65 yaş üstüne yol izni! Bakan Koca'dan son dakika müjdesi! YKS ve LGS için maske şartı

Son dakika haberi :Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından koronavirüs salgınının Türkiye'deki seyri ve son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Koca, 65 yaş üstü için bayramdan sonra kontrollü bir şekilde memleketlerine dönme imkanı sağlayacaklarını duyurdu.

GİRİŞ 20.05.2020 18:22 GÜNCELLEME 20.05.2020 21:07
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Son dakika Haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da katıldığı ve saat 14:00'da başlayan Bilim Kurulu toplantısı ardından Bakan Koca önemli açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları:

 

SALGINA KARŞI ALDIĞIMIZ TEDBİRLER TOPLUM TARAFINDAN KABUL GÖRDÜ

Halen kontrollü bir şekilde süren mottonun adı şuydu 'Hayat Eve Sığar'. Bugün geride bıraktığımız 9 haftanın mücadelesinin tedbirlerin sonucunu alıyoruz. Salgına karşı aldığımız tedbirler toplum tarafından kabul gördü. Çilesiz tedbir olmaz. Yeni vaka sayımızdaki düşüş başarı grafiğimizdir. Umutsuz tek gün yaşamadık.

SOKAĞA MASKESİZ ÇIKILMAMALIDIR

Dünya virüsten tam olarak kurtulacağımız tarihi bilmiyor. Hayatı yeniden planlıyoruz. Bu hayatta virüse karşı korunma tedbirlerini ilk plana alıyoruz. Sokağa maskesiz çıkılmamalıdır.

Bütün toplumdan istenildiği gibi evimizde kalalım. Bayram kutlamalarını ziyaretlere giderek yapmayalım Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak sonrasında daha özgür olabiliriz. Özgürlüğümüzü hareket serbestiyetimizi tedbirler garanti altına alacak. Sağlık güvenliğinizi riske edecek her ihtimale karşı dikkatli olacaksınız.

Alışveriş ve seyahatta kendinizi güvenlik çemberine alın.

BAYRAM UYARISI

Bütün toplumdan istenildiği gibi evimizde kalalım. Bayram kutlamalarını ziyaretlere giderek yapmayalım Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak sonrasında daha özgür olabiliriz. Özgürlüğümüzü hareket serbestiyetimizi tedbirler garanti altına alacak. Sağlık güvenliğinizi riske edecek her ihtimale karşı dikkatli olacaksınız.

Alışveriş ve seyahatte kendinizi güvenlik çemberine alın. Mücadelenin birinci döneminde başardık, bu döneminde de başaracağımızdan kuşku duymuyorum. Tedbirli olursak bayramdan sonra özgür oluruz.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA MÜJDE: 1 AY SÜREYLE MEMLEKETLERİNE GİDEBİLECEKLER

*En çok hassasiyet gösterenler büyüklerimiz oldu. Gençlerimiz de hassasiyet gösterdi. 65 yaş üstü büyüklerimizle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızla da görüştüm. 65 yaş üstü büyüklerimize küçük bir müjdemiz olacak. Cumhurbaşkanımızın talimatları ve Bilim Kurulu önerisi doğrultusunda 65 yaş üstü büyüklerimiz eğer memleketlerine gitme noktasında, sabit yere gittiğinden eminsek, sağlık açısından sorunları yoksa, ilgili kaymakamlıktan, 1 ay dönmemek üzere bir izin durumu yarından itibaren söz konusu olacak. Bununla ilgili duyuru da İçişleri Bakanlığımız tarafından yapılmış olacak. Daha kontrollü, daha uygun bir mekan söz konusu ise buraya geçişi sağlamak için yaklaşım söz konusu olacak.

SINAVLAR HAKKINDA 

Bu konuyla ilgili bir rehber yayınlanacak. Sınav bütün öğrencilerin maskeyle sıraları oturmasıyla başlayacak. Eğer mesafe sağlanacaksa maske çıkarılabilecek. 

HES KODU NASIL ALINIR?

HES uygulaması ile seyahatlerde serbest giriş kartı olacak. Hayat eve sığar uygulaması ile kod alınacak. Mobil uygulama üzerinden alınacak kodla seyahat yapılabilecek. Sonra bir yolcuya hastalık bulaştırırsa, takibi kolayca yapılabilecek. Herkese özel bir kod olacak. Önümüzdeki günlerde HES kodunun yaygın kullanılması hayatımızı kolaylaştıracak. 

HES kodu nedir, Hayat Eve Sığar uygulamasında HES kodu nasıl alınır?

 

 

YORUMLAR 23
  • laz 3 yıl önce Şikayet Et
    sokaga maskesiz cikamamanin normallesmeyle ne alakasi var?
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    65 yaş üstü ile 20 yaş altı hiç doğru bi karar değildi... ben markette çalışıyorum ne yaparsan yap kurallara tamamen uyanıyorsun Askeri ücret saati dolsun diye sabah 9 akşam 9 vardiyasız çalışıyorum evde annem 70 yaşında ben eve gelince bende varsa kadına bulaşmayacak mı ... yasak ne ala oluyor
    Cevapla
  • Esma 3 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklar mahsur evde bayramdan sonra biter inşallah. Teknoloji bağımlısı olacak çocuklar korkarım.
    Cevapla
  • Duacı 3 yıl önce Şikayet Et
    Koronodan deyil galiba sitresten hasta oldum. 2 Aydan fazla oldu mahsur kaldım. Kadın başıma ben tek yolculuk yapmıyorum. Eşime izin verilmiyor gelip beni alsa. Bazi istisnalar düşünülmedi perisan olduk.
    Cevapla
  • Dahi 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan turist almayın.yoksa çektiğimiz şu ev hapisleri boşa gider.biz evlere mahkum iken turistin vatanımda çirit atması benim ağrıma gider
    Cevapla
  • vatandas 1 3 yıl önce Şikayet Et
    sana hak veriyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü