Atatürk'ü sevmeyen insan değil mi?

Marmara Üniversitesi rektörü Tunç Erem'in'Atatürk'ü sevmeyen bırakın Türk olmayı bizim nazarımızda insan bile değildir' sözü yazar Arslan Tekin'den büyük tepki aldı.

Atatürk'ü sevmeyen insan değil mi?
Atatürk'ü sevmeyen insan değil mi?
GİRİŞ 16.06.2006 10:07 GÜNCELLEME 16.06.2006 10:07

Rektörün konuşması


Marmara Üniversitesinde bugün rektörlük için seçim yapılıyor.


Yaş haddinden emekli olan eski rektör Prof. Dr. Tunç Erem'in bir konuşması beni düşündürdü. Geçen ay Marmara Üniversitesinin kuruluşunun 123. yıldönümü kutlanmış. Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Tunç Erem bir konuşma yapmış. Haberde şu cümle öne çıkarılmış:
'Atatürk 'ü sevmeyen bırakın Türk olmayı bizim nazarımızda insan bile değildir.'


Sonra konuşma metni verilmiş. Muhterem Hocamız şunları söylüyor:


'Saygıdeğer konuklar, bizler gelip geçiciyiz. Ancak unutmayalım ki, Cumhuriyetin kurumları ve üniversiteler ebedidir. Ben Marmara Üniversitesi'nin, Atatürk'ün bizler için çizdiği yolda bir marka olarak ilerleyeceğine ve onun meşalesini hiçbir zaman elinden düşürmeyeceğine, laiklikten, ülkenin bölünmez bütünlüğünden hiçbir ödün vermeyeceğine ve laik Cumhuriyet'in çok önemli bir kalesi olmaya devam edeceğine içtenlikle inanıyorum. Ben ve öğretim üyesi arkadaşlarım laik Cumhuriyeti karalayan, yıpratan ve aşındıran her hareketin karşısında dimdik duracağız. Atatürk ve Cumhuriyet sevgisi bizim kalplerimizdedir. Atatürk'ü sevmeyen, bırakın, Türk olmayı, bizim nazarımızda insan bile değildir.'


***


Bu tür konuşma yapanlar, yılların tecrübesiyle söylüyorum, beni hep şüphelendirmişlerdir. Akıllı, mantık yürüten hiç kimse bir üniversitenin kuruluş yıldönümünde veya her hangi bir sebeple böyle konuşmaz. Bu tören ne Atatürk'ü anma törenidir, ne de 'Atatürk düşünce sistemi' üzerine bir sempozyumdur. Bu tip konuşanlar bir şeyleri örtüyor gibi geliyor; kendi asıl fikirlerini… Kimseyi suçlamıyorum, ihtimaller üzerinde duruyordum, muhterem Rektör de sözlerimi yanlış değerlendirmesin; bir kastım yoktur.


Rektör Mason mu, diye düşünmeden edemedim. Atatürk'ü 'ilâhlaştıranlar'ın bir kısmı çokluk Masonik fikirlere sahip…  (Mustafa Kemal çok güçlü ve ülkesine hâkim bir liderdir… Kimsenin kolay kolay cesaret edemeyeceği bir hareket yapmış ve bir sözüyle Mason localarını kapatmıştır. Masonların M. Kemal Atatürk'le hesabı olmaması düşünülemez..)


Masonlar, Atatürk'ü zamanlar üstü bir şahsiyet hâline getirerek kuşku uyandırmak istiyorlar. Bir bilen varsa lütfen bana bildirsin: Prof. Dr. Tunç Erem Mason mu? Masonlar 'şeffaflaştıklarını' söylüyorlar. Muhterem Hocamızın kendileri de fikirlerini açık açık söyleyebilirler. Masonluk suç değil, utanılacak bir şey de değil.


Ve şunu da merak ediyorum: Üniversite Atatürk'e layık olabilmek için ilimde ne kadar mesafe almıştır?


Son sözümüz: Bazı çevreler halkı Mustafa Kemal'den uzaklaştırmak için kasıtlı konuşuyorlar.


Arslan Tekin / Yeniçag / 16.06.2006
arslantekin@yenicaggazetesi.com.tr

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi
Hamas'tan Türkiye'nin adımı hakkında açıklama:  Son derece önemli