Eşref Kolçak hayatını kaybetti

Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularından Eşref Kolçak, Gemlik Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde hayatını kaybetti.

Eşref Kolçak hayatını kaybetti
Eşref Kolçak hayatını kaybetti
GİRİŞ 26.05.2019 18:15 GÜNCELLEME 26.05.2019 19:23
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Türk sinemasının usta oyuncusu Eşref Kolçak, tedavi gördüğü Gemlik Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.



Türk sinemasının usta oyuncusu 92 yaşındaki Eşref Kolçak, uzun zamandır akciğerlerinin su toplaması sebebiyle tedavi görüyordu. Bursa’nın Gemlik ilçesinde yaşayan Kolçak, yeniden rahatsızlanınca Gemlik Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alındı. Kolçak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Ünlü sanatçının cenazesinin, salı günü Gemlik'te toprağa verileceği belirtildi.



2017 yılında pop müzik sanatçısı oğlu Harun Kolçak’ı toprağa veren Eşref Kolçak’ın cenazesi ile alakalı ilerleyen saatlerde açıklama yapılması bekleniyor.

HASTANEDEN AÇIKLAMA!

Türk sinemasının usta oyuncusu Eşref Kolçak’ın vefat ettiği Gemlik Devlet Hastanesi’nden konuyla ilgili ilk açıklama yapıldı. Başhekimlik tarafından yapılan açıklamada Kolçak’ın çoklu organ ve solunum yetmezliği sebebiyle hayatını kaybettiği belirtildi.



Kolçak’ın vefatının ardından ilk açıklama hastaneden geldi. Gemlik Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından yapılan açıklamada, Kolçak’ın ölüm nedeni açıklanarak, “Değerli sinema sanatçımız Eşref Kolçak 24.04.2019 tarihinde genel durum bozukluğu ve pnömoni tanısı ile hastanemiz yoğun bakım ünitesine yatırıldı. 18.05.2019 tarihinde hipoksik solunum yetmezliği ve çoklu organ yetmezliği gelişen hasta solunum cihazına bağlandı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen 26.05.2019 tarihinde saat 16.40'ta hayatını kaybetmiştir” denildi.

 

 

EŞREF KOLÇAK KİMDİR?

Eşref Kolçak Erzurum, İsprili'dir ve 28 Ocak 1927 tarihinde doğmuştur. 1941 yılında İstanbul'a geldi. Kasımpaşa'da oturdu. Sultan Ahmet Erkek Sanat Enstitüsü'nü bitirdi. Tesfiyecilik, marangozluk okudu. Marangozluk ve ayakkabı tamirciliği gibi işlerde çalıştı. Kasımpaşa'da oturduğu zamanlarda marangoz dükkanı ve mobilya mağazası vardı.

 

 

1944 yılında Atilla Revü Opereti'nde tiyatroya başlayan sanatçı, 1945 yılında Ses Tiyatrosuna geçti. 1947 yılında figüranlıktan oyunculuğa geçtiği film Cahide Sonku ile birlikte oynadığı "Fedakar Ana" filmi olmuştur. 1950'li ve 60'lı yıllarda, melodram ve kahramanlık filmlerinin jönü olarak çıktı seyircilerin karşısına.

Bir Şoförün Gizli Defteri (Atıf Yılmaz), Namus Uğruna, Düşman Yolları Kesti (Osman F. Seden) önemli filmerinden bazılarıdır.

Eşref Kolçak, 1955 de Özcan Kolçak ile evlendi , eşi 13 ocak 2010 da vefat etti. Kanser tedavisi gören pop müzik sanatçısı olan oğlu Harun Kolçak 20 Temmuz 2017'de hayatını kaybetti.

YORUMLAR 55
  • HATİP 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • yurdum! 4 yıl önce Şikayet Et
    sanatla geçen ömür! inş içinde ibadet’te vardır!
    Cevapla
  • gresunlu 4 yıl önce Şikayet Et
    inna lillahi ve inne ileyhi raciun..Allah merhametiyle muamele eylesin ..
    Cevapla
  • Hanifi 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tasarruf edilecek emekliye verilecek - Gazete manşetleri
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…