Ölüm madeninde sessizlik ve hüzün

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde göçük nedeniyle 19 maden işçisinin öldüğü ocakta cenazelerin çıkarılmasından bu yana büyük bir sessizlik ve hüzün hakim.

Ölüm madeninde sessizlik ve hüzün
Ölüm madeninde sessizlik ve hüzün
GİRİŞ 14.12.2009 15:11 GÜNCELLEME 14.12.2009 15:11

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, şair Orhan Veli'nin, ''Yüz karası değil kömür karası, böyle kazanılır ekmek parası'' dizelerindeki gibi 10 Aralık Perşembe günü vardiya değişikliğiyle saat 16.00'da yerin metrelerce altına inen 19 işçi, birkaç saat sonra yaşanan patlama ve ardından gelen göçükle hayatlarını kaybetti.

İşçilerin ölümüyle birlikte 19 ailenin ocağına ateş düşüren, çocukları yetim bırakan göçüğün yaşandığı maden ocağında cenazelerin çıkarılmasından bu yana derin bir sessizlik yaşanıyor.

Bölgeye gidenleri duygulandıran, sessizlik kadar hüznün de hakim olduğu maden ocağı alanında kime ait olduğu bilinmeyen, belki de ölen işçilerin kullandığı kömür karasıyla kaplanmış baret ve çizmelerin etrafa saçıldığı gözleniyor.

Göçüğün ardından işçi yakınlarının güzel bir haber alabilmek için gözlerini bir an olsun ayırmadığı ocağın girişindeki demir korkuluk, boş vagonlar ve yoğun sessizlik, maden sahasında üretim ve çalışmanın yapılmadığının yanı sıra bölgede yaşanan korkunç acıları bir kez daha en iyi şekilde anlatmaya yetiyor.

Maden sahasında bulunan birkaç kişinin de ağzını bıçak açmıyor. Hüzünlü bakışlarla sahada gezinen kişiler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından gelecek müfettişleri bekliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkler 800 milyar doların peşinde! Erdoğan'dan haber bekliyorlar
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti