Kodla seyahat başlıyor! Hes kodu nasıl ve nereden alınır?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından koronavirüs salgınının Türkiye'deki seyri ve son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Koca, bayram sonrası normalleşme adına Hayat Eve Sığar uygulamasıyla birlikte HES kodu sistemine geçileceğini duyurdu. HES kodu nasıl alınır?

GİRİŞ 20.05.2020 18:18 GÜNCELLEME 20.05.2020 21:31
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da katıldığı ve saat 14:00'da başlayan Bilim Kurulu toplantısı ardından Bakan Koca önemli açıklamalarda bulundu.

HES KODU İLE YOLCULUK

Koca uygulamayla ilgili şöyle konuştu: "HES kodu ile kısa mesaj ile alınabilecek. Bu kod ile seyahatte en üst düzeyde güvenlik sağlanacak. Risk varsa onay verilmeyecek. Yolculuklarda bu güvenliğimizi sağlayacak. Her yolculukta farklı bir HES kodu alınacak. Önümüzdeki günlerde yaygın kullanılması hayatımızı yolculuk ederken HES kodu rahatlatacak. Ulaşımda risk taşımadığını belirten belgeler istenecek.

KONTROLLERİ FİRMALAR YAPACAK

Seyahatlerde sağlık durumlarının kontrolü, ilgili seyahat firması tarafından sağlanacak. Virüs bulaştığı tespit edilirse yolculuk esnasında temas ettiği kişilerin takibi yapılacak. İstanbul'da yoğun bakım ihtiyacının çok olduğunu biliyoruz. Yeni hastaneler ciddi manada yoğun bakım sorununu çözecek."

HES KODU NASIL ALINIR?

Kişiye özel üretilecek HES kodunun bilet üzerine eklenmesi 18 Mayıs 2020 tarihi itibariyle zorunlu hale getirildi.. HES kodu sorgulaması için HES kodu ile birlikte yolcu kimlik numarası (TCKN, Pasaport vb.), iletişim bilgisi (telefon ve e-mail alanlarının her ikisi de) ve doğum tarihi zorunlu alanlar olarak doğru ve eksiksiz olarak girilecek.

 

 

 

YORUMLAR 28
  • Gurbetçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu gidişat nereye...uygulama ileride genişletilecekmiş, Devlet Dairelerine gidebilmek için bile gerekecekmiş, "Toplam Gözetim" altına giriyoruzda haberimizmi yok, sonra sistemlerin esiri olmayalım...kalın sağlıcakla...
    Cevapla
  • Tanju 3 yıl önce Şikayet Et
    Seyahat kısıtlaması kalksın artık yeter!koronadan korunalim derken başka şeylerden öleceğiz büyükşehirlerde
    Cevapla
  • Efsa 3 yıl önce Şikayet Et
    Annem ve babam için köy daha iyi olur lütfen yaşlılarımızın huzurunu saglayın
    Cevapla
  • Melisa 3 yıl önce Şikayet Et
    Izin verin artık kaldık memleketimizden uzakta
    Cevapla
  • Merve 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık kaldık gurbet ellerde izin verinde gidelim kaç ay oldu Hala istanbuldayız memleketimize gitmemiz lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...