Erdoğan'dan Macron'a: Beynini kontrol ettir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un skandal sözleriyle ilgili, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron 'NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti' dedi. Sayın Macron bak buradan sesleniyorum. Sen ilk önce kendi beyin ölümünü kontrol ettir. Türkiye'yi NATO'dan çıkarmak senin haddine mi? " dedi.

GİRİŞ 29.11.2019 15:57 GÜNCELLEME 30.11.2019 13:21
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, istanbul Maltepe'de Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Temel Atma Töreni'nde gündemle ilgili açıklamalarda bulunuyor. 

 

 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Ülkemizdeki üniversite sayısını 76'dan 207'ye çıkarırken sadece skor amaçlı hareket etmedik. En köklüsünden en yenisine kadar, tüm üniversitelerimizin yüksek öğrenimden beklediğimiz işlevleri yerine getirebilecek anlayışa, donanıma, altyapıya sahip olması için de çalıştık.

Üniversitelerimizin başarıları ülkemizin en büyük gururu, övünç kaynağı olmalıdır. Cumhurbaşkanı olarak bu konuda üzerimize düşen her türlü görevi yerine getireceğiz.

İlk 500, ilk 100 listelerinde ülkemizden bir elin parmağı kadar değil göğsümüzü kabartacak düzeyde üniversitelerin yer almasını bekliyoruz.

Bu coğrafya, inancıyla ilgili hassasiyetlerine dokunulmaması şartıyla her imkanı, her değeri, her birikimi kucaklama kültürüne sahiptir.

Artık tehdit kriterlerimiz değişti. Geçmişte sorun kaynağı olan mesele artık rutin bir gündemin kaynağı olmaktan öteye gidemiyor.

ARNAVUTLUK'A YARDIM

Arnavutluk'ta deprem oldu. Buraya bir 500 konut yapabilir miyiz diye Çevre ve Şehircilik bakanlığımızla istişare ettik. Oraya 500 konutu inşa etme kararı aldık.Bu medeniyetimizin bize beslediği mesuliyettir. 

SEN İLK ÖNCE KENDİ BEYİN ÖLÜMÜNÜ KONTROL ETTİR

Başarı çıtasını yükseltmek mücadele cephesini de genişletiyor. Daha biz NATO Zirvesi'ne gitmeden tartışma başladı. Hiç risk almayan hep kazanmaya alışmış kimi ülkeler, Türkiye'nin kendi hakkını, hukukunu, egemenliğini koruma çabalarına tahammül edemiyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşmiştir" diyor. Sayın Macron, Türkiye'den sesleniyorum; Sen önce git kendi beyin ölümünü kontrol ettir. Çünkü bu ifadeler ancak senin gibi beyin ölümü gerçekleşmiş olanlara yakışır. Son açıklamaları hastalıklı anlayışın yansımasıdır. Macron inanın çok tecrübesiz, terörle mücadeleyi bilmiyor. Onun için sarı yelekliler Fransa'yı işgal etti. Bizim Suriye'ye girme hakkımız terörle mücadelede var. Macron senin Suriye'de ne hakkın var? İstediğiniz kadar hoplayıp zıplayın. Eninde sonunda Türkiye'nin egemenlik hakkına saygı duyacaksınız. Türkiye Suriye'den topraklarına yönelik tehdit tamamen bitene kadar harekatlarını sürdürecektir. 

Macron canlı yayında fena kızmıştı! Türkiye'den Merkel imalı jet cevap

 

İSTEDİĞİNİZ KADAR HOPLAYIN ZIPLAYIN! ÖĞRENECEKSİNİZ

İstediğiniz kadar hoplayın zıplayın. İstediğiniz kadar eveleyin geveleyin. Önünde sonunda Türkiye'nin egemenlik haklarına, güvenlik politikalarına saygı duyacaksınız. NATO için Fransa ne ifade ediyor bilmiyoruz ama Türkiye NATO'nun en önemli ülkesidir. Bunlar Türkiye olmazsa dünyanın dört bir tarafındaki teröristlerin Avrupa'ya yığılacağından habersiz mi?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe'de Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Temel Atma Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum (sol 2), Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu (solda) ve diğer katılımcılar, butona basarak açılışı gerçekleştirdi.

MACRON NE DEMİŞTİ?

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak basın toplantısı düzenleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, konu ile alakalı son dakika açıklaması yaptı. Macron, "Müttefikimiz Türkiye'nin güvenlik kaygılarının son derece farkındayım. Çok sayıda terör saldırılarına maruz kaldılar. Bununla birlikte, Türkiye bir taraftan Suriye'de oldubittiye getirip harekat düzenleyip diğer taraftan NATO'dan dayanışma bekleyemez" dedi.

 

 

TÜRKİYE'DEN MACRON'A PEŞ PEŞE TEPKİLER

İBRAHİM KALIN'DAN TOKAT GİBİ CEVAP

 Macron'un, Brüksel'in ülkenin adının değişmesini dahi içeren tüm taleplerini karşılamasına rağmen Kuzey Makedonya'nın Avrupa Birliğine üyelik müzakerelerinin başlamasını veto eden tek lider olduğunu vurguladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Macron'a sarf ettiği belirtilen, "Yıkıcı siyaset arzunuzu anlıyorum. Ama parçaları bir araya getirmekten usandım. Yeniden birlikte oturup çay içebilelim diye, kırdığınız bardakları sürekli tekrar yapıştırmak zorunda kalıyorum." sözlerini de Kalın, paylaşımında hatırlattı. 

Macron'un Türkiye'nin, NATO müttefiklerinden dayanışma beklememesi gerektiği yönündeki sözleri hakkında, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Macron, birbiri ardına bardak kırmaya devam ediyor ve hala çay istiyor." ifadelerini kullandı.

İÇ HESAPLARI NEDENİYLE İTTİFAKI SUÇLUYOR

Türkiye'nin başlangıcından bu yana NATO'nun önemli bir üyesi olduğu ve ittifak içerisinde hayati bir rol oynadığını vurgulayan Altun, şunları kaydetti:

İttifak içerisindeki görevlerini yerine getirmeye devam eden güvenilir bir üye olarak NATO'nun etkinliğini ve geçerliliğini iyileştirmenin yollarını aramaya devam edeceğiz. Bütün liderler zirvesi programlarında önerilerimizi sunmakta ve diğer üye devletlere, Türkiye'nin ulusal güvenlik endişelerini anlamaları için çağrı yapmaktayız. Sorumluluk sahibi her bir üye devletin ve liderin kendi reform önerisini dile getirmesi ve bunu yaparken bütün üye devletleri ilgilendiren ortak çıkarları ve güvenliği gözetmesi gerekmektedir.

Bu örgütü, günümüzün güvenlik sorunlarına müdahale eden bir yapıya dönüştürebiliriz. Hep birlikte hareket edersek, NATO daha geçerli ve etkili olabilir. Bir ülkenin kendi dış politika sorunları, yanlış seçimleri, stratejik geçerliliğinin giderek azalması ve iç hesapları nedeniyle ittifakı suçlaması NATO'ya haksızlıktır. Bu aynı zamanda, Fransız halkına da büyük haksızlık olur.

TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE KOL KOLA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Paris'te düzenlediği ortak basın toplantısındaki sözlerine bu sözlerle tepki gösterdi:

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde terör devletçikleri kurulmasını engelleyen operasyonlarından en çok rahatsız olan kişi oldu. Terör örgütünün önde gelenlerini en çok misafir eden kişi de Macron.

Türkiye’nin uluslararası hukuka tamamen uygun olan terörle mücadelesinden en çok rahatsız olanın Macron olması herkesin dikkatini çekiyor. Macron, sömürgeci çıkarlarını korumak için, hukuk dinlemeden Afrika’nın her yerine operasyon yapan ülkesinin durumuyla yüzleşmeli önce.

Macron bir yandan “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti’’ diyor, öte yandan “Barış Pınarı Harekatı’nı yapan Türkiye NATO’dan yardım bekleyemez” diyor.Şu cümleler yan yana geldiğinde konuşanın mantıklı sözler sarfettiği söylenemez. Salt çıkarlarına göre konuşan birinin sözleri bunlar.

Macron’un Suriye ile ilgili söylediklerinin tamamı, Fransa’nın Suriye’deki sömürgeci geçmişini parlak cümlelerle yaşatmak istemesinden ibaret. O nedenle işi teröre destek vermeye kadar götürebiliyor."

YORUMLAR 72
  • hızırali 4 yıl önce Şikayet Et
    YAV REİS KOPAYIM DİYORUM VALLAHİ OLMUYOR SENDE BİŞEYLER VAR OLMUYOR OLMUYOR OLMUYOR..DİNLEDİKÇE DİNLEYESİM GELİYOr
    Cevapla
  • konyali 4 yıl önce Şikayet Et
    videoyu 10 kez izledim. izledikçe hoşuma gidiyor ya bağımlılık yaptı. Allah yolunu açık etsin Reis.
    Cevapla
  • ali Aksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanlarin bu fransizlari hiç sevmedigini,herkez bilir...ama dünyaya gözdagi vermemek için bu fransayi yaninda tutar ve fransizlari besler,nereye kadar bilinmez!
    Cevapla
  • Seref 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp içinde yabancılara böyle racon kesebilecek adam yok onların efeliği bize...
    Cevapla
  • Adam gibi Adam 4 yıl önce Şikayet Et
    Macron Can Çekiştiriyor.!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?