Reha Mağden hayatını kaybetti

Gazeteci-yazar Reha Oğuz Mağden (51), bir süredir tedavi gördüğü hastanede bu sabah vefat etti.

Reha Mağden hayatını kaybetti
Reha Mağden hayatını kaybetti
GİRİŞ 25.07.2006 10:22 GÜNCELLEME 25.07.2006 10:22

Uzun Süredir hastanede kanser tedavisi görmekte olan yazar Reha Oğuz Mağden'in bu gece saat 2,30 sularında hayata gözlerini yumdu.  


Ordu'da 1955'te doğan Reha Mağden, Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldu. Bir süre üniversitede araştırma görevlisi olarak da çalışan Mağden, gazeteciliğe 1985'te Anadolu Ajansı İç Haberler Müdürlüğü'nde muhabir olarak başladı.

Daha sonra çeşitli gazete ve dergilerde de çalışan Mağden, son dönemde Birgün gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu.

Tam bir röportaj ustası olan Reha mağden aynı zamanda usta bir edebiyatçıydı. Kitapları, 'Üçünün Nerkisi',  Cehennemde Bir Şehit,  Ah O Müstehcen Salınış ve Yazgıların Tableti adıyla Agora kitapevinden yayınlanmıştı.


Yazarın son kitabı Kalem Ele Küsmeden ise Vs yayınlarından sadece bir kaç gün önce baskıdan çıkartıldı. (Daha Cumartesi gününden bugün için  Haber7 Kitap dünyasınca Günün Kitabı olarak seçilmesi planan kitabın öyküsü oldukça hazin. Günün kitabı önerisinde bu hazin ve dramatik gelişmeyi de sizlere aktaracağız..) Yazar kitabının baskısını gördü ama dağıtımına şahit olamadan son nefesini verdi.


Uzun süredir kanser tedavisi gören Reha Oğuz Mağden uzun süredir kanser tedavisi görüyordu. Ruhu şad olsun..


CENAZE MERASİMİ YARIN BURGAZADA'DA


Reha Mağden'in cenazası yarın Burgazada'da Burgazada Camiinde ikindi ezanı sonrası  kılınacak cenaze namazı sonrası Burgazada mezarlığında toprağa verilecek.  

(Haber7)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konya'da sokak köpekleri çocuğa saldırdı! Okula giden çocuk ölümden böyle kurtuldu
İsrail’den Reisi için saygı duruşunda bulunan BM Güvenlik Konseyi’ne tepki