TSK'nın 'Türban görünce kaçın' emri

Adana’daki resepsiyonda yaşanan skandalın ardında TSK genelgesi çıktı: "Resepsiyon esnasında tesüttürlü bir davetli gelirse, fark ettirmeden süratle terk edilecek." TSK bir de eşli-eşsiz karşılama krokisi yayınladı.

TSK'nın 'Türban görünce kaçın' emri
TSK'nın 'Türban görünce kaçın' emri
GİRİŞ 31.10.2010 14:35 GÜNCELLEME 31.10.2010 14:35
Bu Habere 164 Yorum Yapılmış

Genelgeye göre önce Adana’da düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna başörtülü davetliler gelince, resepsiyondaki subayların salonu terk etmesinin nedeninin TSK’nın yayınladığı bir genelge olduğu ortaya çıktı. Yurt çapındaki tüm birliklere gönderildiği öğrenilen genelgeyle, resepsiyonlara başörtülü davetlilerin katılması durumunda yapılacaklar adım adım sıralandı. Genelkurmay Kaynakları’ndan edinilen bilgiye göre “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonunda; Karşılamada bulunacak protokolün eşleri tesettürlü ise askeri personel programa katılmayacak. Eşler tesettürsüz ise salona girilecek ancak resepsiyon esnasında tesettürlü bayanlar görüldüğü takdirde süratle ve fark ettirmeden resepsiyon terk edilecektir” biçiminde birliklere bilgilendirme yapıldı.

İSTİHBARAT ÇALIŞMASI YAPILSIN

Ayrıca Garnizon Komutanları’nın tören ve resepsiyonlardaki tesettürlü bayan durumunu, tokalaşma krizi çıkmaması için önceden tespit ettirmek için istihbarat çalışması yapmaları da istendi. Bu bilgilendirme doğrultusunda, Askeri Personelin, başörtülü davetlilerin bulunduğu salonları sessizce terk ettikleri öğrenildi. Ancak bilgilendirmede, “fark ettirmeden” vurgusu yapılırken, Adana’da Askerlerin töreni terk etmesi fark edildi. 6. Kolordu komutanı Korg. Mehmet Eröz ve Adana Bölge Komutanı J. Tuğg. Ali Lapanta’nın katıldıkları Hilton oteldeki resepsiyonun  arka kapısından çıktıkları ve basına hiçbir açıklama yapmadan ayrıldıkları görüldü.

Başörtüsüne göre protokolün krokisi

Cumhuriyet Resepsiyonları için Garnizonlara verilen “sıvışın talimatı”nın dışında Karşılama Törenleri’ne de “başörtülü eş ayarı” yapıldığı ortaya çıktı.

kullan

Garnizon Komutanlıklarına gönderilen talimatlarda, Cumhurbaşkanı Gül’ün eşi ile gelmesi veya gelmemesi durumuna göre iki alternatifli karşılama düzeni geliştirdi. Gül’ün eşi ile birlikte gelmesi halinde; normal şartlarda validen hemen sonra protokolde yer alması gereken Garnizon Komutanı, Aslan Güner olayında olduğu gibi protokolün karşı tarafında bir yerde durarak Hayrunnisa hanımla el sıkışmak zorunda kalmayacak. (Şekil-1)

Gül’ün, eşsiz gelmesi halinde ise normal protokol düzeni uygulanacak. (Şekil-2)

kullan

Aynı şekilde İl Valisi’nin eşi başörtülüyse, törenlerde benzer biçimde dizilim uygulanacak.

Star

YORUMLAR 164
  • KADİRUZUNKÖK 13 yıl önce Şikayet Et
    neden evet dedik,neden kıyamete kadar akparti. İŞTE şu yorumları okuyunca , ve şu c.h.p. li subayları, ANADOLU DÜŞMANI,CUMHUR düşmanı , türk kürt düşmanı SUBAYLARI gördükçe, NEDEN EVET DEDİK, NEDEN KIYAMETE KADAR AKPARTİ ANLAŞILIYOR DEĞİLMİ,haydi ANADOLU kıyamete kadar AKPARTİ.
    Cevapla
  • KADİRUZUNKÖK 13 yıl önce Şikayet Et
    tüm okumanız tahsiliniz o krokimi. DÜNYA UÇAK OTOMOBİL yapıyor, fezayı ele geçirmiş ,yıldız savaşlarına hazırlanıyor, DIŞIMIZDAKİ ordular ,UZAY SAVAŞLARI KROKİSİ, hazırlıyor, BİZİMKİLERİN oynadığı oyuncağa bak, YA SİZ BU HALKDAN vergilerinden MAAŞ alıyonuz , ALDIĞINIZ maaş bu HALKTAN siz ne iş yaparsınız, NE ÜRETİYONUZ , HALKIN karşısına ÇIKIN ve deyinki EY VARLIĞIMIN sebebi HALKIMIZ , BAKIN ŞUNLAR UÇAK krokilerimiz ŞUNLAR TANK KROKİMİZ, ŞUNLAR , YERLİ YAPIM SİLAHLARIMIZ HALKA HESAP verin hesap BOŞ BOŞ gezip durmayın , ALDIĞINIZ MAAŞHARAM
    Cevapla
  • KADİRUZUNKÖK 13 yıl önce Şikayet Et
    atatürkün ,sütcü imamın, kazımkarabekirin torunları hucum. HEDEFİNİZ AK DENİZ, düşman ÇÖZÜLDÜ KAÇIYOR, BU harbin sonuna yaklaşdığımızın HABERİDİR. kaçıyorlar, BAŞ EDEMEDİLER , YENEMEDİLER, ATATÜRKÜN KAZIMKARABEKİRİN şerife bacının torunlarını YENEMEDİLER, 80 SENEDİR bu işgalcilerin YANDAŞLARI c.h.p. li SUBAYLAR yenemediler, KAÇIYORLAR. EY KUVAYI MİLLİYE OLAN AK PARTİLİLER, GERİ DÖNMEYİ DÜŞÜNMEYİN zaten düşünmeyiz, HUCUM ,kaçıyorlar, sandık mudafa yoktur,sathı mudafa vardır,O SATIH tüm sandıklardır, TÜM SANDIKLARDAN 100DE 80 ÇIKMALIDIR,ZAFER için.
    Cevapla
  • remzi danaci 13 yıl önce Şikayet Et
    yorum yapmiyorum. kendi milletine dusman olan ikinci bir ordu yonetimi varmi acaba yeryuzunde
    Cevapla
  • Hüseyin atış 13 yıl önce Şikayet Et
    Bir teklifim var... Madem ki kapalıları 2.hatta 3. sınıf vatandaş görüyor bu sözüm ona bazı türk askerleri o zaman bu vatandaşların çocuklarını da kamusal(!)alan olan askere almasınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı