Yaralı askerler için 876 ünite kan!

Bingöl'de askeri konvoya yapılan saldırıda yaralanan askerlerin tedavisinde kullanılmak üzere gerekli miktarda kanın kente gönderildiği bildirildi.

Yaralı askerler için 876 ünite kan!
Yaralı askerler için 876 ünite kan!
GİRİŞ 18.09.2012 15:48 GÜNCELLEME 18.09.2012 15:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, Bingöl'de meydana gelen terör saldırısının ardından alarm durumuna geçildiği belirtildi.

Askeri konvoya yapılan saldırının ardından yaralanan askerlerin tedavisinde kullanılacak kanın, Türk Kızılayı tarafından karşılandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Hain saldırı sonucu şehit olan ve yaralanan askerlerimiz olduğu bilgisi alındı. Yaralıların tedavisinde kullanılmak üzere Türk Kızılayı tarafından Bingöl Devlet Hastanesi'ne sağlanan 50 ünite kanın yanı sıra 73 ünite kan daha hastaneye gönderildi. Takviye amaçlı olarak, Türk Kızılayı'nın Van, Kayseri ve İzmir'deki bölge kan merkezlerinden her kan grubundan 876 ünite kan daha Bingöl'e ulaştırılmak üzere yola çıktı.''

Açıklamada, Türk Kızılayı'nın psikososyal destek uzmanlarının da terör saldırılarından olumsuz etkilenen bölge halkıyla şehit olan ya da yaralanan askerlerin ailelerine destek vermek üzere bölgede görevlendirildiğine işaret edildi.

Gelişmelerin, Türk Kızılayı'nın tüm birimlerince yakından takip edildiği belirtilen açıklamada, bölgede ortaya çıkabilecek ek hizmet ihtiyacı için de tüm hazırlıkların tamamladığı bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Murat BÖÇKÜN 11 yıl önce Şikayet Et
    biz bingöl halkı olarak;. kızılaya hiç gerek duymadan yaralı askerlerimizin kan ihtiyacını fazlasıyla karşılayacağız inşaallah.. allah bu teröristlerin ve teröre destek verenlerin belasını versin.. memleketimizin adını kötüye çıkarıyorlar.. ama hakettikleri cevabı yine bu halkın çocukları verecek onlara elbet..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması