Sinan Aygün kimdir? CHP'den istifa eden Sinan Aygün aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Rüşvet skandalının ardından hakkında disiplin soruşturması başlatılan ve CHP'den istifa eden Sinan Aygün kimdir? Bir dönem Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Odaları Konsey Başkanlığı yapan Sinan Aygün aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte Sinan Aygün'ün biyografisi...

Sinan Aygün kimdir? CHP'den istifa eden Sinan Aygün aslen nereli ve kaç yaşındadır?
Sinan Aygün kimdir? CHP'den istifa eden Sinan Aygün aslen nereli ve kaç yaşındadır?
GİRİŞ 30.12.2019 09:50 GÜNCELLEME 30.12.2019 09:54

Sinan Aygün, 10 Mart 1959'da Ankara'da doğdu. Babasının adı Necip, annesinin adı Ayten'dir. Üniversite eğitimini Gazi Eğitim Enstitüsü İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamlamış Sinan Aygün inşaat malzemeleri ticareti ve müteahhitlik yapmıştır. İyi düzeyde İngilizce bilen Aygün, evli ve 1 çocuk babasıdır.

1997 senesinde Ankara Ticaret Odası Başkanlığına seçildi ve bu görevini 2011 senesine kadar sürdürdü.

2005 senesinden 10 Mart 2011 tarihine kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Odaları Konsey Başkanlığı yaptı.

ERGENEKON SORUŞTURMASI

1 Temmuz 2008 sabahı, Ergenekon Soruşturması kapsamında yapılan operasyon ile İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ve Mehmet Ali Pekgüzel'in talimatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün Terörle Mücadele Şubesi tarafından gözaltına alındı.

14 Temmuz 2008'de Sinan Aygün'ün avukatının tutuklama kararına yaptığı itiraz kabul edildi ve ATO Başkanı Aygün ve Barbaros Altıntaş serbest bırakıldı.

SİYASİ HAYATI

12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimleri'nde Ankara 2. Bölge 3. sıra adayı oldu ve seçimleri kazanarak TBMM'ye girdi.

Türkiye-Peru Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir.

Son olarak  Rüşvet skandalının ardından hakkında disiplin soruşturması başlatılan Sinan Aygün CHP'den istifa etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı