Vicdansızlığın böylesi! Tarihi geçmiş ürünleri koymuşlar

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Aziz Koçal, “Özellikle ramazan paketi hazırlayan bazı kişilerin, firmalardan son tüketim tarihi geçmiş ürünleri çok düşük fiyata alarak, bu ürünleri söz konusu kolilere koyduğu ya da koyacağı yönünde çeşitli ihbarlar almaktayız. Hayırseverler ve tüketiciler dikkatli olmalı” dedi.

Vicdansızlığın böylesi! Tarihi geçmiş ürünleri koymuşlar
Vicdansızlığın böylesi! Tarihi geçmiş ürünleri koymuşlar
GİRİŞ 05.05.2019 07:14 GÜNCELLEME 05.05.2019 07:21
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Alınacak her ürün ve gıdanın ilk üretim ve son kullanma tarihlerinin mutlaka kontrolünün yapılmasının gerektiğini vurgulayan Koçal “Son kullanma tarihi geçen ürünleri almayın, diğer vatandaşlarımızın almasının da önüne geçmek için yetkilileri uyarın ve raftan kaldırtın. Tepki alırsanız, ALO 174 gıda hattını arayarak gerekli şikayette bulunun.


Özellikle gıda paketi hazırlatan hayırsever kişilerin ürünleri kontrol etmeleri, ‘dökme’ dediğimiz sonradan torbalanmış, üzerinde marka, üretim ve tüketim tarihi olmayan ürünleri pakete koydurmamaları gerekir. Dikkat edilmezse hayır yapmaya çalışılırken tüketicinin sağlığıyla oynanmış olur” diye konuştu. Koçal, gıda alışverişine listeyle çıkılmasını önererek şunları söyledi: Hangi üründen ne kadar alacağınızı ve en uygun fiyatın nerelerde olduğunu araştırın, listeyle alışverişe çıkarsanız, oruçluyken gereğinden fazla alışveriş yapmaz ve bütçenize fazla yük binmesinin önüne geçmiş olursunuz.

 

 

YORUMLAR 14
  • Halk 4 yıl önce Şikayet Et
    Sahtekarlık hırsızlık uckagitciligi meslek haline getirdiler
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet gereğini yapmalı ki sahtekarlar türemesin bunların önü kesilsin yoksa başa çıkılmaz kazık atan atana.Devlet kuvvetli cezalarla sindirmeli yasalara aykırı kanunsuz dolap çevirenlere...
    Cevapla
  • Ali selvi 4 yıl önce Şikayet Et
    Ramazan paketi yerine alışveriş çeki verilsin ihtiyacı neyse onu alsın nolucakki
    Cevapla
  • İlla edeb 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunda şaşılacak ne var, bütün derdimiz ekonomi, kariyer, koltuk değil mi, insanlık kimin umurunda. Daha bu günler iyi günlerimiz.
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 4 yıl önce Şikayet Et
    E ver devlet olarak cezasını misliyle aleme ibret olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü