Helikopterle ilgili haber yalan çıktı

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde düşen helikopterde bulunan personelin 112 acil servisini aramadığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 18.04.2017 15:50 GÜNCELLEME 18.04.2017 17:13
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

AFAD'a göre helikopterin koordinatları belirlendi. 

Tunceli İl Sağlık Müdürü Sercan Özaydın, Tunceli'de irtibat kesilen helikoptere ilişkin "Bölge itibarıyla 112 çağrısının komşu illerimize de düşmüş olma ihtimali var. Bingöl, Erzincan ve Erzurum ile müşterek değerlendirdik, 112 komuta merkezine olay yerinden düşen bir çağrı yok. Olay yerine dair hiçbir çağrı almadık." dedi.

Özaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'de polis helikopteriyle irtibatın kesilmesinin ardından 112 komuta merkezine herhangi bir çağrı gelmediğini belirtti.

ÖYLE BİR ÇAĞRI ALMADIK

Basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Özaydın, "Bölge itibarıyla 112 çağrısının komşu illerimize de düşmüş olma ihtimali var. Bingöl, Erzincan ve Erzurum ile müşterek değerlendirdik, 112 komuta merkezine olay yerinden düşen bir çağrı yok. Olay yerine dair hiçbir çağrı almadık." diye konuştu.

ARAMA EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

Helikopterin, Sarıgül Köyü kırsalında düşmüş olabileceği belirtilirken, bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Diyarbakır'dan havadan, Elazığ ve Erzurum'dan ise karadan AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi. Yine Diyarbakır'da bulunan 8'inci Ana Jet Üssü'nden arama kurtarma çalışması yapan CN235 tipi uçak ile Malatya'dan 2 S-70 tipi arama kurtarma helikopteri bölgeye gönderildi. Ayrıca E-7T Barış Kartalı Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı da düşen helikopterlerden sinyal almak için uçuyor. Ancak bölgede etkili olan yağış ve sis nedeniyle helikopterler alçak irtifada uçuş yapmakta zorlanıyor.

YOLDA HEYELAN OLDU

Arama kurtarma ekipleri karadan helikoptere ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ancak Sarıgül Köyü'ne giden yolda yine yoğun yağmur nedeniyle heyelan meydana geldi. Buraya da iş makineleri sevk edildi. Ekiplerin bölgeye ulaşma çalışmaları sürüyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Sağlık Bakanlığınca, Tunceli'de polis helikopteriyle irtibatın kesildiği bölgeye 6 ambulans ve 5 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin sevk edildiği bildirildi.

YORUMLAR 64
  • cuk 7 yıl önce Şikayet Et
    bu yalan haberi yapanda bir gün kendisi de muhtaç olur
    Cevapla
  • Ülkücü 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede ve sudiarabistanda Helikopter düsüyor ayni zamanda..... bi iste kesin Amerika ve AB ve jahudi parmağı var... Allah c.c şehitlerimizin makamını cennet eylesin...
    Cevapla
  • FATİH 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu helikopter den hiç biri sağ kalmaz mi şüpheli bir durum 112 meselesi sonradan kapatıldı ALLAH MEKANLARINI CENNET EYLESİN YAKINLARINA SABIR VERSİN
    Cevapla
  • abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman türkiyede iyi bir şeyler olsa hemen arkasından özücū olaylar oluyor. Allah yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ailelerine bağışlasın. İnşallah hepsi sağ salim bulunurlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi