Gazze'nin sesini AA duyuracak

Anadolu Ajansı Gazze bürosu törenle açıldı. Gazze bürosunun açılışı, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ve Filistin Hükümeti yetkilileri ile medya temsilcilerinin katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Gazze'nin sesini AA duyuracak
Gazze'nin sesini AA duyuracak
GİRİŞ 30.05.2013 12:56 GÜNCELLEME 30.05.2013 12:56

Dünyanın ilk 5 haber ajansından biri olma hedefiyle 100. Yıl Vizyonu'nu şekillendiren Anadolu Ajansı, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki yapılanmasını bugün açılan Gazze bürosuyla daha da genişletti.
AA'nın, merkezi Kahire'de bulunan Ortadoğu Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Gazze bürosunun açılış törenine, Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakan Yardımcısı Yusuf Rızka, Gazze Hükümeti Medya Bürosu Başkanı İhab Kusey, Fetih Hareketi Sözcüsü Diyab el-Luh, Filistin Halk Cephesi liderlerinden Rabah Mühenne, Filistin Demokrasi Cephesi liderlerinden Salih Nasır'ın yanı sıra pek çok medya sorumlusu, gazeteci ve yazar katıldı.

"Filistin'in her bölgesinde ofisimiz var"

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, açılışta yaptığı konuşmada, "Anadolu Ajansı olarak tüm Arap ülkelerinde ofis açma çalışmalarımız sürüyor. Şu an Filistin'in her bölgesinde ofisimiz var. Kudüs, Ramallah ve Gazze'de arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Öztürk, şöyle devam etti:

"Sizlere Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın selamını getirdim. Gazze'nin sesini dünyaya duyurmak istiyoruz. Sadece üzücü haberler değil, güzel haberler de vermek istiyoruz. Umarım Gazze'deki ablukanın kalktığı haberini de ilk biz veririz."
Öztürk, AA Gazze bürosunun Türkiye ile Filistin arasında iletişim kurmakta büyük bir rol oynayacağını kaydetti. Emeği geçen herkese teşekkür eden Öztürk, davetlilerle kurdeleyi keserek büronun açılışını yaptı.

"Erdoğan'ı Gazze'de görmek istiyoruz"

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakan Yardımcısı Yusuf Rızka, açılış öncesinde, AA'nın bu atılımından duydukları mutluluğu dile getirerek, Gazze hükümetinin AA'nın haberciliğini önemsediğini kaydetti.

Rızka, Türkiye Başbakanı Erdoğan'ı da Gazze'de görmek istediklerini ifade ederek, Türkiye ve Filistin halklarının kardeş halk olduğunu vurguladı.

Fetih Hareketi Sözcüsü Diyab el-Luh da Ramallah'taki Filistin Hükümeti Başbakanı Mahmud Abbas'ın tebriklerini ileterek, Türk halkının Filistin'e gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkürlerini ifade etti.

Açılışın ardından, AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, davetlilere büroyu gezdirdi ve AA'nın çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi.

Büronun hedefi büyük

Gazze'de 15 Nisan 2012'den bu yana faaliyet gösteren AA Gazze Bürosu, 180 metrekare alanda 6 muhabiriyle faaliyet gösterirken Gazze'de günlük ortalama 10 haber, 7 fotoğraf ve 2 görüntü üretiliyor.
Türk-Arap dünyası arasında doğru ve doğrudan haber akışını sağlamak amacıyla kurulan AA Arapça Haberler Koordinatörlüğü, Arapça konuşan ülkelerdeki ofisleri ve temsilcilikleri aracılığıyla yaşanan olayların dünya kamuoyuna 'aracısız' aktarılmasına öncülük etmeyi hedefliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'