Türkmen lider Türkiye'ye sokulmadı

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Ergeç, Türkiye’ye giriş yasağı olduğu için Atatürk Havaalanı’nda gümrükten içeriye alınmadı. Devreye Cumhurbaşkanlığı girdi.

Türkmen lider Türkiye'ye sokulmadı
Türkmen lider Türkiye'ye sokulmadı
GİRİŞ 15.11.2007 20:45 GÜNCELLEME 15.11.2007 20:45
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Ergeç, gümrükte yaklaşık bir buçuk saat bekletildikten sonra Cumhurbaşkanlığı’nın devreye girmesiyle Türkiye’ye giriş yapabildi.

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Saadettin Ergeç, geçtiğimiz ay Türkiye’de açık kalp ameliyatı olmuş ve ameliyatın ardından Irak’a dönüşünde birkaç gün gecikme yaşanmıştı. Bu gecikme nedeniyle para cezası verilen Ergeç, uluslararası bir toplantı için bugün Erbil’den İstanbul’a gelişinde “Türkiye’ye giriş yasağı bulunduğu” gerekçesiyle gümrükten içeriye alınmadı.

Yaklaşık bir buçuk saat gümrükte bekleyen Ergeç, olay esnasında havaalanında bulunan eski AKP Balıkesir Milletvekili Turan Çömez’in girişimleri ve Cumhurbaşkanlığı’nın devreye girmesiyle Türkiye’ye giriş yapabildi.

Olayı değerlendiren Çömez, sınırötesi operasyonunun konuşulduğu bugünlerde böylesine bir “ihmal ve aymazlığı” kabullenemediğini belirterek, “PKK Kerkük’e kadar inmiş Türkmenleri tehdit ederken biz Türkmenlerin liderini sınırdan geri çevirmeye kalkıyoruz” dedi.

Çömez, “Barzani ve Talabani’ye kırmızı pasaport veren bir ülkenin Türkmen liderine reva gördüğü bu davranışı millet sorgulamalıdır” diye konuştu.

ANKA

YORUMLAR 34
  • Ahmet Cemil 16 yıl önce Şikayet Et
    Mirza Yalan Söylüyor . :) MHP mi? Gülünç!!!
    Cevapla
  • adem havva 16 yıl önce Şikayet Et
    her uğursuza serbest ama.... her uğursuz hırsız girer...ama türklere ve müslümana yasak..gelde anla...
    Cevapla
  • Altar Kurtoğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    Yuh olsun.... Ülkeye Barzani girer,Talabani girer,PKK\'ya eğitim veren İsrail\'in liderleri girer,PKK\'ya silah veren ABD zaten ülkemizden hiç çıkmaz,Ermeniler girer ama Türkmen giremez...
    Cevapla
  • ayhan birol 16 yıl önce Şikayet Et
    Çok ayıp edilmiş. İşte bürokrasinin bir zırvalaması daha.Bize ait olan değerlere sahip çıkmayışımızın bir göstergesi. Yurtta sulh cihanda sulh sözü güzelde,Barış istiyorsan savaşmak için de hazır olmalısın.Elin adamı 500 km den peşmerge ve pkk eğitmek için geliyor bizim ülke 100 km ötedeki Türkmen soydaşlarının güvenliği için onları silahlandıramıyor eğitemiyor bu nasıl iş ya.
    Cevapla
  • Semih Can 16 yıl önce Şikayet Et
    Kahve sohbeti yapmayalim. Arkadaslar lutfen olayi kahve muhabbetine cevirmeyelim. Gazete okudugumuza gore hepimiz kulturlu insanlariz. Zaman birlik olma zamani.Birbirimize saygili olalim.Birbirimizi sevelim, iyice kenetlenelim, saflari SIKLASTIRALIM. abd, israil gibi seytanlar aramiza giremesin. Turkmen lider orda tutulduysa mutlaka bi sebebi vardir.Devletimizin mutlaka bi bildigi vardir.Cikar ortaya yakinda.Allah devletimizi,askerimizi, polisimizi korusun.Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı