Leman Dergisi'ne protesto

Türk Eğitim Sen Kayseri 2 Nolu Şubesi, Leman dergisinin, Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül'ün seviyesiz karikatürü ile ilgili olarak bir eylem yaptı.

Leman Dergisi'ne protesto
Leman Dergisi'ne protesto
GİRİŞ 24.08.2007 10:43 GÜNCELLEME 24.08.2007 10:43
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Eylemde sendika üyeleri dergi yöneticilerini protesto etmek için karikatürün çıktığı dergiyi toprağa gömdü.

Sendikanın Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, insanların en vazgeçilmez hürriyetlerinden birisi de inanç özgürlüğü olduğunu dile getirdiği eylemde, 'İnsanları yaptıklarından dolayı eleştirebilirsiniz, ancak inançlarından ve inançlarının gereğini yerine getirmekten dolayı onları kınayamaz ve onlarla alay edemez, aşağılayamazsınız' dedi.

'İnsanların kişilik haklarına saldıramazsınız, hakaret edemezsiniz. Bu hakkı ne hiçbir yasa ne hiçbir ahlaki öğreti ne de bir din; kimseye vermemiştir' diyen Öztürk, 'Leman dergisinin Hayrunnisa Gül hakkında çizdiği karikatür yukarıda saydığımız kuralların ve inançların hiçbirine sığmamaktadır. Bu düpedüz saygısızlık terbiyesizlik ve bir milletin inançlarına saldırıdır. Her ne olursa olsun hiç kimse bu milletin inançlarına örf ve âdetini saldırma hakkına sahip değildir. Bir kişinin eşinden dolayı şahsına yapılan saldırı kabul edilemez. Eğer bir probleminin varsa kişinin kendisiyle halledersiniz. Yoksa eşine salyalar akıtarak saldırmak kimsenin hakkı ve haddi değildir' diye konuştu.

Leman dergisinin yaptığı karikatürü aşağılık davranış olarak değerlendiren Türk Eğitim- Sen Kayseri 2 Nolu Şubesi, olayı kınadıklarını ve derhal Gül ailesi ile Türk milletinden dergi yöneticilerini özür dilemeye davet etti.

Sendika üyeleri daha sonra tepkilerini dile getirmek için Leman dergisini kireçleyerek kimseye zarar vermesin diye toprağa gömdü.

YORUMLAR 56
  • Muhammed Burak 16 yıl önce Şikayet Et
    Cesarete bak!. Bu tur hakaretler eskiden sadece Bati\'da yapilirken, artik maalesef gunumuzde Turkiye\'de rahatlikla yapilmaktadir. Bu cesareti bizim milletten aliyorlar, biliyorum. Olayin diger boyutuna gelecek olursak.. \"Susma, sustukca sira sana gelecek\" slogani ne kadar da dogruymus. Sira, 28 Subat surecinde susanlara, basortusu zulmune sessiz kalanlara geldi.
    Cevapla
  • MAHMUT AKAR 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu apaçık terbiyesizliktir. Bunun adı sanat olamaz. İçlerinde ki, kini bu şekilde kusuyorlar
    Cevapla
  • Mustafa KARA 16 yıl önce Şikayet Et
    Şüphem var... Herşeyin bir sınırı var.Yazıklar olsun......\"İNSAN OLAN\'\' düşmanı dahi olsa bu kadar densizlik yaparak kendini küçük düşürmez.
    Cevapla
  • yigit sıralar 16 yıl önce Şikayet Et
    bu ne cürret ??!!. Olmaz olamaz diyorum, bir insanın dini inancı ile böyle alay edilemez. Eğerki böyle bir hakaret benim eşime yapılsa o karikatürü çizeni bulur..............??!!!! son olarak diyebileceğim bu karikatürü çizen ve yayınlanmasına destek veren tüm kişiler Ş-E-R-E-F-S-İ-Z-D-İ-R ( onların benim yeni Cumhurbaşkanımın eşine hakaret etme hakları olduğu kadar benimde olara bu hakareti yapma hakkım vardır )
    Cevapla
  • Hasan TORPİOĞLU 16 yıl önce Şikayet Et
    limon=moron. Way yezitler vayy... Kendi bacıları don gömlek gezecek onlara biş diyen yok ..Ben o derginin yöneticilerinden birinin eşini çok iyi tanıyorum hemde çok yakından..Eşinin boynuzu yok ama yöneticinin boynuzu olduğu kesin hemde çatallı boynuz geyik boynuzu gibi..Bilmem anlatabildimmi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor