Avrupalı parlamenterler Nusaybin'e sokulmadı

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki sokağa çıkma yasağını delmek isteyen Avrupa Parlamentosu üyelerinin Nusaybin'e girişine izin çıkmadı.

Avrupalı parlamenterler Nusaybin'e sokulmadı
Avrupalı parlamenterler Nusaybin'e sokulmadı
GİRİŞ 05.10.2015 16:09 GÜNCELLEME 05.10.2015 17:02
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaşananları yerinde görmek isteyen Avrupa Parlamentosu üyelerinin Nusaybin'e girişine izin verilmedi. Bütün çabalarına rağmen yetkilileri ikna edemeyen heyet, bunun üzerine Cizre'ye hareket etti.

HDP'Lİ VEKİL TEK BAŞINA YÜRÜYÜŞ BAŞLATTI

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ise "Ben de yürüyerek giderim." diyerek, tarlalardan Nusaybin'e girmek için tek başına yürüyüş başlattı.

NUSAYBİN'E 14 KM KALA DURDURULDULAR

Aralarında Yeşiller Partisi Avusturya Ulusal Parlamento Milletvekili Berivan Aslan,Hollanda Sosyalist Partisi Milletvekili Sadet Karabulut, Almanya Sol Parti Federal Parlamento Milletvekili Inge Höger'in de bulunduğu Avrupalı parlamenterler, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Barış Bloku Eş Sözcüsü Nuray Sancar, Gazeteci Celal Başlangıçve Barış Bloku heyeti Nusaybin ilçesine 14 km kala askerler tarafından durduruldu.

HEYETİN İLÇEYE GİRMESİNE İZİN VERİLMEDİ

Askerlerle yapılan görüşmeye rağmen heyetin ilçeye girişlerine izin verilmedi. Heyette bulunan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ile konuya ilişkin görüştü. Ancak Vali Koçak da can güvenliği gerekçesiyle ilçeye girişe izin vermedi.

ALMANYA, AVUSTURYA VE HOLLANDA'DAN GELDİLER

Avusturya Yeşiller Partisi Milletvekili Berivan Aslan, 12 kişilik Avrupa delegasyonu ile buraya geldiklerini söyledi. Almanya, Avusturya ve Hollanda'dan gelen heyetlerin burada olduğunu belirten Aslan, "Görüyoruz ki özellikle bizim için hazırlanan bir barikat var. Kaygılarımız var. Buradaki insan haklarının çiğnemesinden dolayı kaygılarımız var. Buradaki insanlara ses olabilmek için buraya geldik. Ama şimdi kaygılarımız daha da arttı. Daha neler olacak diye oradaki insanlar için kaygılarımız var. Şehre 14 km kalmasına rağmen burada bekletiliyoruz. Bizler bu barikatlardan dolayı susmayacağız. Daha fazla direneceğiz." dedi.

 

YORUMLAR 107
  • DİYARBAKIRLI 9 yıl önce Şikayet Et
    Ey avrupa insa hakları ihlaldan suriyede 3 yıldır 100000 lerce insan üldürüldü niye oraya gitmiyorsunuz ey kütü niyetliler.niyetiniz türkiyeyi bitirmek ve recebi bitirmektir.
    Cevapla
  • elazığlı 9 yıl önce Şikayet Et
    gazzeye gitsenize ordakiler insan değil mi
    Cevapla
  • alper 9 yıl önce Şikayet Et
    Tabi giremez tipten kaybediyorlar
    Cevapla
  • salih 9 yıl önce Şikayet Et
    hemen sinirdisi birdaha türkiye girme yasaki
    Cevapla
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Yürüüüü anca gidersin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şili-Arjantin açıklarında 7,4 ve 7,1 büyüklüğünde iki deprem
Denizli'de 2 yaşındaki Aren bebeği döven vicdansızın ifadesi ortaya çıktı