Aile Yanında Askerlik koşulları belirlendi! Kim nasıl yararlanabilir?

ASAL (Asker Alma Genel Müdürlüğü) tarafından, ''Aile Yanında Askerlik'' talimatnamesine çıkarıldı. Aile Yanında Askerlik talimatnamesi doğrultusunda; şehit, gazi yakınları ve güvenlik korucuları diledikleri takdirde vatani görevini icra edebilecek. Bu uygulamadan kimler yararlanabilecek, nerede askerlik yapılabilecek?

Aile Yanında Askerlik koşulları belirlendi! Kim nasıl yararlanabilir?
Aile Yanında Askerlik koşulları belirlendi! Kim nasıl yararlanabilir?
GİRİŞ 19.09.2018 11:38 GÜNCELLEME 19.09.2018 11:38
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

ASAL (Asker Alma Genel Müdürlüğü), şehit ve gazi yakınlarının dağıtım birliklerinin belirlenmesi hususunda ''Aile Yanında Askerlik'' adı altında talimatname çıkarıldı. ASAL (Asker Alma Genel Müdürlüğü) tarafından çıkarılan Aile Yanında Askerlik talimatnamesinden şehit, gazi yakınları ve güvenlik korucuları yararlanabilecek. Aile Yanında Askerlik talimatnamesi doğrultusunda; sivil şehit, gazi yakınları ve güvenlik korucuları dahil olmak üzere, Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki şehit yakınlarından askerlik muafiyetinden yararlanamayan ya da yararlanmak istemeyenler ile gazilerin çocukları, diledikleri takdirde gerekse kendileri gerekse ailelerinin oturdukları ilde ya da nüfusa kayıtlı oldukları il sınırlarında vatani görevini icra edebilecek. 

Bedelli Askerlik başvuru şartları belli oldu! MSB başvuru detayları...

2018 Bedelli askerlik 15 bin TL ücreti ne zaman hangi bankaya ödenecek?

 

AİLE YANINDA ASKERLİK UYGULAMASINDAN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Aile Yanında Askerlik uygulamasından yalnızca 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hayatını kaybeden/yaralanan/engelli hale gelen yükümlüler, kamu personeli ve sivillerin kanuni yakınları yararlanabilecek. TMK kapsamı dışındaki personel ve kanuni yakınları ile Kore/Kıbrıs Gazileri ise düzenleme kapsamı dışında yer almaktadır.

Bedelli Askerlik yerleri açıklandı! Bedelli eğitim verilecek birlikler!

ASKERLİK

AİLE YANINDA ASKERLİK UYGULAMASI İSTEĞE BAĞLI OLACAK…

Askerlikten muafiyet hakkı olmasına rağmen bu haktan faydalanmak istemeyen yükümlüler ile muafiyet hakkı uygulanamayan güvenlik korucuları dahil kamu görevlilerinin kardeşlerinin dağıtımları da, isteklerine bağlı olarak, nüfusa kayıtlı oldukları, kendisi veya ailesinin ikamet ettiği il hudutları içerisindeki birlik, kurum ve karargahlara yapılacak. Eğer tercih edilen yerde birlik, kurum, karargah bulunmuyorsa, dağıtımlar buraya en yakın birlik, kurum ve karargahlara gerçekleştirilecek.

Bedelli Askerlik başvuru tarihi nedir? Bedelli Askerlik başvuru ne zaman?

ASKERLİK

KENDİLERİNİN YA DA AİLELERİNİN BULUNDUĞU İLDE YAPILABİLECEK

Konuya ilişkin talimatname çıkarıldı. Kapsamı gazileri de kapsayacak şekilde genişletilen talimatnameye göre, şehit yakınlarından askerlik muafiyetinden yararlanamayan veya yararlanmak istemeyenler ile gazilere, kendilerinin yahut ailelerinin ikamet ettikleri ilde veya nüfusa kayıtlı oldukları il sınırlarında askerlik yapabilme imkanı getirildi. Buna göre, Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamında yaralanan veya engelli hale gelen kamu personeli, güvenlik korucuları ve sivil gaziler ile yükümlülük esasına göre askerlik hizmetini yerine getirmekte olanların çocuklarının birliklerine dağıtımları, isteklerine bağlı olarak, nüfusa kayıtlı olduğu il, kendisi veya ailesinin ikamet ettiği il hudutları içerisindeki birlik, kurum ve karargahlara yapılacak.

ASKERLİK

KHK İLE MUAFİYET GELMİŞTİ…

Yeni Şafak'tan Kıymet Sezer'in haberine göre; Askerlik Kanunu’nda 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan düzenlemeyle 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hayatını kaybeden sivillerin kendilerinden olma çocukları ile aynı anne ve babadan olma kardeşlerinin tamamı, güvenlik korucuları dahil şehit olan kamu görevlilerinin kendilerinden olma çocukları ile aynı anne ve babadan olma kardeşlerinden birinin istekli olmadıkça silah altına alınmayacağı hükme bağlanmıştı. Kardeşlerden muafiyet kapsamına girmeyenler ile muaf olmakla birlikte yararlanmak istemeyenlerin askerlik hizmetini yerine getireceği yerlerin de ilgili talimatname ile belirlenmesi kararlaştırılmıştı.

askerlik

YORUMLAR 15
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatana hizmet hakka hizmettir .mesele vatansa gerisi teferruattır .önce vatan
    Cevapla
  • TUREL 5 yıl önce Şikayet Et
    benim eşim asker bedelliyi bekledik bekledik tam eşim askere gitti bedelli geldi şuan 3 aylık asker şırnakta ve 3 yıllık evliyiz nasıl sesimizi duyurmamız gerekiyor nasıl ? imzamı toplasak birşeyler yapalım lütfen.inş.bir an önce RABBİMİN izniyle 9 aya düşer de en azından buşekilde yararlanırız.lütfen yürürlüğe girsin lütfen bir an önce
    Cevapla
  • Efe 5 yıl önce Şikayet Et
    Zorunlu askerligi kaldırın profosyenel ordu kurulsun
    Cevapla
  • Adalet 5 yıl önce Şikayet Et
    Kore/Kıbrıs Gazileri ise düzenleme kapsamı dışında yer almaktadır. Bu ayrım neden yapılıyor. Bu haber için demiyorum bir çok konuda ayrım yapılıyor. ADALET sadece ADALET istiyoruz.
    Cevapla
  • Mustafa Çoban 5 yıl önce Şikayet Et
    Kore kibris gazisimi kaldiallah askina kac yil olmus korede savasanda savasanin oglu bile 40-50 yasindadir. Kibrista oyle 74 de gazi yada sehit olan birsinin oglu su anda en az 20 yasindadir 40-50 yasinda evlenip cocuk sahibi olmadiysa tabi
    Cevapla
  • Zeliha 5 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli askerlik kalksin Sure kisalsin herkes yapsin askerligi Bu VATAN HEPİMİZİN.
    Cevapla
  • Hiram 5 yıl önce Şikayet Et
    Kadınlar da yapsın askerlik onlar da silah nedir savaş düzeni nedir öğrensin!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!