Hrant Dink davasında şok gelişme

Mahkeme, polis muhbiri Erhan Tuncel’in dosyasını istemeyi unuttu; Dink’in avukatları dosyanın istenmesini talep edince ise, “İmha edildi, devlet sırrı” gerekçesiyle reddetti.

Hrant Dink davasında şok gelişme
Hrant Dink davasında şok gelişme
GİRİŞ 02.10.2007 20:22 GÜNCELLEME 02.10.2007 20:22
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Hrant Dink öldürüldükten yarım saat sonra, muhbir Erhan Tuncel ile polis memuru Muhittin Zenit arasında yapıldığı belirlenen konuşmanın yankısı eşliğinde görülen davanın ikinci duruşmasında şok gelişmeler oldu.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın ilk duruşmasında, cinayeti organize etmekle suçlanan “muhbir” Erhan Tuncel’in, İstihbarat Daire Başkanlığı’nda bulunan dosyasının istenmesine karar vermişti.

Ancak dün yapılan ikinci duruşmada, soruşturmayı yürüten savcılara gönderilen ve incelendikten sonra imha edilen dosyanın, istenmesinin unutulduğu ortaya çıktı.

Dink Ailesi’nin avukatları bu gelişme üzerine, dosyanın yeniden istenmesini talep etti. Ancak, mahkeme bu kez talebi reddetti.

Avukat Erdal Doğan, durumun bir hukuk skandalı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Mahkeme dosyanın imha edildiğini ve gizli olduğu gerekçesiyle, talebimizi reddetti. Bu, Usül Yasası’na aykırıdır. Yine talebimiz olacaktır. Devlet sırrı da olsa bu sır mahkemeden gizlenemez.”

“GEBERMİŞ” DİYEN POLİSE SORUŞTURMA YOK

Dink Ailesi’nin, cinayeti önceden bildiği Erhan Tuncel’le yaptığı telefon görüşmelerinde açıkça ortaya çıkan polis memuru Muhittin Zenit hakkında soruşturma açılması talebi de reddedildi.
Buna karşılık, söz konusu telefon kaydını haber yapanlar hakkında soruşturma başlatıldı.

Tuncel’le “ilişki” kurmakla görevlendirilen polis Zenit, Dink cinayeti işlendiği sırada Bayburt’ta görevdeydi. Geçen hafta Tuncel’le konuşması, gündeme bomba gibi düştü. Zenit, Dink için “Gebermişse gebermiş” diyor, ancak katilin olaydan sonra kaçmamasının planlandığını belirtiyordu.

Bu olayın ardından polis Zenit’in, Ankara’ya, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in yanına atandığı öğrenildi.

Dink cinayetinin ardından Akyürek hakkında da müfettiş soruşturması başlatılmış, ancak Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevinden bu yana cinayetin işleneceğinden haberdar olduğu öne sürülen Akyürek’in “kusuru” olmadığı bildirilmişti.

DÖRT BUÇUK AY SONRAYA ERTELENDİ

Dink Ailesi avukatı Erdal Doğan’ın dikkat çektiği bir diğer konu ise, davanın dörtbuçuk ay sonraya ertelenmesi. Doğan’a göre dava sürecinin uzaması hem müdahil hem de sanıklar açısından sakıncalı.

NTVMSBC

YORUMLAR 23
  • talat polat 16 yıl önce Şikayet Et
    Mutlaka bir sebebi vardır. Kanun uygulayıcılar devlet sırrı diyo diyorsa doğrudur.ne yani dink için vatanın bütün sırlarını açıklayalım.arkadaşlar birbirinizle polemiğe girmeyin görüşünüz her ne ise ortak düşüncemiz milli birlik ise bilmediğimiz konular üstünde fazla yorum yapmayalım.polisin gebermiş demesi hoş değil ama basınımız o cümlenin tamamını versin belki başka birşey çıkacak.adamı kızdırmışlardır üstüne üstüne gitmişlerdir tahrik sonucuda söylemiş olabilir.bide ülkemizde bir sürü cinayet var neden dink önemli bilmiyorum ????
    Cevapla
  • balci ebubekir 16 yıl önce Şikayet Et
    hayret bisey ya. ya bu olay neden bu kadar büyütülüp gün isigina cikartiliyor ben anlamiyorumki!Sanki cokmu önemli ?kapatin gitsin üzerini.zaten bizim medyaninda masallahi var bu konularda...Avrupa medyasi bu konularda veya baska konularda az bi haberle gecistirken bizim türk basini her seyi en ince ayrintisina kadar inceleyip gün isigina cikartiyor,bu hic iyi bir sey degil.vatanini sevmeyi ögrenmeleri gerekli basinimizin!!!
    Cevapla
  • Süleyman Mavuş 16 yıl önce Şikayet Et
    Alican Gündüz... Gece karanlığında yaşıyorsun.... Allah bilir ya sana ve diğerlerine sorsalar Müslüman\'ım dersin, hatta elhamdülillah bile eklersin sonuna. Be adam, insan düşünmez mi bu lafın sonunu... Müslüman\'ın Peygamberi, O\'nun sahabesi, mezhebinin hocası, geçmişten bir sürü ulema senin lafına ne derdi? Akıllı olmak lazım, akıllı... Onun bunun gavurunun ekmeğine yağ süreceğine otur da dersini yap, üniversiteni bitir, işini hakkıyla yap, helalinden kazan. Ülkemizin istikrarına gelişimine faydan olsun. Yapamıyorsan sus da zarar verme...
    Cevapla
  • muhammet berke 16 yıl önce Şikayet Et
    ONUR ÖZTÜRKE. Kullandığın kelimeler potansiyelinin birer delilidir.Memleket sevgisi,millet sevgisi ile faşist ırkçılığı ayır edemediğin kurduğuncümlelerden anlaşılıyor.Yine İslamiyette ırkçılığın olmadığını ve huzuru mahşerde müslüman,muttaki bir ermeninin tabiki senden sözlerinden dolayı davacı olup vesenden daha kolay cennete gitme ihtimalinin olduğunuda aklına getiremiyorsun.Müslümansak veAllaha inanıyorsak birliğe davetkar olmalıyız ayrıma değil.Hem insani olanıda budur.Kompleksli milliyetçilik bizi asla güçlü kılmaz
    Cevapla
  • Metin Yazar 16 yıl önce Şikayet Et
    . Hrant Dink\'in öldürülmesine en çok Ermenistan ve Irkçı Ermeniler sevindi. Daha sonra da Türk ırkçıları sevindi Ama kazanan Ermenistan oldu Hırant Dink\'in dirisi mi yoksa ölüsü mü Türkiye\'ye ve Türklüğe zarar verdi? Cevabi ırkçılar versin, Tabii soruyu anladılarsa...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika duyuruldu: 13 kamu görevlisine soruşturma!
Ali Ülker: Bu zorlu dönemde çok önemli tecrübeler edindik