İsrailli örgütten Filistin itirafı

İsrailli insan hakları örgütü B'Tselem, İsrail askerlerinin bu yıl içinde 660 Filistinliyi öldürdüğünü, bu rakamın geçen yıla oranla 3 kat fazla olduğu bildirdi.

İsrailli örgütten Filistin itirafı
İsrailli örgütten Filistin itirafı
GİRİŞ 29.12.2006 00:10 GÜNCELLEME 29.12.2006 00:10

B'Tselem, öldürülen 660 Filistinliden 141'inin küçük yaşta olduğunu ve öldürülen en az 322 Filistinlinin, İsrail ordusuna karşı saldırılara katılmadığını belirtti.

Örgüt, Gazze Şeridi'nde, İsrailli asker Gilat Şalit'in kaçırıldığı 25 hazirandan bu yana, 88'i küçük yaşta olmak üzere 405 Filistinlinin öldürüldüğünü, bunlardan 205'inin İsrail ordusuna karşı saldırılara katılmadığını kaydetti.

B'Tselem, İsrail hapisanelerinde, 345'i küçük yaşta olmak üzere, 9075 Filistinlinin bulunduğunu da bildirdi. Bu yıl ayrıca, 17 İsrailli sivil ile 6 askerin, Filistinli silahlı gruplar tarafından öldürüldüğü belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel seçim sonrası istifa edeceği tabloyu açıkladı... İkinci Kılıçdaroğlu vakası mı?
Direksiyon başında kalp krizi geçiren halk otobüsü şoförü hayatını kaybetti