'Paşa günlüğü'nde darbe planları

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen günlüklerde, Türkiye'yi sarsacak bilgilere yer veriliyor. Askeri darbe ile ilgili iki bölüm:

'Paşa günlüğü'nde darbe planları
'Paşa günlüğü'nde darbe planları
GİRİŞ 13.03.2007 12:59 GÜNCELLEME 13.03.2007 12:59

Star gazetesinin gündeme getirdiği Özden Örnek Paşa'ya ait olduğu iddia edilen günlükler okuyanların kanını donduracak türden iddialarla dolu. TSK'nın üst kademesinde yaşananlarla ilgili Örnek Paşa'nın anlattıkları, yolsuzluklar, askerin hükümete bakışı, Abdullah Öcalan'ın yakalanışı, hükümete karşı darbe girişimi gibi konularda, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşecek ayrıntılara yer veriliyor.


Star yazarı Şamil Tayyar'ın Özden Paşa'ya teyit ettirmeye çalıştığı ancak 'Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın konuyla ilgisi yok' şeklinde üstü örtülü bir cevap aldığı günlüklerde, askeri darbe ile ilgili iki bölüm oldukça dikkat çekici.


Örnek Paşa'ya ait olduğu iddia edilen iki bölümü denizcilersitesi.com'dan yorumsuz olarak alıntılıyoruz:

AY IŞIĞINDA DARBE

YAŞAR, ŞENER’İ HER TÜRLÜ YAKIN TAKİBE ALMIŞ DURUMDA EN UFAK KIMILDADIĞI ANDA BEYNİNE VURACAK!

SEDAT PEKER VE YAŞAR BÜYÜKANIT İLİŞKİSİ !!!

2004

Sabah önce Tolga’lara uğrayarak, Deniz müzesine verilmek üzere Avustralya’dan getirilen tüfeği aldım. Tüfeği, Tolga kendi parası ile ve kendisi için satın almıştı ama gümrükten çekmede sorun çıkınca müzeye verilmek üzere getirildiğine dair bir kâğıt verdik ve öyle çektik. Dolayısıyla tüfeğin film çekimindeki görevi bittiği için müzeye teslim etmek üzere Ankara’ya götürmemiz gerekiyordu. Sonra Fenerbahçe’ye Aytaç Paşa’lara gittim. Geçen hafta ona bugün geleceğime dair söz vermiştim. Belma Hanım da evdeydi Bodrum’dan yeni gelmişlerdi. Gayet güzel yerleşmişler güle güle otursunlar.

Geçen hafta Sedat Peker ile ilgili olarak yayınlanan haber konusunda görüştük. Bana her şeyi öğrendin mi dedi. Ben de bazı şeyler öğrendim ama her şey mi bilmiyorum dedim. Sedat Peker’in adamlarının aradığı kişi jandarma astsubayı ve Aytaç Paşanın korumasıymış. Adam aynı zamanda Rasim Paşa’nın yeğeni. Sedat Peker’in adamları 2–3 yıldır bu kişi ile irtibattaymışlar. Aytaç Paşayı çok üzgün gördüm. Anlamadığı ve izah edemediği konular vardı:


• Hiçbir ilişkisi olmadığı halde neden bu işin içine çekilmişti.


• Sedat Peker ve adamları neden Rasim Paşa’nın yeğeni ile temastaydılar.. Bu ilişkinin derecesi neydi ve nerelere kadar gidiyordu.


• Kendisine Yaşar’ın her şeyi bildiğini ve araştırdığını söyledim. Üzüldüğü noktalardan biri de gazeteye yansıdığı şekil ile emir subayı ile özel sekreterin de adı karıştırılmıştı. Genelkurmay başkanlığı idari soruşturma sonucu her ikisinin de temiz olduğunu öğrenmesine rağmen bir açıklama yapmamış veya konuyu mahkemeye verebilecekken hiçbir teşebbüste bulunmamıştı..

Genelkurmay başkanı benden acaba rövanş mı almak istiyor diye düşünüyordu. Sonra benim ona telefonda imalı bir yolla söylediğim konuyu sordu. “Kara Kuvvetlerinde sizin yapılacak olan bir darbeyi önlediğinize ve son anda oyunbozanlık yaparak vazgeçtiğinize ve ikili oynadığınıza dair söylentiler var dedim. Biraz rahatladı. Bunu bekliyordum dedi. Ve Çetin Doğan ile aralarında bir hafta önce geçen bir olayı anlattı. Toplu bir yerde bulunuyorlarmış ve sınıf arkadaşları ile berabermiş. Tavla oynayan Çetin Doğan da bunların konuşmalarını dinliyormuş. Bir ara dönüp ”Genelkurmay Başkanını kızdırmamak ve gücendirmemek için hareket ettiğini, ona muti olduğunu söylemiş. Ağır bir suçlama. Biraz tartışmadan sonra fazla uzatmadan son vermişler ama onun da çok ağırına gitmiş. Çetin Paşanın söylediği bu sözleri bazen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman beraber olduğumuz zaman söylerdi. O halde, birisinin ona bu sözleri taşımış olması lazımdı. Kim olduğunu araştırmaya gerek yoktu.

Bu işi Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur yapıyordu. Zaten Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman benim söylediklerimi duyunca bu Şener’in işi dedi. Senin anlattıkların benim yaşadıklarımı tamamlıyor dedi. Esas konu böyle açılınca konuşmaya başladık. Daha çok o konuştu. “Şener’e bizden habersiz darbe planı hazırlatmış. Adı da “Ay Işığı”. Darbede kimin başkan olacağı belli değil. Hepimize davranışlarımıza göre bir kod adı vermiş. Havacı ona destek verdiği için o anlamda; bizler ise sana karşıt anlamda, bana da belli değil anlamda kodlar vermiş.


Bu plan Genelkurmay Başkanının elinde olduğu gibi içlerinden biri tarafından sızdırıldığı için MIT ve hükümetin de elinde varmış. İkinci bir planda ise senle ben gösterilmiyoruz, sadece havacı var.”

Ne yapayım ben bu adamla görüşmeye devam edeyim mi? Burada altımda oturuyor bu herif dedi. Ben de o zaman koruma lojmanlarında oturmanın yararları yanında böyle birçok zararı da var dedim. Ve kendi kendime ne kadar doğru karar verdiğimi anladım. Kendisine hiçbir şey yapmayın zira olay esasında başka türlü. İki neden var, birinci neden Şener, Yaşar hakkında çevirdiği dolapların Yaşar ve bir çok kişi tarafından öğrenildiğini biliyor. İkinci neden de darbe ile ilgili yaptığı teşebbüsün herkes tarafından öğrenildiğini bildiği için korkuyor. Kendine destekçi bulmak ve Yaşar’a karşı olan ayıplarını örtmek için bu dedikoduları yayıyor. Yapabileceğimiz yegane şey bu adam hakkında dosya tanzim etmek ve ağzını açtığı anda da eldeki dosyayı kullanmak ve böylece onu tehdit etmek.

Zaten Yaşar onu her türlü yakın takibe almış durumda en ufak kımıldadığı anda beynine vuracak. Benden Fevzi ile ve Yaşar ile konuşup şu iki konuyu takip etmemi istedi. Birincisi Sedat Peker’in Jandarma ile ne ilişkisi vardı. İkincisi Kara Kuvvetlerinde onun aleyhinde ne dolaplar çevriliyordu. Zira daha bir buçuk ay içinde gördüğü ve anladığına göre Şener terfi edemeyenleri veya başka nedenle mağdur olanları Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman yaptı diyerek milleti onun üstüne kışkırtmış. Biraz daha oturdum ve vedalaşarak ayrıldık. Ankara’ya araba ile döndüm.







SARIKIZ OPERASYONU

ÖNCE BASINI ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞACAKTIK. BU NEDENLE BEN MUSTAFA ÖZKAN’I DAVET EDECEKTİM.

SONRA REKTÖRLER İLE TEMAS EDİP ÖĞRENCİLERİ SOKAĞA DÖKECEKTİK.

SENDİKALAR İLE AYNI ŞEKİLDE HAREKET EDECEKTİK.

SOKAKLARA AFİŞ ASTIRACAKTIK

DERNEKLER İLE TEMAS EDİP ONLARI DA HÜKÜMET ALEYHİNE TEŞVİK EDECEKTİK.

2003

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur’un isteği üzerine Jandarma sosyal tesislerine gittik. Kara Kuvvetleri Komutanı ve JANGENKK. Çarşamba günkü toplantıdan sonra çok rahatsız olmuşlardı. Bu arada Kuran kursları ile ilgili yönetmelik düzeltmesi yayınlanınca hepimizde rahatsız olduk. Bilhassa bu hafta bütçe komisyonunda bir AKP milletvekili tekkelerin açılmasını isteyince hepimiz çok rahatsız olduk. Derhal toplandık.


AYTAÇ YALMAN :


Ben bu işten çok rahatsız oldum ve kendime göre şöyle bir plan yaptım. Aralık ayında bunların Cumhurbaşkanı BAŞBAKAN RECEP TAYYIP ERDOĞAN ile görüşmelerini bekleyip eğer Ocak ayı içinde bir hareket olmazsa istifa edeceğim.
Hepimiz buna itiraz ettik.

ŞENER ERUYGUR :


Buna gerek yok. Kabul etmiyoruz. Daha yapacağımız çok şey var. A.A.’ın bazı rahatsızlıkları vardı. Kendini rahatlatmadan takıntıdan kurtulamayacaktı. Bu nedenle de Pazar günü tüm Or’ları kahvaltıya davet etmişti. Buna neden, Or’lardan birinin vermiş olduğu bir cevaptı. Hiçbirimiz Aytaç Yalman’ın istifa etmesini kabul etmedik. Ve kendimize göre bir eylem planı yapmaya karar verdik.

• Önce basını ele geçirmeye çalışacaktık. Bu nedenle ben Mustafa Özkan’ı davet edecektim.
• Sonra rektörler ile temas edip öğrencileri sokağa dökecektik.
• Sendikalar ile aynı şekilde hareket edecektik.
• Sokaklara afiş astıracaktık
• Dernekler ile temas edip onları da hükümet aleyhine teşvik edecektik.
• Bütün bu olayları yurt çapında yapacaktık.

Yukarıdakiler SARIKIZ olarak anılacaktı. Ayrıca bana ALABANDA isimli bir proje verdiler. Ben de onun hazırlığını yapacaktım. Bir şişe viski içtikten sonra akşam Genelkurmay Başkanı’nın oğlunun düğününe gittik.


İLGİLİ HABERLER:


Emekli Oramiral iddiaları yalanladı


Özden Paşa'nın günlüğünün sırrı


 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası