Askeri konvoya saldırı: 9 şehit, 70 yaralı!

Bingöl'de askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 9 asker şehit oldu 70 asker ise yaralandı.

GİRİŞ 18.09.2012 13:04 GÜNCELLEME 19.09.2012 07:59
Bu Habere 186 Yorum Yapılmış

Bingöl-Muş karayolu 11 Evler köyü yakınlarında, askeri konvoyun geçişi sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi.

Teröristler, konvoyda bulunan ve askerleri taşıdığı belirtilen sivil bir otobüse önce roketatarla, ardından da uzun namlulu silahlarla saldırdılar. Saldırı sonucu 9 asker şehit olurken 70 asker ise yaralandı.

Yaralı askerlerin Solhan Devlet hastanesi ile  Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öte yandan, saldırı sonrası Muş'taki polis telsizlerinden, Bingöl'deki saldırı olayı karıştığı belirtilen beyaz renkli özel otomobile karşı ekipler uyarıldı.

BAKAN YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Kalkınma Bakanı ve Ak Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, bugünkü terör saldırısında şehit asker sayısının 9'a yükseldiğini, 70 askerin de yaralandığını açıkladı.

Olayın ardından Bingöl'e gelen ve Vali Mustafa Hakan Güvençer ile birlikte yaralı askerlerin bir bölümünü, tedavi altına alındıkları Bingöl Devlet Hastanesi'nde ziyaret eden Bakan Yılmaz, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Bakan Yılmaz, saldırıda şehit olan asker sayısının 9'a yükseldiğini, yaralı asker sayısının ise 71 olduğunu belirtti.

İKİ ASKER KARŞILIK VERDİ TERÖRİSTLER KAÇTI

Diğer taraftan PKK'lı teröristlerin saldırısında iki askerin saldırı sırasında otobüsten inip PKK'lılarla çatışmaya girdiği ortaya çıktı.

PKK'lıların roket ve uzun namlulu silahlarla ateş açmaları sırasında otobüsten inen 2 asker, anında ateş açıp PKK'lılara karşılık verdi.

Askerlerin PKK'lılara ateş açması üzerine önde giden 2 otobüs hedef olmaktan kurtulup, hızla olay yerinden uzaklaştı. Arkadan gelen otobüs ise roketin isabet etmesi nedeniyle hareket edemediği belirtildi.




HEPSİ SİLAHSIZDI

Valinin son açıklamasına göre vurulan konvoy izinden dönen askerleri taşıyordu. 3 araç vardı ve askerlerin tamamı silahsız ve sivildi. Olay yeri civarında hava destekli operasyon başlatılırken, hastanedeki yaralılar için Bingöl Belediyesi'nin hoparlörlerinden kan ihtiyacı anonsu yapılıyor.

YARALILARDAN 1'İ ERZURUM'DA

 Bingöl-Muş karayolunda seyir halinde olan askeri konvoya yapılan saldırıda yaralanan askerlerden biri, ambulans helikopterle sevk edildiği Erzurum'da tedavi altına alındı.

12 F-16'LAR BÖLGEYİ BOMBALADI

Roket atarlı saldırının ardından Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan 12 adet F-16 savaş uçağı PKK'lı teröristlerin bulunduğu alanı bombalamaya başladı. Diyarbakır'dan kalkan Pars filosuna ait savaş uçakları, saldırıyı gerçekleştirerek olay yerinden kaçan teröristlerin kaçış güzergahlarını ve sığınaklarını bir bir bombalayor. F-16 savaş uçakları ile birlikte Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden 2 adet de casa tipi askeri kargo uçağı kalktı.



KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 186
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    samimi soruya samimi cevap. elbette hükümetin sucu var. ama mhp ve chp de sucsuz degil. bunlarin yapiktalari tarihi hatalarda hicbir zaman afedilir degil. o halde daha neyin kavgasini yapiyorsunuz?
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 11 yıl önce Şikayet Et
    samimi soruya samimi cevap. bu ülkede suçsuz insan ya da kurum var mı? herkes elinde benzin oraya buraya dökmüyor mu? sonra da ateş niye artıyor diye sormuyor mu?
    Cevapla
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    samimi soru samimi cevap isterim. hükümetin hiç suçu yokmu
    Cevapla
  • zafer kıran 11 yıl önce Şikayet Et
    osman pamukoğlu. birde genaral olmuş diye aşalılanmak istenen paşamız olsaydı bu iş olmaz olsada hesabını sorardı.azcık vicdan olan özür diler istifa eder ama nerde.
    Cevapla
  • son osmanlı 11 yıl önce Şikayet Et
    cemal yılmaz. chinok helikopteride çözüm olmaz havada isabet alıp ölmeyen yere düştüğünde ölür.karadan asker sevkiyatında saldırı anında kurtulma payı çok daha yüksek.pkk nın canı yandı misilleme yapıyor.nereden bilgi alıyorlar diye hayrete düşen yorumcular var ille içerden yardım alacaklar diye bir şey yok.askerlerin izin dönüşü toplandıkları askeri birlikler belli güzergah belli bir tek konvoyun yola çıkacağı zaman belli değil onuda izleyerek anlayabiliyorlar.hemen birileri hainlik yapıyor diyoruz buda olabilir ama şu bir gerçek pkk gece gündüz uyumuyor hep çalışıyor.uyuyan sadece devlet.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız