Erdoğan: 4 kişi öldü, 52 yaralandı

Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde Diyarbakır'da, meydana gelen patlamada 4 kişinin hayatını kaybettiği açıklarken, 6'sı ağır 52 kişinin de yaralandığını söyledi.

Erdoğan: 4 kişi öldü, 52 yaralandı
Erdoğan: 4 kişi öldü, 52 yaralandı
GİRİŞ 03.01.2008 18:28 GÜNCELLEME 03.01.2008 18:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki patlamada 4 kişinin öldüğünü, 6'sı ağır 52 kişinin yaralandığını bildirdi. Erdoğan, "Bu tür olaylar bizim kararlılığımızı asla geriletmeyecektir. Aynı kararlılıkla terörle mücadelede gerek ulusal gerekse uluslararası boyutta mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. Başbakan Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleştirdiği görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, terörün kanlı yüzünü Diyarbakır'da tekrar gösterdiğini söyledi.


Patlamada 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 6'sı ağır 52 vatandaşın da yaralandığını bildiren Erdoğan, ölenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diledi.


Erdoğan, şunları kaydetti: "Bu tür olaylar bizim kararlılığımızı asla geriletmeyecektir. Aynı kararlılıkla terörle mücadelede gerek ulusal gerekse uluslararası boyutta mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu konudaki kararlılığımız tamdır ve devamlıdır. Bunu milletimizin bize olan güveniyle sürdürmekteyiz; gerek güvenlik güçlerimiz gerekse Silahlı Kuvvetlerimiz aynı kararlılıkla bu süreci devam ettirmektedir. Bizler de siyasi ve diplomatik boyutta aynı kararlılığımızı sürdürüyoruz."


Patlamada, askeri servis aracı ile bazı sivil araçlar da yandı. Patlama sonrası çevredeki bazı ev ve iş yerlerinin de camları kırıldı.


Polis, çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, vatandaşlar patlamanın olduğu alandan uzaklaştırıldı.

>


Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastenelere kaldırılarak tedavi altına alındı.


Patlama sonrasında olayla ilgisi olduğu düşünülüen 2 PKK'lının aranmaya başladığı belirtiliyor.


İLİŞKİLİ HABERLER





















  • D.Bakır'da ölü sayısı 5'e yükseldi
    Diyarbakır'da meydana gelen patlamada son bilgilere göre 5 kişinin öldüğü açıklandı. Hayatını kaybeden 5 vatandaştan 2'sinin öğrenci olduğu belirtildi.
    2008-01-03 20:00:00


  • Vali Mutlu'dan son açıklama
    Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır'daki patlamada ölenlerin kimliklerinin belirlenmesine çalışıldığını söyleyerek patlama ile ilgili son durum hakkında bilgi verdi.
    2008-01-03 19:54:00


  • Erdoğan: 4 kişi öldü, 52 yaralandı
    Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde Diyarbakır'da, meydana gelen patlamada 4 kişinin hayatını kaybettiği açıklarken, 6'sı ağır 52 kişinin de yaralandığını söyledi.
    2008-01-03 18:28:00


  • Baykal, Diyarbakır'ı takibe aldı
    CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Diyarbakır’da meydana gelen patlamaya ilişkin gelişmeleri yakın takibe aldı. Patlamayla ilk yorumu şu şekilde oldu:
    2008-01-03 18:17:00


  • MİT'ten Başbakan'a patlama bilgisi
    MİT Müsteşarı Emre Taner Diyarbakır'da meydana gelen patlamanın ardından Başbakan Erdoğan'ın bulunduğu Resmi Konut'a gelerek bilgi verdi.
    2008-01-03 18:10:00


  • Patlama anında dünya medyasında
    Dünyanın önde gelen medya kuruluşları, Diyarbakır’daki patlamayı flash haber olarak verdi. İngiliz BBC, CNN ve El Cezire normal yayını keserek patlamayı duyurdu.
    2008-01-03 18:00:00


  • 'Uzaktan kumandalı güçlü patlayıcı'
    AK Parti D.Bakır Milletvekili Kurt, ilk bilgilere göre, 57 yaralının hastaneye kaldırıldığını, 7’sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Olay yerinde son durum şöyle:
    2008-01-03 17:45:00


  • Diyarbakır'da askeri araca saldırı
    Diyarbakır'da askeri servis aracının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendi. Patlama sonrası olay yeri savaş alanına dönerken 57'ye yakın kişi yaralandı. Patlama bölgesi boşaltılıyor.
    2008-01-03 17:30:00
  • YORUMLAR 8
    • Aydan Öztürk 16 yıl önce Şikayet Et
      Istihbarat ne is yapar.. PKK kendi internet sitesinden ve yasal yayin organi olan gündem gazetesinden bu türden saldirilarin olacagini bildirmisti. aldigi agir darbeleri bize katilim var yalaniyla örtmeye calisti ama olmadi kendini göstermek icin ilk günlerinde oldugu gibi ses getiren ve canice eylemlere ihtiyac duydu. Kendi kitlesine buradayim diyor. Bir yandan da bahsettigim yayin organlariyla kitlesine arac yakmaya devam edin emrini veriyor.
      Cevapla
    • osman bay 16 yıl önce Şikayet Et
      acımız büyük ama... Acımız büyük ama terörün her türlüsünün üstesinden geleceğimize şüphemiz yok.Sadece demokrasiden bahsedip teröriste kardeşim diyenler bir gün bu bombaların hedefi olursa o zaman kime kardeş diyecekler.Bu gün çeşitli şekillerde küfrettikleri silahlı kuvvetlerimizden başkasının onları koruyup kollamayacanı bu vatanın bölünemeyeceğini ve bu uğurda ölmeye hazır bir millet olduğunun farkında değillermi yazık çok yazıkki yanıbaşlarındaki işgal edilmiş ülkelerdende ders çıkaramayacak kadar akıldan yoksun görünüyo
      Cevapla
    • Metin Yazar 16 yıl önce Şikayet Et
      . Bundan sonra bu tip eylenlere çok sık rastlayacağiz.PKK artık dağlarda hakimiyetini kaybetti. Örgüt çaresizlik içinde şuursuzca saldıracak. Eğer yaza kadar bunlar tamamen etkisiz hale getirilmezse,turizm sezonuyla birlikte turistik bölgelerde bombalamalar gerçekleştirecekler. Hedefleri Türkiye\'nin turizm gelirlerini yok etme olacak. Demek istiyorlarki: Daha fazla üstümüze gelmeyin,yoksa başınıza büyük dertler açarız. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar Türk devletine diz çökertemeyecekler.
      Cevapla
    • FURKAN DÜZENLİ 16 yıl önce Şikayet Et
      . pkk nın son cırpınısları.sonları geldiklerini anlayınca her zamanki gibi masum insanları öldürüyolar.ama bu millet yıkılmaz bunu er ya da gec anlayacaklar.
      Cevapla
    • murat günay 16 yıl önce Şikayet Et
      istihbarat nerde. yav arkadaş istihbarat uyuyormu.nerde mit.istihbaratın başında kim varsa hemen istifa etmeli.ne bu ya burası türkiye.bu kadar acizmiyiz
      Cevapla
    Daha fazla yorum görüntüle
    DİĞER HABERLER
    İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var
    Renault'dan yeni SUV! Symbioz resmen tanıtıldı