Sony en ince televizyonu üretti

Japon elektronik devi Sony, organik ışık yayan diyot (OLED) teknolojisi kullanarak geliştirdiği ultra ince televizyonu Aralık'ta piyasaya çıkarıyor.

Sony  en ince televizyonu üretti
Sony en ince televizyonu üretti
GİRİŞ 02.10.2007 09:41 GÜNCELLEME 02.10.2007 09:41
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Yenilik ve icatlar konusundaki şöhretini canlı tutmak isteyen ve Amerikan Apple ile Japon Nintendo karşısında son yıllarda rekabet konusunda sıkıntılar yaşayan Sony şirketinin yeni kuşak televizyon ekranının kalınlığı sadece 3 mm.

Kendisini aydınlatan ve arkadan ışığı ihtiyacı bulunmayan organik görüntü ekranı, iki levha arasında çok ince bir organik malzeme katmanından oluşuyor ve LCD ekranlarından daha az elektrik tüketiyor, daha parlak görüntü sağlıyor ve çeşitli açılardan rahatlıkla izlenebiliyor.

Eni 25,1 cm ve boyu 14,1 cm olan OLED teknolojisiyle üretilmiş bu televizyon 200 bin yen (yaklaşık 2 bin 170 YTL) fiyat etiketiyle piyasaya çıkacak.

YORUMLAR 31
  • ejnebi türk 16 yıl önce Şikayet Et
    sakın elektronik cihaz alırken marka önemli daha önemlisi markasının arkasında duran kuruluşlardır.. vesteli çok iyi ürüleride var idare eder ürünleri var ama hiç deyilse sattıgı ürünün arkasında marka olmanın vasıflarını taşıyor ben iki yıl önca dörtmilyara 106 ekran phılıps plazma aldım üç defa arza yaptı hemde içinde bir patlamayla haliyle bu ürünün deyiştirimesini istedigimizde genel müdürlügün beni bir dövmedigi kaldı adamlar pişkin yok efendim biryıl içinde 3defa aynı arzayı yapması lazım hergün servisle ugraşacagıma plazmayı phılıpse bedelsiz hediye ettim böylece kökten kurtuldum kafam rahat ya siz.
    Cevapla
  • soguzhank 16 yıl önce Şikayet Et
    ben anlamadım yahu. ne demek yeni icat tv? oled denen görüntüleme zaten senelerdir var. bunun özelliği arkasına anten bağlamaları mıymış? anten takmaya ne var bırak Veltel\'i ben bile yaparım
    Cevapla
  • hamza salman 16 yıl önce Şikayet Et
    Vestelmi cok komiksiniz arkadaslar:). ya vestelin türkiyeden baska pazari varmi bi onu sorun önce belki türki cumhiriyetlerinin birkacina daha sartiyordur ama vestel avrupada yok sifir hangi teknolojiden bahsediyorsunuz ya siz dünyayi türkiyedne ibaret saniyorsunuz galiba:) beko dünya markasiymis ya oda anaca türkiye dünya si icinde:) ayni vestel gibi ben 30 yildir avrupadayim daha tekstilden baska türkyienin ihrac ettigi bi mal görmedim ha bide arada bi fayans geliyor ucuz diye sabancilardan:)onuda marketlerde toptan tr den aliyorar:)
    Cevapla
  • Turgut Bayraktaroğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    Cevap hakkı. Sayın Hüseyin ve Fatih kardeşimin dikkatine, Hz.Süleyman(a.s) ın eşyayı nakletmesinin mucize olduğuna şüphe yok.Ama insanlara örnek olduğunu ve teknolojide nereye varılabileceğiyle ilgili bir ölçü olduğunu vurgulamak istedim.Hz.Davud\'da demiri elinde hamur gibi yapıyordu. Bakın bugün demir ne hallere sokulabiliyor vs... Japon\'u tebrik ediyorum. Ama Türk\'ü de teşvik ediyorum.Ne eksiğimiz var? GEREKSİZ işlerle uğraşıyoruz vesselam.Mesela Türkiye\'de 3 şeyin Cahili yoktur derler1.Siyaset 2.Tababet 3.Diyanet
    Cevapla
  • Kaan ORBAY 16 yıl önce Şikayet Et
    Oku yorumları kahrol.. (3). Çözüm eğitimde yaratıcı düşünmeyi teşvik ile olur. Bir de bu tarz üretim teknolojilere yatırım yapacak sermayedarlar bulmak gerekli. Turkcell\'in hayata geçiş hikayesini bir okuyun. Sonra bu yeniliklere ne kadar açık olduğumuzu sorgulayın. Biz GSM operatörlüğü trenini kaçıran (rahmetli) Sakıp ağa gibi çok dövünürüz \"Vay babam biz nasıl görmemişiz, vay babam biz nasıl anlamamışız\"
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde