Son dakika açıklaması: Türkiye tüm hedefleri vuracak!

Son dakika haberi: Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu: "Türkiye (İdlib'de) tehdit teşkil eden tüm hedefleri vuracak. Askerimizi geri çekmeyeceğiz ve gözlem noktalarından geri çekilmeyeceğiz. Ay sonuna kadar mevcut pozisyonlarından çekilmesi gereken rejimdir"

GİRİŞ 19.02.2020 21:36 GÜNCELLEME 19.02.2020 21:36
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Suriye'nin İdlib kentinde Esed rejimi tarafından gerçekleştirilen saldırılar her geçen gün artmaya devam ederken Türkiye BM'de son uyarısını yaptı.

 

TÜRKİYE TÜM HEDEFLERİ VURACAK

 Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, İdlib'de rejime tanınan sürenin dolmasına az bir süre kala  "Türkiye (İdlib'de) tehdit teşkil eden tüm hedefleri vuracak. Askerimizi geri çekmeyeceğiz ve gözlem noktalarından geri çekilmeyeceğiz. Ay sonuna kadar mevcut pozisyonlarından çekilmesi gereken rejimdir" açıklamasında bulundu.

3 ÜLKEDEN İDLİB ÇAĞRISI

ABD, İngiltere ve Almanya, BM Güvenlik Konseyinde, Suriye rejimini Türkiye'nin İdlib'deki gözlem noktalarına saldırılarına son vermeye çağırdı.

SORUMLULAR ESED VE RUSYA

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Rusya'nın Suriye rejimine verdiği desteği kestiğini görmeyi istediğini belirten Craft, şunları kaydetti:

ABD olarak, Suriyeli mültecilere yardım konusunda en fazla yükü taşıyan NATO müttefikimiz Türkiye'nin meşru çıkarlarını destekliyoruz ve Türkiye'nin çatışmalar nedeniyle yeni bir mülteci akını konusundaki endişelerini anlıyoruz. Türkiye'yi Suriye'nin kuzeybatısında gerginliği artırmakla suçlayan Rus yetkililerinin açıklamalarını kesinlikle reddediyoruz. Bunun sorumlusunun Esed rejimi ve Rusya olduğundan hiç şüphemiz yok.

Craft, ABD'nin, ateşkesin yeniden sağlanması ve rejim güçlerinin 2018'de Soçi'de varılan ateşkes hattına geri çekilmesi için diplomatik çabalar konusunda Türkiye ile koordinasyon çalışmalarını sürdüreceğini vurguladı.

TSK'YA SALDIRILAR DURMALI

Almanya'nın BM Daimi Temsilcisi Christoph Heusgen de Türkiye'nin İdlib'deki gözlem noktalarının çevresinde artan gerginlikten endişe duyduklarını belirterek, ''Suriye rejiminden, Türk kuvvetlerine yönelik saldırılarını durdurmasını ve derhal gerginliği azaltmasını talep ediyoruz.'' dedi.

İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Karen Pierce ise "Türkiye'ye saldırıların durması gerek. Türkiye İdlib'de barışçıl bir çözüm için çaba gösterdi ve gerginliğin artmasının halihazırda 3,5 milyon mültecinin yükünü taşıyan Türkiye'yi etkileyecek olmasından endişe duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 79
  • MUZAFFER AKYOL 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIN İZNİYLE İDLİB DE DE VE HER MEMLEKETİMİZDE BİZE VE MÜSLÜMANLARA HAİN TUZAK KURANLARA VE O ÇOCUK KATİLLERİ NE CEHENNEM ÇUKURU OLACAK KAHROLSUN ESAT VE PUTİN CEHENNEM SİZİN İÇİN OLSUN YAŞASIN TURK BAYRAĞIM VE MİLLETIm
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    AB Kapılarınıda gevşetelim.Mülteciler istediği ülkeye gitsinler.
    Cevapla
  • Son Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah, ordumuza yardım etsin. Sefer bizden zafer Allah ın olsun. Bir Türk vatandaşı olarak göreve hazırım elhamdülillah.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'yla savaşa mı gireceğiz gazlamalara gelmeyelim Saddam'ada hatırlarsınız Kuveyt'te yol verdilerdi sonra ne oldu biliyoruz temkinli olalım ama geride çekilmeyelim
    Cevapla
  • Şimal 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bizimle savaşmayı göze alamaz onları Karadenize hapsederiz.
    Cevapla
  • harun dayı 4 yıl önce Şikayet Et
    yaşım 82. biraz prostatım var.sık idrara çıkıyorum onun dışında çok bir sıkıntım yok. biraz romatizma,biraz tansiyon,biraz kalp damar, şeker ama ayakta durabiliyorum. Görev verilirse giderim. Tabi yetkililer ve onların çocukları da gelsin isterim. Beraber mücadele edelim.
    Cevapla
  • Şimal 4 yıl önce Şikayet Et
    Harun dayı bu memleket hepimizin yanındayım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!