Emekli Oramiral iddiaları yalanladı

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, internette kendisine ait olduğu öne sürülen günlüğükle ilgili konuştu. Özden günlüğü ve 'darbe'yi yalanladı:

Emekli Oramiral iddiaları yalanladı
Emekli Oramiral iddiaları yalanladı
GİRİŞ 13.03.2007 13:55 GÜNCELLEME 20.09.2017 15:57

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, bir internet sitesinde yayınlanan ve kendisine ait olduğu öne sürülen günlüğün gerçek olmadığını, bununla ilgili yayın yasağı kararı aldırdığını söyledi.

Söz konusu notlarda, eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur’un darbe planlarından, komutanlar arası çekişmeye ve basınla ilişkilere kadar birçok önemli iddia yer alıyor.

“Denizcilersitesi. com” adresli internet sitesinde eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu iddia edilen bir günlükten bölümler yayınlandı. Günlükte, eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’un “ayışığı” parolasıyla darbe planı yaptığı, ayrıca hükümeti irticayla mücadeleye zorlamak için “sarıkız” adıyla eylem planı hazırladığı iddia ediliyor.

Günlükte, Özden Örnek’in, eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman’ın kendisine darbe planıyla ilgili şu ifadelerde bulunduğu ileri sürülüyor: “Şener bizden habersiz darbe planı hazırlatmış. Adı da “ay ışığı”. Darbede kimin başkan olacağı belli değil. Hepimize davranışlarımıza göre bir kod adı vermiş (...) Bu plan Genelkurmay Başkanı’nın elinde olduğu gibi, içlerinden biri tarafından sızdırıldığı için MİT ve hükümetin de elinde varmış.”

Günlükte, Yaşar Büyükanıt’la, Şener Eruygur arasında çekişme olduğu, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun Hilmi Özkök’e çok kötü davrandığı gibi iddialara da yer veriliyor.

ÖZDEN: HİÇBİR ZAMAN GÜNLÜGÜM OLMADI

 

NTV’ye konuşan emekli Oramiral Özden Örnek, iddiaları yalanladı. “Benim hiçbir zaman günlüğüm olmadı” diyen Örnek, komutanlığı döneminde, şifreli şekilde günlük faaliyet planları tutulduğunu, ayrılırken de bunları bilgisayardan sildirdiğini söyledi.

Örnek, söz konusu haberler üzerine yasal yollara başvurduğunu, yayın durdurma kararı aldığını açıkladı. Örnek, notlardaki darbe iddialarıyla ilgili ise şunları söyledi: “Burada yer alan bilgilerin pek çoğu o dönemlerde bazı internet sitelerinde ya da dergilerde dedikodu şeklinde çıkmış haberler. Bunlar biraraya getirilerek bana yakıştırılmış.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLGİLİ HABERLER:
 
  • 'Paşa günlüğü'nde darbe planları
    Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen günlüklerde, Türkiye'yi sarsacak bilgilere yer veriliyor. Askeri darbe ile ilgili iki bölüm:
 
  • Özden Paşa'nın günlüğünün sırrı
    Bir internet sitesinde eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'in günlüğü yayınlanıyor. Günlüğün içeriğindeki siyasi iddialarda bakın neler var.

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Meteoroloji uyardı, mayıs ayında çok sayıda il için kar alarmı verildi!
TCG ANADOLU örnek oldu! Türkiye'nin gemisini görünce hemen kolları sıvadılar...