"Bu filmi HDP ile paralel birlikte çekti"

Geçtiğimiz günlerde HDP'den ayrılan Mir Sedrettin Karahan, "Askeri aracın arkasında sürüklenen genç HDP-Paralel ortaklığıdır" dedi.

"Bu filmi HDP ile paralel birlikte çekti"
"Bu filmi HDP ile paralel birlikte çekti"
GİRİŞ 27.10.2015 15:06 GÜNCELLEME 27.10.2015 15:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kürt siyasetinin muhafazakar yüzlerinden biri olan Mir Sedrettin Karahan, geçtiğimiz günlerde üyesi olduğu HDP Mardin il örgütünden “burada biz muhafazakarların bir temsiliyeti olmadığını gördüm” diyerek istifa etti.

 "ASKERİ ARACIN ARKASINDA SÜRÜKLENEN GENÇ HDP - PARARLEL YAPI ORTAKLIĞIDIR"

HDP bölgede Paralel Yapı ile birlikte çalışıyor. Özellikle geçtiğimiz günlerde Cizre'de askeri aracın arkasında sürüklenen cansız beden HDP - Paralel Yapı ortaklığının en net görüntüsüdür. Bölgede herkes o görüntülerin kime yaradığını, nasıl siyaset malzemesi yapıldığını biliyor.

Mazlum ve mağdur Kürt halkının derdine bir derman bulmak niyetiyle HDP Mardin il örgütüne üye olduğunu söyleyen Mir Sedrettin Karahan, Çözüm süreci başta olmak üzere bölgesel sorunlarda aktif olarak rol oynamaya başladı. HDP'nin içine girdikçe kendi muhafazakâr Kürt kimliğinin burada bir karşılığının olmadığını, parti içinde dindarlara "Şeriatçı kalıbıyla" bakıldığını fark etti. Sedrettin Karahan, partinin üst düzey yöneticileriyle yaptığı bireysel görüşmelerde bu rahatsızlığını dile getirdi fakat bir sonuç alamayınca istifa kararını verdi.

"HDP ÇÖZÜM SÜRECİNİ AK PARTİ İLE YÜRÜTMEMİŞ GİBİ DAVRANDI"

HDP'nin bölgede Kürt sorununu çözeceğim diyerek oy istediğini fakat batıda marjinal sol gruplardan bir farkı olmadığını ifade eden Sedrettin Karahan; HDP bölgede siyaset yaparken Kürt sorunu çözeceğim diyor. Ancak yürüttüğü politikada Kürt sorunundan ziyade marjinal grupların peşinden giderek siyasetini Erdoğan karşıtlığına oturttu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti düşmanı grupların, partilerin, oluşumların dilini kullanarak sanki Çözüm sürecinde ortaklık kurduğu parti AK Parti değilmiş gibi davrandı."dedi. 

"HDP'DE ÇETELEŞMELER OLUŞMUŞ"

HDP'nin Gezi'yi devrim olarak gördüğünü fakat Gezi'nin Kürt realitesinde bir karşılığı olmadığını ve Gezi'nin bir balon olduğunu belirten Karahan; HDP içinde çözüm yanlıları tasfiye ediliyor. Ç özüm karşıtı, AK Parti karşıtı gruplar destekleniyor. HDP içinde çeteleşmeler var. Kürt sorunun çözümü konusunda sert bir kaya olan, çözüm yolu aramayan bir çeteleşme var." dedi.

"O MANZARAYI GÖRÜNCE BENİM BU PARTİDE YERİM YOK DEDİM"

Sedrettin Karahan sözlerini şöyle sürdürdü; "Biz muhafazakar kesimden gelen insanlarız, Kürt sorununun çözülmesi adına bedel ödemiş bir aileyiz. HDP'ye eğer siz imani ve insani bir çerçevede bir ortam sağlayacaksanız gelelim dedik. HDP içinde Kürt yoksullarına makarnacı, muhafazarlarına şeriatçı, kanat önderlerine ilkel, milliyetçi feodal deniliyor. Bu bizlerin bu partide yerinin olmadığını gösteren en büyük gösterge. Kısacası biz dindarların HDP'de bir karşılığının olmadığını fark ettikten sonra benim de bu partide yerim yok dedim."

"5 BİN KİŞİLİK İLÇEYİ YÖNETEMİYORLAR ÖZERKLİKTEN BAHSEDİYORLAR"

"Siz başkanlık sistemine karşı çıkıyorsunuz ama yerel yönetimlerin güçlerndirilmesinden bahsediyorsunuz. Bu bir çelişkidir. Yerel yönetimler ancak başkanlık sistemi ile güçlendirilir. Bölgede ilan edilen öz yönetimlerin halkta bir karşılığı yok. Halka zarar vermekten başka bir işe de yaramıyor. Birçok belediye 20 yıldan beri HDP çizgisindeki partilerde ama ortada bir hizmet yok. Metropollerde yollarda yürünmüyor. Alt yapı perişan halde. Öz yönetimden, özerklikten bahsetmeden önce 5 bin kişilik ilçeyi nasıl yönettiklerine bakmak lazım..."

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 4
  • Asil 8 yıl önce Şikayet Et
    Nasreddin hoca misali hırsızın hiç suçu yokmu. Bu ülkeyi hdp mi yönetiyor, paralel mi.
    Cevapla
  • babageldı 8 yıl önce Şikayet Et
    belli aslanım yemıyo artık mıllet...40 yıldır olmuşmu arkaya bağlayıp çekmek...haaa bana sorarsan az bile iki taraflı gerdirecen bunları
    Cevapla
  • Ağrılı 8 yıl önce Şikayet Et
    Paşam vermiş veriştirmiş, ağzına yüreğine sağlık.
    Cevapla
  • KARADERELİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sana.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den açıklama: İlişkilerimizi etkilemez
Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş koltuğun perde arkası