Nobel’de değişen bir şey yok!Katliam yapan kazandı

Ellerine kan bulaşmış isimlere bile Nobel Barış Ödülü veren Komite’nin kararları yıllardır sorgulanıyor ama değişen bir şey yok!...

Nobel’de değişen bir şey yok!Katliam yapan kazandı
Nobel’de değişen bir şey yok!Katliam yapan kazandı
GİRİŞ 11.12.2019 07:15 GÜNCELLEME 11.12.2019 07:16
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Dün Dünya İnsan Hakları Günü’ydü. Dünya, böyle önemli bir günde skandal bir olayı tartıştı. En itibarlı ödüller arasında yer alan Nobel Edebiyat Ödülü’ne, Bosna Hersek’te 1995 yılında yaşanan Srebrenitsa Soykırımını inkâr eden Avusturyalı yazar Peter Handke layık görüldü. Bu, geçmişte verilen tartışmalı ödülleri hatırlattı.
 Eski ABD Başkanı Barack Obama’ya 2009’da Nobel Barış Ödülü verilmesi dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Göreve başlamasının henüz dokuzuncu ayında, böylesine önemli bir ödüle layık görülmesi Obama’nın kendisini de şaşırtmış “Akademiden böyle bir karar beklemiyordum” ifadeleri uzun süre gündemde kalmıştı. Komite Obama’nın yaptıklarıyla bu ödülü hak ettiğini savunmuştu. Ancak eski başkanın özellikle Irak ve Afganistan’daki politikaları tepki çekmişti.

 

 

KATLİAM YAPAN KAZANDI!

Nobel Barış Ödülü sahipleri arasında en çok tartışılan isimlerden biri de eski ABD’li siyasetçi Henry Kissinger olmuştu. Kissinger, eski ABD başkanlarından Richard Nixon’un danışmanlığını yaptığı 1973’te, Vietnam Savaşı’nın sona ermesindeki katkısı sebebiyle bu ödülü almıştı. Ancak diplomat, barışın sağlanmadığı tepkileriyle karşılaşmıştı. Kendisiyle birlikte aynı ödüle layık görülen Kuzey Vietnamlı siyasetçi Le Duc Tho, Nobel’i reddetmişti.

Myanmar lideri Aung San Suu Çi de 1991’de aynı ödülü kazanmıştı. Suu Çi, özellikle Arakanlı Müslümanlara yönelik zulme sessiz kalmasının ardından eleştiri oklarının hedefi oldu. Uluslararası toplumun çağrılara rağmen kılını kımıldatmayan Suu Çi’nin bu tutumu sebebiyle elinden birçok ödülü alınmıştı. Ancak Komite, kendi ödüllerinin geri alınmayacağını açıklamıştı.

 

 

IRKÇI HANDKE ÖDÜLÜNÜ ALDI

Bosna’daki soykırımı inkar etmesi sebebiyle tepki çeken Avusturyalı yazar Peter Handke’nin de aralarında bulunduğu 2019 yılının Nobel sahipleri, İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen törende ödüllerini aldı.

Stockholm Konser Evi’nde düzenlenen törende fizik, tıp, kimya, edebiyat ve ekonomi dallarındaki Nobel ödülleri, İsveç Kralı 16. Carl Gustav tarafından sahiplerine takdim edildi. Boşnakları aşağılayıp Sırp katillere methiyeler düzen Handke de 2019 Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi oldu. Nobel ödülünü kazananlara birer diploma, madalya ve yaklaşık 900 bin avro para ödülü verildi. Handke’ye ödül verilmesini protesto eden Türkiye, Arnavutluk, Kosova ve Hırvatistan törene temsilci göndermedi. Salonun dışında toplanan kalabalık bir grup da hem Nobel komitesini hem de Handke’yi protesto etti.

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 22
  • FARKINDA MISINIZ? 4 yıl önce Şikayet Et
    Her fırsatta ‘İslam barış dinidir.’ diyoruz ama İslam’ı sahiplenmediğimiz ve yaşamadığımız için barışı da onlar sahipleniyor ve ödülünü de onlar dilediğine veriyor. Bize de gözümüzün önünden geçen o trene bakmak kalıyor. Kimse kızıp darılmasın halimiz ortada, inandığımız gibi yaşamazsak, inancımızı hayat tarzı haline getirmezsek, Allah’ın bize ikram ettiği barışı, İslam’ı sahiplenmezsek, bize de ancak o trene binenlere bakmak ve söylenmek kalır. Allah bizim bu halimizi biliyor ve Nisâ Suresi 136. ayetiyle Müslümanım diyenleri son bir kez uyarıyor. “Ey iman edenler!... iman edin.” Allan Müslümanlara neden böyle diyor hiç düşündünüz mü? İnancınızı yaşamıyorsanız kendinizi kandırıyorsunuz!
    Cevapla
  • YAZIK BİZE 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim hakkımızda kim ne der, nasıl düşünür demeden kendi inançlarını yaşamalarını ve davalarını hayat tarzı haline getirmelerini kıskanıyorum. Allah'a inanıp onlar gibi yaşamaktan uyanıyorum. Bizim gibi, inandığını söylemekten utanan, kendi inancını ve davasını bir hayat tarzı haine getirip yaşamaktan uzak değiller. 'Neden bize ödül vermiyorlar.' Diyecek kadar kendi davamızdan ve içinde bulunduğumuz savaştan habersiz ömrümüzü tüketiyoruz.
    Cevapla
  • eren 4 yıl önce Şikayet Et
    nobel ödülüde bir katilin ödülü nobel deneme yaparken kardeşini öldürmüş elbette katillere verilmesinde bir sakınca yok zaten iyi insanlara verselerdi şaşardım iyi insanada yakışmaz bu ödül
    Cevapla
  • lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    size güzel bi haber getirdim bu ülkenin güzel bi televizyonunda güzel bi tarihçi,müfredat tarih kitaplarımda barbar batılının tarihi canım cicim tarihi olarak gösterildiği soykırımın işgalin sömürünün köle düzeninin zorbalığın üstü örtülerek servis edilmesi türk insanının gerçek tarih öğretilmediğiini içi yanarak anlattı ben bile okuduğum yalan tarihten utandım,,,çok yazık gençliğimize barbarlar iyimiş gibi tarih servis ediliyor
    Cevapla
  • Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    zalimin yaptığı zulme alkış tutanlarda zalimdir. Yarabbi zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi