Kızılay'dan 10 milyon kişiye gıda yardımı yapılıyor!

Corona Virüs sebebiyle Türk Kızılayı, "Dertler Paylaştıkça Bitecek Yeter Ki İnan Buna" sloganıyla yardım kampanyası başlattı. Bu süreçte Kızılay 20 milyon ihtiyaç sahibine gıda yardımı yapacak. Peki gıda yardımını kimler alacak, başvuru yapılacak mı? Gıda yardımı hangi marketlerden alınacak?

Kızılay'dan 10 milyon kişiye gıda yardımı yapılıyor!
Kızılay'dan 10 milyon kişiye gıda yardımı yapılıyor!
GİRİŞ 23.04.2020 09:13 GÜNCELLEME 23.04.2020 09:13
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Bu yıl Ramazan’da corona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında iftar çadırları kurulmayacak. Devletimiz, de bu zorlu süreçte Kızılay aracılığı ile ihtiyaç sahibi 10 milyon aileye yardım elini uzatarak gıda yardımı yapacak. Türk Kızılayı, "Dertler Paylaştıkça Bitecek Yeter Ki İnan Buna" sloganıyla başlattığı yardım kampanyası kapsamında, yardımı alacak vatandaşların cep telefonlarına bir kod gönderilerek vatandaşlara belirlenmiş zincir marketlerden dilediklerini alma olanağı sunulacak. Peki gıda yardımı için başvuru yapılacak mı? Kızılay Ramazan’da kimlere gıda yardımı yapacak?

 

KIZILAY GIDA YARDIMI 

"Dertler Paylaştıkça Bitecek Yeter Ki İnan Buna" sloganıyla yardım kampanyası başlatan Türk Kızılayı, Ramazan boyunca 10 milyon ihtiyaç sahibine 207 milyon lira gıda yardım ulaştıracak.
 
Türkiye'de Ramazan ayında yaklaşık 1 milyon 400 bin ihtiyaç sahibine gıda yardımı yapacak olan Kızılay, hazırlanan 200 bin hijyen paketi ve 350 bin el dezenfektanı ile de 1 milyon 150 bin kişiye ulaşacak.
 
Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) ve AHBAP Derneği ile yapılan işbirliği ile bağışlanan 60 bin gıda yardımını da 240 bin kişiye ulaştıracak olan Kızılay, hayırseverlerin zekat ve fitrelerini de 215 bin ihtiyaç sahibine 400'er lira nakit desteği ile gerçekleştirecek.

 

GIDA YARDIMI İÇİN BAŞVURU YAPILACAK MI?

Kızılay'ın belirlediği yaklaşık 10 milyon ihtiyaç sahibine, SMS yoluyla kod ulaştırılacak. Telefonuna SMS gelen vatandaşlar, Kızılay'ın belirlediği market zincirlerinden istediklerini alabilecek. Bu sistem ile vatandaşların kendi ihtiyacı olan gıdayı alması sağlanacak.

BELİRLENEN MARKETLERDE KULLANILABİLECEK!

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, klasik yardım modellerinin yanı sıra bu yıl yenilikçi bir modelle ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olunacağını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Belirlediğimiz vatandaşlarımızın cep telefonlarına göndereceğimiz kısa mesajla indirim marketlerden alışveriş yapabilecekleri nakit yüklemeler yapacağız. Yani vatandaşımızın cep telefonuna bir kısa mesaj gelecek ve bu kısa mesajdaki sanal alışveriş koduyla beraber belirteceğimiz indirim marketlerine gittiklerinde ve bu kodu gösterdiklerinde kredi kartı kullanıyor gibi harcamalarını yapabilecekleri bir işlem olacak. Bildireceğimiz marketler ülkenin tamamına, bütün mahallelerimize yayılmış olan indirim marketlerinden oluşacak. Operasyonel süreci de kolaylaştıracağımız bu çerçevedeki yardım çalışmamızla, vatandaşlarımızın kendi ihtiyacı olan gıda harcamalarını yapmasını sağlayacağız. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde evlerinden çıkamayan veya markete gitme imkanı olmayan vatandaşlarımız için de gıda kolisi şeklinde yapılacak olan yardımlarımızı şubelerimiz aracılığıyla ulaştıracağız."

YORUMLAR 55
  • Erhan şen 2 yıl önce Şikayet Et
    Banada yardımcı olursanız sevinirim
    Cevapla
  • Ayşegül yildirim 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun sizden çok ihtiyacım var yardıma ihtiyacım var
    Cevapla
  • Gamze 3 yıl önce Şikayet Et
    Iyi
    Cevapla
  • Dilek yildiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Esim calismiyor ceza evinden cikti ² cocugum var bisey alip yiydiremiyorum herseygida cocuklarim icin yardimi istiyorum duyan yokmu beni durumum isi degil
    Cevapla
  • Gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    Korondan bir hafta hastanede yattım evde çalışan sadece bendim ayın sonunu zaten zor getiriyorum Kizim okuyor beni hasta diye başka bahanelerle çıkardılar hala atlatamiyom hastalığını evde tek başına uğraşıyorum yanıma kimseyi de alamıyorum geçer hastalık diye 1 buçuk aydır uğraşıyorum yanısıra bankaya her yere borcum var ama bir kuruş yardım göremedim allah rızası için yardım ne olursa lutfen allah rızası için duyun sesimi mübarek aylarda ne olur çok çaresiz kaldim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı