Elazığ depremini günler öncesinden tahmin etti

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana 6.8'lik depremin ardından, Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut'un sözlerini akıllara getirdi.

GİRİŞ 25.01.2020 00:44 GÜNCELLEME 25.01.2020 00:46
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Silivri açıklarında meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremi 2 saat öncesinden sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında tahmin eden araştırmacı Ahmet Yakut, beklenen Marmara depreminden ziyade Doğu ve Güneydoğu'da 6 şiddetinde bir deprem olursa şaşırmayacağını ifade etmişti.

"2020 YILINDA 6 YA DA ÜZERİNDE BİR DEPREM DOĞU BÖLGELERİMİZDEN GELİRSE ŞAŞIRMAM"

Türkiye'nin Doğu bölgesinde deprem yaşanacağını belirten Yakut, "2015 yılından beri tezim şudur, 2011 Van depreminden sonra ülkemizde 6 yıllık yıkıcı deprem periyodunu geçtik. Yani 2017 ve 2018'de en geç olması beklenen yıkıcı bir deprem karasal olarak meydana gelmedi. 2020 yılı hem dünya hem de ülkemiz için önemli bir yıl olarak depremsellik açısından belki tarihe geçecek. Bence Batı'dan ziyade özellikle Doğu'ya bakmak lazım. Meydana gelen Endonezya, Çin ya da Uzak Doğu depremleri ve bağlı olduğumuz plakalara baktığımızda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun bu sene önemli bir rol oynayacağını sismik açıdan görebiliriz. Bu yüzden 2020 yılında 6 ya da üzerinde bir deprem Doğu bölgelerimizden gelirse şaşırmam. Marmara'da tabi ki depremler olacak, İstanbul'da, güneyde, kuzeyde tabi ki depremler olacak, ama deprem bilinciyle yaşamayı bilmedikten sonra depremlere karşı yapacağımız hiçbir şey olmayacak" değerlendirmesinde bulunmuştu.

DAHA ÖNCE DE ÇOK SAYIDA DEPREMİ TAHMİN ETTİ

Daha önce de çok sayıda yerel ve ulusal depremi tahmin ettiğini belirten Ahmet Yakut, "Bodrum depremini insanlarla sosyal medyadan paylaşmıştım. 15 gün önceden oradaki insanlara 6.8 büyüklüğünde bir deprem olabileceğini söylemiştim, akabinde Bodrum depremi meydana geldi. Çanakkale Ayvacık, Midilli açıklarında yaşanan 6.3 büyüklüğündeki deprem, Şili, Endonezya depremleri gibi 48-96 saat önceki periyotlarda insanlarla paylaşmıştım" şeklinde konuştu.

 

 

YORUMLAR 11
  • ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Deprem öldürmez bina öldürür.Önce bilmek önemli lakin sağlam bina yapmamız lazım.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Sağlam yapı olursa kimse ölmez
    Cevapla
  • avciturk 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye deprem bolgesinde yer alan bir ulke.Bence deprem olacagini tahmin etmek marifet degil, asil marifet her an deprem olacakmis gibi yasamayi ogrenmek ve yapilan uyarilardan sonra gerekli tedbirleri almaktir.
    Cevapla
  • yağız gökay 4 yıl önce Şikayet Et
    naci görür nokta atışı yapıp sivrice demişti....izledim
    Cevapla
  • Alper ağa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende tahmin ediyorum tekirdağ ve ege kıyılarına dikkat not düşün 6 ay içinde 5 ve 6 şiddetinde deprem olursa sasirmam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı