Demirel'in konuşması yarıda kaldı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrencilerin yoğun protestosuna uğradı. Demirel kürsüde yarım saat kalabildi.

Demirel'in konuşması yarıda kaldı
Demirel'in konuşması yarıda kaldı
GİRİŞ 30.04.2007 18:30 GÜNCELLEME 30.04.2007 18:30
Bahtiyar Küçük'ün haberi

Genel Kurmay'ın 27 Nisan açıklaması üzerine yoğunlaşan 'laiklik' tartışmaları, kadın hakları ve 14, 29 Nisan mitinglerine değinen Süleyman Demirel'in konuşması, salondan yükselen bir kız öğrencinin 'Biz sıkıldık. Biraz da siz bizi dinleyin. Meydanlarda Cumhuriyetçiler var diyorsunuz, hangi laiklikten bahsediyorsunuz.' sesiyle kesildi. Ardından ayağa kalkan yaklaşık 40 kişilik öğrenci grubu sırayla sloganlar attı. Diğer erkek öğrenci, '6 Mayıs 1972'de üniversite öğrencilerini öldürdünüz. Ne laikliği, ne cumhuriyeti ne de kadınları sahiplenme ehliyetiniz yok. Başımızda sizi görmek istemiyoruz artık.' derken arkadaşları da Süleyman Demirel söze girerken alkış ve ıslıklarla engelledi.

Demirel, yoğun protestolar arasında 'Onları yapabilme hakkınızı savunuyorum' diyebildi; ancak öğrenciler slogan atmaya devam etti: Demokrasi darbe demek mi? İdamların altına imza atmadınız mı? Okulumuzdan defolup gitmenizi istiyoruz. Hala bu ülkenin sırtından inmiyorsunuz. ODTU'lüler nerede dediniz, işte üniversiteliler burada' Öğrenciler 'gelin salonu terk edelim' derken Demirel de 'Etmeyin beni dinleyin' diyerek öğrencilerin konuşmasını dinlemesini istedi.

Salondan bazı kişiler de öğrencilere tepki gösterdi. Protestocular ısrarla slogan atarken kürsüye Hukuk Fakültesi Dekanı Prof Dr. Metin Feyzioğlu çıkarak öğrencileri Demirel'i dinlemeye çağırdı. Öğrencilere 'sayın protestocular' diye seslenen Feyzioğlu, Biz sizi dinledik, bundan sonra siz bizim demokratik hakkımıza tecavüz edersiniz. Saygı çerçevesinde bu protestonuzu sonlandırın.' diye konuştu.

Yine susmayan öğrenciler, 'Üniversitede katil istemiyoruz. Öğrenciler değil katiller dışarı' sloganları attı. Kürsüdeki koltuğunda oturarak protestocuları izleyen Demirel, sesinin tonunu yükselterek bu şekilde protesto yapan öğrencilerin 'beyhude' olduğunu söyledi. Güvenlik güçleri öğrencileri dışarı çıkarmaya çalışsa da başarılı olamadı; Dekan Feyzioğlu son olarak öğrencilerin yanına giderek konuştu. Demirel'in yarım saat sonunda konuşmasını yarıda bırakarak kürsüden inmesinin ardından protestocular salonu terk etti. Herhangi olaya karşın da 50 kişilik özel güvenlik güçleri okulun girişine yerleştirildi.

Konuşmasında 14 ve 29 Nisan yürüyüşlerine değinen Demirel, bu yürüyüşlerle Cumhuriyete sahip çıkıldığını savundu. Türkiye kurulduğundan beri pek çok hadise olduğunu ancak 1 Milyon insanın bir araya gelemediğini belirten Demirel, 14, 29 Nisan, Türk halkının cumhuriyete olan sadakatine olan bağlılığının en güzel işaretidir.' diye konuştu. Laiklik tartışmasına da değinen Demirel, 'Sakın ola kimse cumhuriyetin en önemli niteliği laikliğe karşı çıkabileceğini aklına getirmesin' diye çıkıştı.




YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı