Son dakika: Başörtülülere saldıran provokatör yakalandı

Son dakika haberi: Karaköy'de yolda yürüyen başörtülü kadına, yanından geçen provokatör kadın yumruk atıp baş örtüsünü çekmeye çalışmıştı. Büyük tepki çeken görüntülerin ardından Bakan Soylu, Karaköy’de başörtülü öğrencilere saldıran provokatörün İstanbul Emniyeti tarafından gözaltına alındığını açıkladı.

GİRİŞ 15.11.2019 22:10 GÜNCELLEME 15.11.2019 22:10
Bu Habere 356 Yorum Yapılmış

Beyoğlu, Karaköy’de kaldırımda yürüyen başörtülü iki genç kıza, karşısından gelen bir kadın yumrukla saldırmış, ardından da hakaretler ederek yoluna devam etmişti. Neye uğradığını şaşıran kızlar ise başörtüsünü düzeltip, polis merkezine giderek şikayetçi olmuştu. Skandal olayın ardından provokatör kadının yaptıkları büyük tepki çekmişti

SALDIRIYA UĞRAYAN KADININ İLK İFADESİ

Saldırıya uğrayan G.İ. adlı genç kadın, daha sonra polis merkezine giderek şikayette bulundu. Polis, olaya ilişkin soruşturma başlatırken, saldırıya uğrayan G.İ. yanındaki arkadaşı ve görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu. Saldırıya uğrayan G.İ.'nin ifadesinde başörtülü olduğu için saldırıya uğradığını söylediği öğrenildi.



Görüntülerde, saldırıyı gerçekleştiren kadının uzaklaşırken başörtülü kızlara bakarak bağırdığı, bu sırada, kızın açılan saçını kapatmaya çalıştığı görülüyor. Kemara kayıtlarına ayrıca kızın girdiği dükkanda ağlarken yüzünü suyla temizleyip sakinleşmeye çalıştığı anlar da yansıdı.


BAKAN SOYLU AÇIKLADI: PROVOKATÖR YAKALANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Karaköy’de başörtülü öğrencilere saldıran provokatör, İstanbul Emniyetimiz tarafından gözaltına alındı.'' ifadelerini kullandı.

Görgü tanığı o anları anlattı

 

"YÜZÜNDE ENDİŞE VE KORKU VARDI"

Saldırı anını gören görgü tanıkları o anları anlattı. Saldırı sonrası genç kızı dükkanına aldığını ifade eden Cihat İsmailoğlu, "Biz o esnada dükkandaydık. Bir gürültü duyduk. Bu gürültüyü duyunca dışarı çıktık. İlk etapta aile içinde sıkıntı varmış gibi algıladık ama olayı yaşadığımız zaman anladık ki, tamamen kız kardeşimiz örtülü olduğu için diğer kadın da onun kafasına vurarak baş örtüsünü açtı. Sonrasında kardeşimiz sakinleşsin diye dükkanımıza aldık. Yüzünde endişe ve korku vardı" diye konuştu.

 

 

YORUMLAR 356
  • Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bana göre bu kadın hasta ve tedavi edilmesi lazım. Abartmamak kaydıyla isteyen istediği gibi giyinir, istediği gibi ibadetini yapar. Hiç kimse başkasının giyim kuşamına, inancına, düşüncesine karışamaz, eleştiremez. Ama kalkıp bunu cumhuriyetin yüz karası diye nitelemek, bu olayı cumhuriyetle bağdaştırmak, bu kadınla aynı zihniyete sahip olmak demektir. Başkasını kötülemek, ortalığı karıştırmak, milleti birbirine düşürecek yorumlar yapmayalım lütfen. Birleştirici, anlayışlı, başkasının hak ve hukukuna saygılı olacak bir şekilde yorum yapalım. Kimse kimseden üstün değildir, herkes eşittir, buda cumhuriyetin değeridir.
    Cevapla
  • Sakın 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir provakatör. Bunlara birileri talimat veriyor, para gönderiyordur. Asın onları bulmalı emniyet. Nerelerde toplanıyorlar, kimlerden nemalanıyorlar, millet oyuna gelmesin uyanık olalım.
    Cevapla
  • ne gibi 4 yıl önce Şikayet Et
    köpek gibi saldırmış.
    Cevapla
  • fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Hakettin bunu İstanbul.Her şey daha kötü olacak...
    Cevapla
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    çağdaş yobaz bunlar burası Müslüman bir ülke gidin avrupaya orada yaşayın olur mu bıktık sizden bir düşün yakamızdan artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!