Türkiye bu karikatürü konuşuyor

Memecan Genelkurmay bildirisinin ardından Türk vatandaşlarının toplu tepkisini öyle bir karikatürle ölümsüzleştirdi ki herkes iki gündür bu karikatürü konuşuyor...

Türkiye bu karikatürü konuşuyor
Türkiye bu karikatürü konuşuyor
GİRİŞ 30.04.2007 11:13 GÜNCELLEME 30.04.2007 11:13

Salih Memecan kahvede oturanından TBMM koltuklarında oturanına kadar tüm Türk halkının nabzını tutan ve herkese tebessüm ettiren çizgiler çizmeyi sürdürüyor.


Büyük ustanın dün Sabah gazetesinin manşeti olmaya layık görünen çizgisi gün boyu konuşuldu, herkes birbirine bu karikatürü gösterdi ve Memecan ustaya bir kaz daha 'helal olsun' dedi.


Karikatürü sevmeyenler ve itici bulanlar da vardı hiç kuşkusuz ama onlar Türk halkının arasında o kadar az sayıdaydı ki bir stadyumu doldurup dolmurmayacakları bile tartışılırdı...  Çünkü dün hükümete tepki için Çağlayan'a koşanların yarısından çoğu bile 'demokrasi baştacımız' demekten geri kalmadı.


Salih Memecan'ın karikatürünün en önünde sarı saçlı zafer kartalı yürüyor. Ulu önder Atatürk'e en uygun pankart ise  'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ibaresini içeriyor..


Memecan ustanın karikatüründe en vurucu nokta 'Hepimiz Demokrasiyiz' sloganı. Bu Hrant Dink'ye yönelik lanetli saldırıya bir gönderme içeriyor ve demokrasinin de katledilmek istendiğine dikkat çekiyor...  Karikatürde bu pankartın rahmetli İsmet İnönü'ye tutturulmuş olması dikkat çekici bir ayrıntı.


Rahmetli Adnan Menderes karikatürün en hazin noktası. Onun taşıdığı pankart, 'Demorkrasi için can feda'



Karikatürün içinde Süleyman Demirel'in elinin alnında olması dikkat çekici. Deniz Baykal'ın ise itenlere itirazı var...


 


Ve tabi ki karikatürün en komik detayı Tuncay Özkan'a ayrılmış. Özkan'ın yanlışının ne olduğu ayan beyan ortada...


İşte dün Sabah gazetesinin manşetinde yer alan karikatürün tamamı:



İLGİLİ HABER


28 Şubat’tan sıkıldı ABD'ye kaçtı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir