gücünün biraz zayıflamasının bile İslam düşmanlarını nasıl cesaretlendirdiğinin en güzel göstergesidir. Gönül coğrafyamız seçim sonuçlarından muzdariptir. Türkiye’nin ve İslam aleminin düşmanları ise bayram etmektedirler. Ama bu sıkıntılı sürecin geçici olduğuna inanıyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Faturasını tüm Türkiye ödüyor! Sadece bir ilde çalınan miktar 6 milyar TL
Polise saldıranlar yakalandı! Aralarında ünlü fenomen de var