Tandoğan'da bağımsız yargı mitingi

Barolar Birliği, sivil toplum örgütlerinin katılımıyla, Ankara’da 'bağımsız yargı mitingi' yapıldı. Hakimler ve Savcılar Yasasının protesto edildiği mitingde Anayasa taslağı da eleştirildi.

Tandoğan'da bağımsız yargı mitingi
Tandoğan'da bağımsız yargı mitingi
GİRİŞ 09.12.2007 15:30 GÜNCELLEME 09.12.2007 15:30
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Hükümetin hakimler ve savcılar yasasında gerçekleştirdiği değişikliği protesto etmek için hakim, avukat ve savcılar Ankara Tandoğan Meydanı'nda buluştu. Türkiye Barolar Birliği'nin öncülüğünde yapılan mitingde AK Parti'nin hazırladığı Anayasa taslağı da eleştirildi.


Mitingde yapılan konuşmalarda hakim ve savcılar yasasında yapılan değişiklikle hükümetin yargıyı siyasallaştırmaya çalıştığı savunuldu.
 
Konuşmacılar yasanın hazırlığı sırasında yargı çevrelerine danışılmadığına dikkat çekti. Mitingde yeni Anayasa taslağıyla YÖK, RTÜK gibi kurumlara hükümet ve Meclis tarafından atamalar yapılmasının öngörülmesi de  eleştirildi.
 
Katılımcıların Türk bayrağı ve Atatürk posterleri taşıdığı miting için Tandoğan Meydanı'nda yoğun güvenlik önlemleri alındı.
 
Miting süresince, 'Türkiye laiktir laik kalacak, Çankaya'da noter istemiyoruz, yargıya uzanan eller kırılsın' sloganları atıldı.
 
Miting nedeniyle polis, saat 11.00'den itibaren Tandoğan Meydanı'na açılan yolları trafiğe kapadı. Güvenlik güçleri, meydanda bomba araması yaptı.
 
Mitinge katılmak için gelenler, oluşturulan arama noktalarından üst araması yapıldıktan sonra alana alındı.
 
Ellerinde Türk bayrakları ve 'Atam İzindeyiz' yazılı dövizlerle Atatürk posterleri taşıyan katılımcılar arasında yargı mensupları da vardı.
 
Mitingde Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Profesör Doktor Süheyl Batum, avukat Nazan Moroğlu ve Yargıçlar ve Savcılar Birliği Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da birer konuşma yaptı.
 
Barolar Birliği davetinde, 'Türkiye'nin laik, demokratik, hukuk devleti karakterini değiştirme gayretlerine direnme bilincindeki herkesi bekliyoruz' demişti.
 
Hakim ve savcılar yasası Meclis'te tartışmalarla kabul edilmiş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onay süreci de muhalefetin eleştirilerine neden olmuştu.

TANDOĞAN'DA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Miting nedeniyle polis, saat 11.00'den itibaren Tandoğan Meydanı'na açılan yolları trafiğe kapadı. Güvenlik güçleri, meydanda bomba araması yaptı. Mitinge katılmak için gelenler, oluşturulan arama noktalarından üst araması yapıldıktan sonra alana alındı.

YORUMLAR 46
  • Kazim Çarman 16 yıl önce Şikayet Et
    bi türban için değer mi?. sayın başbakan senin sonunda galiba menderes gibi olacak.umarım olmaz,ama demokrasi adına kimse sana devletin kurumlarıyla oynama yetkisi vermez.sen sadece türbanlıların başbakanımısın?
    Cevapla
  • necmettin tiryaki 16 yıl önce Şikayet Et
    hakimler ve savcılar yasası. artık ne yapsanız nafile chp,liler hakim ve savcı olamıyacaklar diye istediginiz kadar feryat edin. bu millet sizin ne oldugunuzu çok iyi anladını bunuda demokratik yoldan seçimlerde ifade etti artık nesliniz tükenmeye başladı
    Cevapla
  • yenigun Aydın 16 yıl önce Şikayet Et
    Benim merak ettiğim. *onca televizyon günlerce davetiye dağıttı, *200 küsür tane \"sivil toplum örgütü\" destekledi, *civar illerin çoğundan milleti taşıdılar hepsi bu kadar mı? demek ki bu cehape zihniyeti yokolmanın eşiğinde.. bir sonraki seçimde korkarım ki cehape barajı açıp meclise giremeyecek. seçim barajını %3ler seviyesine çekmek şart oldu, yoksa birçok renkli cehape siması gelecek seçim sonrası meclise sadece ziyaretçi olarak girebilecek gibi.
    Cevapla
  • KARADAVUT 61 16 yıl önce Şikayet Et
    HAAA UŞAKLAR SİZ KAÇ KİŞİSUNUZ?. 2225 STK bilmem nekadar siyası kuruluş baro avukatlar!! T.ÖZKAN ın milyonluk tayfası, ne oldi size ne oldi bole ,5 bin kişi zor toplandı öbür arkadaşlarınız yollarda mı kaldı, yoksa siz gidin biz arkadan geliriz deyip volta mı ooldular, Yahu bu işleri artık bırakın yeter artık biraz normalleşin artık , sizi artık ordu da bu gidişle kurtarmayacak,çünkü orduya da güven vermmiyorsunuz ki, ŞEHİTcenazelerinde bile sizden kimse yok göremiyoruz, ordu sizi ne yapsın artık. Herhalde nesliniz tükenmek üzere.ÜZÜLÜYOR
    Cevapla
  • yenigun Aydın 16 yıl önce Şikayet Et
    adamlar haklı... eski bakan moğultay ın yargıda yaptığı fanatik kadrolaşmasına tepki için miting yapıyorlar. Biraz geç olmuş olabilir ama ülkemizde adalet mekanizmasının yavaş işlediğini daha önce duymuştuk. bu beylerin anca aklına gelmiş tepki vermek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?