Alman rezilliği! Çöp kovasına Türkçe isim

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletine bağlı Duisburg şehrinde, belediye tarafından çöp kovalarının üzerine yazılan Türkçe isimler büyük tepki çekti.

Alman rezilliği! Çöp kovasına Türkçe isim
Alman rezilliği! Çöp kovasına Türkçe isim
GİRİŞ 08.08.2017 09:13 GÜNCELLEME 08.08.2017 09:17
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Çöp kutuları üzerinde “Çöpü buraya at...” (Mach et, Mehmet) şeklinde yazıları gören vatandaşlar, belediyenin bu uygulamasını eleştirirken, Belediye yetkilileri, 6 bin adet çöp kutusuna bu yazıların yazıldığını ve uygulamanın temiz bir çevreye dikkat çekmek için yapıldığını ve sadece Türk isimlerin değil, diğer ülke insanlarının da isimlerin kullanıldığını belirtti.
Diğer taraftan, şehirdeki yerel Türk siyasetçiler, dernekler ve vatandaşlar, çöp kovalarında yazan Türkçe isimlerden rahatsız olduklarını belirtti. Birçok kişi sosyal medya üzerinden belediye tepki göstererek, uygulamanın ırkçı bir yaklaşım olduğunu savundu. Bazı vatandaşlar da kendi isimlerinin yazılı olduğu çöp kovalarına çöp atarken çektikleri fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaşarak tepki gösterdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 27
  • Harun 6 yıl önce Şikayet Et
    Sahsen ben almanlarin buyuk cogunluguna aciyorum dusunsenize kendi ulkenizin ulusal televizyonunda yillarca dedelerinizin nasil hunharca katledildigini seyretmek kolaymi....hele hele birisi varki ben bile artik dayanamadim bir yahudi birligi slman subayi esir alip beyzbol sopasiyla kafasini parcaliyordu demek istedigim bu adamlarda ayni pkk lilar gibi ezikler o yuzden maaruz gorelim birakalim biraz kendilerini bir halt zannetsinler
    Cevapla
  • bence haklilar 6 yıl önce Şikayet Et
    iyi de ulkemizde bile bizim vatandasimiz halkimiz copu cope atmiyorki.daha dun siledeki pisligi haber yaptilar.şile ye gidipte ormani cople doldurmuslar.almanlar disiplidir kabul edemezler.boim insanimiz dikkat etmiyor.denizler cople doluyor.ben o yuzden kizamam.artik careyi cop tenekesine yazmakla bulmuslar herhalde.ama ne yapsalar bos.bizim insanimizin yaptigi sey copu cope atmamak.
    Cevapla
  • Evet 6 yıl önce Şikayet Et
    Ah, benimde bir mercedesim olsa,,
    Cevapla
  • Vaggas 6 yıl önce Şikayet Et
    Abi ben vaggas.herkesten özür diliyorum. Harbiden ben züppeyim.
    Cevapla
  • Özüür 6 yıl önce Şikayet Et
    Abi ben vaggas ,haddim olmayarak burada saçmaladim ,sizlerden özür diliyorum.
    Cevapla
  • Evet 6 yıl önce Şikayet Et
    Hah, șöyle haddini bileceksin,. Züppe seni.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli'den Netanyahu'ya sert tepki: Mazlumların kanında boğulacak!
Seçim için kritik karar! Fenerbahçe taraftarını heyecanlandıran hamle