'O komutanlar namusumla oynamaya kalktı'

Asuman Korkman, Kara Harp Okulunda ilk iki sınıfı takdirnameyle tamamladı, ama FETÖ'cüler iftira atarak 3.sınıftan attı.

GİRİŞ 25.07.2016 14:17 GÜNCELLEME 30.10.2021 22:41
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Kara Harp Okulunda ilk iki sınıfı  takdirnameyle tamamlamasına rağmen Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı  askerlerin iftiralarıyla 3. sınıftan atılan Asuman Korkmaz, "Atıldığım zaman, benimle uğraşan ve bana 'ben istersem buradan atılırsın' diyen  komutan, bugün gördük ki tutuklananlar arasındaki komutanlardan" dedi.

FETÖ'cü subay ve astsubayların kendilerinden olmayan askeri okul  öğrencilerine yaptıkları zulmün mağdurlarından biri de Asuman Korkmaz. Okuldan  atıldıktan sonra özel bir üniversitenin Hukuk Fakültesine devam eden Korkmaz,  kendisi gibi mağdur olanların haklarını savunmak için avukat oldu.

Kara Harp Okulundaki ilk 2 yılını başarıyla tamamladıktan sonra 3.  sınıfta FETÖ'cü askerlerin iftiralarına maruz kalarak okuldan atılan Korkmaz, AA  muhabirine yaşadıklarını anlattı.

3. sınıftayken sistem similasyonu dersinde önce yazılı, bir saat sonra  da uygulamalı sınava girdiğini ancak uygulamalı sınavdan "sıfır" aldığını  belirten Korkmaz, sınavda kağıdına herhangi bir işaret koyulmamasına karşın  sınavdan 10 gün sonra kopya çektiğine dair savunmasının istendiğini ifade etti.  Korkmaz, aksini ispatlama şansı olmadığı için bu olay nedeniyle alay komutanı  tarafından 10 gün hapis cezasına çarptırıldığını kaydetti.

Okul olarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün Harp Okuluna adım attığı 13 Mart  dolayısıyla gösteriler yaptıklarını dile getiren Korkmaz, gösterilerden 10 gün  sonra Alkol aldığı ve uygunsuz davranışlarda bulunduğunu belirten bir yazı  geldiğini söyledi. Korkmaz, "Neredeyse 150 general ve onun 2-3 katı albay olan  bir organizasyonda böyle bir şey yapmam imkansız. Yapmış olsam bile beni revire  götürüp kan testine sokabilirlerdi ve o zaman delilli olarak ispat edebilirlerdi.  Götürme gereği duymadılar çünkü onlar da çok iyi biliyordu böyle bir şey  olmadığını. Bu savunmayı hazırlayan ise başka bir taburda beni tanıması imkansız  bir komutan. Zaten gördük ki 15 Temmuz'dan sonra o da tutuklananlar arasında."  diye konuştu.

YORUMLAR 41
  • Ramis 7 yıl önce Şikayet Et
    Bedava hizmet veren ordu evleri kapatılsın yada aynı şartlarda halkada hizmet versin
    Cevapla
  • Tek vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    Éeee hukuk fak tesi noldu bittİ mi, yoksa ordan da mı attılar söylememişsin
    Cevapla
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    kanusmaları ınandırıcı degıl bulmadım kusura bakma yani reklamlar
    Cevapla
  • yorumcu 7 yıl önce Şikayet Et
    kanusmalarını inandırıcı bulmadıysan fetö ye sor doğrusunu anlatsın sana. burdan yaz da biz de bilelim.
    Cevapla
  • Trip 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kıza yeniden subaylık yolunu açmalı devlet
    Cevapla
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizler yaşadıklarımızı ve sabrederek vazgeçmeden mücadele ettikçe başımıza neler geldiğini anlatsak, Kendinizi tutsaniz dahi çok defasında ağlarsınız. Yada gidip öldürürsünüz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak
Adana'da başıboş köpek sürüsü yaşlı kadını parçaladı