Askerlikte uygulanacak yeni kural! Jandarma Genel Komutanlığı'nda...

Alınan karar doğrultusunda, 31 Temmuz 2019 tarihinden itibaren Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde askerlik görevini icra eden yükümlü bulunmayacak. Askerlikte bir devrin kapandığı kararın İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı'nda profesyonelleşme çalışmaları kapsamında alındığının bilgisine ulaşıldı.

Askerlikte uygulanacak yeni kural! Jandarma Genel Komutanlığı'nda...
Askerlikte uygulanacak yeni kural! Jandarma Genel Komutanlığı'nda...
GİRİŞ 21.09.2018 13:29 GÜNCELLEME 21.09.2018 13:29
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı'na bağlanan Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde askerlik görevini üstlenen yükümlünün artık bulunmayacağının açıklaması gerçekleştirildi. Askere gidenlerin artık jandarma olamayacağı hakkında alınan kararın, 31 Temmuz 2019 tarihinden itibaren geçerli olacağı kaydedildi. Askerlik konusuna ilişkin alınan bu kararın, Jandarma Genel Komutanlığı'nda profesyonelleşme çalışmaları kapsamında alındığı öğrenildi. Öte yandan Haziran ayı itibariyle askerlik görevini icra eden 1332 yedek subay ve 111 bin 341 erbaş/er olmakla birlikte toplamda 112 bin 673 yükümlünün bulunduğunun bilgisine ulaşıldı. İşte, askerlikte bir devrin kapandığını gösteren alınan yeni kararlarla ilgili merak duyulan ve araştırma konusu haline gelen tüm ayrıntılar...

Bedelli Askerlik başvuru şartları belli oldu! MSB başvuru detayları...

2018 Bedelli askerlik 15 bin TL ücreti ne zaman hangi bankaya ödenecek?

 

ASKERE GİDENLER ARTIK JANDARMA OLAMAYACAK...

AA muhabirinin aldığı bilgiler doğrultusunda, 2016 tarihi itibariyle İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı olan Jandarma Genel Komutanlığı’nda, askerlik statüsü kaldırılmasına rağmen halen askerlik görevini icra eden personeller yer almaktadır. 31 Temmuz 2016 tarihi itibariyle Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname kapsamında; Milli Savunma Bakanlığı, 3 yıl boyunca jandarmaya er göndermeye devam edecek.

Bedelli Askerlik yerleri açıklandı! Bedelli eğitim verilecek birlikler!

Yine Kanun Hükmünde Kararname doğrultusunda, İçişleri Bakanlığının göreceği lüzum üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla bu sürenin uzatılmaması halinde, 31 Temmuz 2019 tarihinden sonra jandarmaya askerlik yükümlüsü alınmayacak. Bu tarihten itibaren jandarmada profesyonelleşme çalışmalarına hız verilecek.

Bedelli Askerlik başvuru tarihi nedir? Bedelli Askerlik başvuru ne zaman?

ASKERLİK

YORUMLAR 32
  • Ali DEMİRBİLEK 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık jandarma ve polis iç işlerine bağlanmıştır. polis memuru denildiği gibi jandarma memuru denilir olmuştur. yapı itibariyle kolluk gücü olarak iç güvenliği sağlayan yeri geldiğinde ise sınır ve tüm ülke içinde ve dışında güvenliğe destek verecek dünya standartlarında elit bir birlik olmuştur.
    Cevapla
  • Havacı 5 yıl önce Şikayet Et
    Jandarma artık asker değil zaten Asker Hava,kara ve deniz k.klığıdır.
    Cevapla
  • Fethi UYSAL 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilginizin olmadığı konuda fikriniz olamaz.
    Cevapla
  • Bilir Kişi 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet açıklamalar geliyor. Ekim de de yeni askerlik sistemi yürürlüğe girecek.
    Cevapla
  • onur 5 yıl önce Şikayet Et
    Ekımdemı dusckmı beyler
    Cevapla
  • onur 5 yıl önce Şikayet Et
    Kesin gırcek mı
    Cevapla
  • Emre 5 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış bir düzenleme
    Cevapla
  • Atabey 5 yıl önce Şikayet Et
    Olması gereken profesyonel ordu ve atılan adımlar son derece doğru yerinde..18 aylık askerlik yapan nice yiğitleri şehit verdik zamanında..çok şükür iha siha atak horon vsvs var gelişen teknoloji ile terör örgütünü yerinde yok ediyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı