YAŞ kararları açıklandı

3 gün süren Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı. 23 Personelin TSK ile ilişkisi kesildi. Yeni Kuvvet komutanları belli oldu.

YAŞ kararları açıklandı
YAŞ kararları açıklandı
GİRİŞ 04.08.2007 11:22 GÜNCELLEME 04.08.2007 11:22
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 1-4 Ağustos 2007 tarihleri arasında toplanan Yüksek Askeri Şura'da, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç'ın, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun atanması kararlaştırıldı.

Şura'da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde durumları değerlendirilen personelden "TSK'nın itibarını sarsacak şekilde disiplin bozucu hareketlerde bulunan" 13, "irticai tutum ve davranışları" nedeniyle 10 personelin TSK'dan ayrılmasına karar verildi

Yüksek Askeri Şura kararları bugün resmen açıklanacak. Süresi dolan beş orgeneralin yanı sıra terfi sırasında bulunan 3. Kolordu Komutanı Korg. Erdağı da emekliye ayrıldı.

TSK ile ilişiği kesilen subay sayısı arttı.Yüksek Askeri Şura'nın Ağustos ayı olağan toplantısında alınan kararlar açıklandı.



Yüksek Askeri Şura'da, 30 Ağustos 2007 itibariyle emekliye ayrılacak Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu'nun yerine Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert'in yerine ise Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu atandı.



Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ise bulundukları görevleri bir yıl daha sürdürecekler.



Kara Kuvvetleri'nde 4 yıllık görev sürelerini dolduran 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Orhan Yöney ve Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık da 30 Ağustos itibariyle emekliye sevk edildi.



Emekliye ayrılacak 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel'in yerine 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Orhan Yöney'in yerine bu yılki Şura'da orgeneralliğe terfi eden Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Korgeneral Erdal Ceylanoğlu, yine bu yıl emekliye ayrılacak



Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık'ın yerine ise Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutan Yardımcısı Korgeneral Necdet Özel'in getirilmesi kararlaştırıldı. 3. Ordu Komutanlığı'na da yine bu yıl terfi eden 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Saldıray Berk atandı.



Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Eşref Uğur, Yiğit Donanma Komutanlığı'na koramiral; Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Aksay, Harp Akademileri Komutanlığı'na atandı.



Bu arada, Şura'da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde durumları değerlendirilen personelden "TSK'nın itibarını sarsacak şekilde disiplin bozucu hareketlerde bulunan" 13, "irticai tutum ve davranışları" nedeniyle 10 personelin TSK'dan ayrılmasına karar verildi



Yüksek Askeri Şura'nın "Ağustos ayı olağan toplantısı"nda alınan kararlar açıklandı. Şura kararlarına göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) 34 general ve amiral bir üst rütbeye, 45 albay ise general ve amiralliğe yükseldi. 40 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı. Şura'da, Donanma Komutanlığı'na, oramiralliğe terfi eden Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Eşref Uğur Yiğit, Harp Akademileri Komutanlığı'na ise orgeneralliğe terfi eden Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Aksay atandı.



Şurada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda boşalan orgenerallik rütbelerine 3 korgeneral terfi etti. Orgeneralliğe yükselen Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Korgeneral Erdal Ceylanoğlu Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutan Yardımcısı Korgeneral Necdet Özel Ege Ordusu Komutanlığına,



3. Ordu Komutanlığı'na da 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Saldıray Berk getirildi. Elazığ'daki 8. Kolordu Komutanlığında 2002-2003 yılları arasındaki inşaat ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Genelkurmay Askeri Mahkemesinde yargılanarak ceza alan ve cezası ertelenen, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı da geçen yıl aldığı 1 yıl temditin ardından emekliye sevk edildi.

7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Cahit Sarsılmaz, 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın ve 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Hayri Güner ile 1. Hava Kuvveti ve 6. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı'nın görev süresi bir yıl uzatıldı.

KONUYLA İLGİLİ DİĞER HABERİMİZ

YAŞ KARARLARI AÇIKLANDI

GÖREV SÜRESİ UZATILAN KOMUTANLAR

TERFİ EDEN GENERAL VE AMİRALLER

YORUMLAR 25
  • Kanije ... 16 yıl önce Şikayet Et
    hakan büyükkurt : . Erbakan konuşmasına \"-AK Partiye oy veren Cehenneme bilet alır \"deyince sanki Erbakan\'a vahiymi gelmiş (!) bu sözü söylüyor. Kur\'an da hangi ayette bu şekilde konuşun kendiniz hüküm verin diyor.? Sizler önce Erbakan\'a bakın sonra konuşun.
    Cevapla
  • şenol ündar 16 yıl önce Şikayet Et
    alkolik olanlar. alkolik olanların yanında içmezsen irticacısın.Bir binbaşımız vardı önceden namaz kılarmış duymuştum.Alevi olan yarbay VAHİT ATILGAN\'ın yanında irticacı gözükmemek için bir duble rakıyı devirdi.ESKİŞEHİR deki havacılıktan atılan bir astsubayım.Şahit oldum.
    Cevapla
  • Muhammet YASSABAĞ 16 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun. Yaş kararlarınan ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim...Terfi eden değerli komutanlarımıza yeni görevlerinde başarılar diler,güneydoğuda şırnakta yedek subay olarak vatani görevimi yaptığım için o görevin zorluklarını çok iyi bilirim,Komando!!!!Allah operasyon bölgesinde görev yapan tüm Askeri görevlilerimize yardım etsin başarılar diler saygılar sunarım...
    Cevapla
  • Kanije ... 16 yıl önce Şikayet Et
    YÜZÜNÜZ KIZARSIN ARTIK ...!!!!!!!!. Erbakan Refahyol hükümetinde hiç şerh koymuşmu acaba.? Bakın Sayın Başbakan koyuyor. Birde Sayın Başbakan\'a demediğinizi bırakmazsınız. Milli görüşçüler bu konuda neden sus pus oluyor.? Neden Erbakan\'a nerdeyse tapıyorsunuz.? Her dediğini neden sanki Allahın emriymiş (!) gibi kabul ediyorsunuz. Milli görüş sandıkta erimiş ve tarihe karışmıştır. Bir kaç kalıntısı çıkıyor burada çığırtkanlık yapıyor. Halk sizi % 97.7 istememiş. Sokağa bile çıkmaya yüzünüzün kızarması lazım.
    Cevapla
  • Ahmet USTA 16 yıl önce Şikayet Et
    ey yüksek askeri şura. müslüman olan kişileri askere almayın imamhatiplileri askere almayın siz gidin ırak a siz ölün dağlarda nasılsa imamhatipliler bir rütbe alamıyor memur olamıyor paşa olamıyor askerlikte yapmasınlar heh ne dersiniz yoook olmaz sizi paşa yapan onların kanları çünkü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler