Tel Rıfat nerede, neden önemli? Tel Rıfat'ın harita üzerindeki konumu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Tel Rıfat konusuna ilişkin gerçekleştirilen önemli açıklamaların hemen sonrasında Tel Rıfat'ın nerede olduğu yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Peki, gündemin merkezine hızlı bir şekilde yerleşen Tel Rıfat nerede? İşte, Tel Rıfat'ın harita üzerindeki konumu!

Tel Rıfat nerede, neden önemli? Tel Rıfat'ın harita üzerindeki konumu!
Tel Rıfat nerede, neden önemli? Tel Rıfat'ın harita üzerindeki konumu!
GİRİŞ 05.04.2018 10:22 GÜNCELLEME 05.04.2018 10:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Trabzon 6. Olağan İl Kongresi'nde Suriye'deki Tel Rıfat bölgesiyle ilgili kamuoyunu yakından ilgilendirecek açıklamalara yer verdi. Daha önceki açıklamalarında Sincar için düğmeye basılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu bölgede gerekli operasyonun başladığını ve Tel Rıfat bölgesini de çok kısa bir zaman zarfında kontrol altına almak yönünde hedeflerin bulunduğu sözlerini kaydetti. Gerçekleştirilen Tel Rıfat açıklamalarının hemen ardından kamuoyu tarafından Türkiye için kritik öneme sahip Tel Rıfat bölgesinin nerede olduğunu merak edilerek internet aracılığıyla sorgulamalarına ağırlık kazandırdı. Peki, Zeytin Dalı Harekatı'nı amacına ulaştırmak noktasında kilit öneme bulunan Tel Rıfat nerede? İşte, Tel Rıfat'ın harita üzerindeki konumu...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEL RIFAT AÇIKLAMASI!

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk darbeyi vurduk. Ardından Zeytin Dalı Harekatı ile terör koridorunu Akdeniz'e bağlama çabasını kestik. Kısa sürede Tel Rıfat'ı da kontrol altına alıp bu harekatı amacına ulaştıracağız." şeklinde ifadelere yer verdi.

TEL RIFAT NEREDE?

Suriye’nin kuzeybatısında yer alan bir şehir olan Tel Rıfat, Halep ilinin kuzeyinde ve yine Halep’ten 40 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

Tel Rıfat'ın kuzeyinde Kilis, batısında da Afrin bölgesi yer almaktadır. Civar yerleşim birimleri arasında; kuzeyinde Azez, doğusunda, Mare’, güneyinde Kefr Naya, güneybatısında Deyr Cemâl ile Akıbe, batısında da İbbin Semaan şehirleri bulunmaktadır.

tel

2004 sayımındaki nüfusu 20.514 kişi olan ve Afrin’in doğusundaki kritik ilçe Tel Rıfat aynı zamanda Fırat Kalkanı Harekâtı ile alınan Mare’ye oldukça yakın bir konuma sahiptir.

Tel Rıfat’ın Türkiye’ye kuş uçuşu uzaklığı 17 kilometredir.

12 Mart 2018 tarihinde Suriye Demokratik Güçleri şehrin civarındaki Deyr Cemâl ile Kefer Neye kasabalarını Suriye Ordusu'na devretti.

tel fırat

İŞTE, TEL RIFAT'IN HARİTA ÜZERİNDEKİ KONUMU...

YORUMLAR 4
  • Boğaz. 6 yıl önce Şikayet Et
    Tel rıfat çok tehlikeli bir konumda burda sadece abd güdümlü tetöristler yok esed rejimi sağdan teröristlere yardım edebilir tel rıfat boğaz konumunda olduğundan çok dikkatli olmak gerek..
    Cevapla
  • Yörük GURD 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl harita ?!
    Cevapla
  • Ersin kaçar 6 yıl önce Şikayet Et
    Güncel harita yayınlarsanız iyi olur
    Cevapla
  • bayburtlu 6 yıl önce Şikayet Et
    haritayi guncelleyin beyler afrin ypg den alindi.....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam