Tikrit'te sokağa çıkma yasağı

Saddam Hüseyin'in idam edilmesinin ardından devrik liderin doğum yeri olan Irak'ın Tikrit ve Samarra kentlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Tikrit'te sokağa çıkma yasağı
Tikrit'te sokağa çıkma yasağı
GİRİŞ 30.12.2006 15:01 GÜNCELLEME 30.12.2006 15:01

Selahaddin vilayetinin sınırları içindeki Tikrit ve Samarra'da yaşayanların çoğu Sünni. Öte yandan yetkililer, Irak'ın çeşitli bölgelerinde işkenceye uğradıkları belirlenen 32 kişinin cesedinin bulunduğunu açıkladı.

Bu arada Bağdat'ın kuzeydoğusunda baskınlar düzenleyen Amerikan askerlerinin 6 kişiyi öldürdüğü ve silah deposunu imha ettiği bildirildi. Yine AP'nin derlemesine göre, 2006 yılının Aralık ayında Irak'taki saldırı ve şiddet olaylarında ölenlerin sayısı 2139'a yükseldi. Ajans, perşembe gününe kadar Irak'ta Aralık ayında günde ortalama 76 kişinin öldüğünü kaydetti. Irak'ta Kasım ayında ise 2184 kişinin öldüğü belirtilmişti.

ABD KAYIPLARI 3 BİNE DAYANDI

Amerikan ordusundan yapılan açıklamada da 2006 yılının Aralık ayında 108 askerin ölümüyle Amerikan ordusunun en fazla kayıp verdiği aylardan biri olduğu belirtildi. Açıklamada, 3 Amerikan deniz piyadesinin batıdaki Anbar eyaletindeki çatışmalarda öldüğü bildirilirken, Anbar'daki kara birliklerinden bir askerin, Bağdat'ın kuzeybatısında da bombalı saldırıda bir askerin öldüğü ifade edildi.

Irak savaşının başladığı Mart 2003'ten beri ölen Amerikan askerlerinin sayısı da 2997'ye ulaştı. Irak'taki Amerikan ordusu bu yılın Ekim ayında da 105 kayıp vermişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı