İnternetten MP3 indirenlere gözaltı

Türkiye’de ilk kez internet üzerinden müzik indirerek, başkalarının kullanımına açan kişilere operasyon yapıldı. Polis, IP'sini tespit ettiği 112 kişiyi gözaltına aldı.

İnternetten MP3 indirenlere gözaltı
İnternetten MP3 indirenlere gözaltı
GİRİŞ 21.01.2008 07:00 GÜNCELLEME 21.01.2008 07:00
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

İnternetten şarkı indirme dönemi sona erdi!. Emniyet ilk kez internetten müzik indirenlerin IP'sini tespit ettiği 112 kişiyi gözaltına alındı..

Soruşturma, MÜ-YAP’ın (Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği), telif hakkına sahip olduğu müzik parçalarının internet üzerinde dağıtımının yapıldığını söyleyerek şikayetçi olması üzerine açıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada, internet kullanıcılarının “LimeWire” isimli programı kullanarak korsan müzik indirdikleri ve yine bu parçaları başkalarının alabilmeleri için kullanıma açtıkları tespit edildi.

Polis tarafından IP numaralarından önce bağlantı için kullandıkları telefon numaraları daha sonra da adresleri belirlenen korsan müzik dinleyen 112 kişi, gözaltına alındı.

Savcılık kararı ile bu kişilerin bilgisayarlarına incelenmek üzere el kondu. İfadeleri alınan korsan müzik dinleyicilerinin yaptıklarının suç olduğunu bilmediklerini söyledikleri belirtildi. Bilgisayarında korsan müzik parçaları bulunan A.K. (27) ifadesinde, “Birkaç kez sitelerden şarkı indirmiştim. Ancak bunların kullanıma açıldığından ve başkalarının bilgisayarıma girmesine izin verdiğimden haberim yoktu” dedi.

GÜNEYPORT

YORUMLAR 69
  • Bedir Melik 15 yıl önce Şikayet Et
    ya palavra bunlar ..... ya kardeşim koskoca türkiyede sadece bu 112 kişimi korsan dinliyor yapmayın bunu ya? ozamn herkesi hapse atmaları lazım değilmi ... bence korsan müzik indirenleri yakalayacaklarına gitsinler youtube nasıl kapattılarsa korsan indirme sitelerinide kapatsınlar iş kökünden hal olsun bu kadar uğraşmada olmaz temiz iş olur ...
    Cevapla
  • murat aslan 16 yıl önce Şikayet Et
    mp3 bedava gelmiyoki. iyide tt net bize3 gb Download hakkı veriyo bende parasını veriyorum kardeşim ister mp3 ister program indiririm bide kotayı aşınca faturaya yansıyo ee o zaman sanatçı parasını ttnet ten alsın banane ya saçma sapan işler
    Cevapla
  • enver şahin 16 yıl önce Şikayet Et
    Kamera nerde ????. El sallamak istiyorummm....
    Cevapla
  • Engin Xxx 16 yıl önce Şikayet Et
    mantiga bak.... tuketici hakkiyla ne alakasi var??? elbette kimse satin aldigin yazilimi baskasina verdin diye senden para isteyemez! ama o yazilimi kopyalamadiysan tabi! madem oyle tum dunya uzerinden tek insan satin alsin urunu sonra tum dunyaya bedava dagitsin, parasini verdi ne de olsa istedigini yapar degil mi? var mi boyle bir mantiksizlik??? dusunmeden mi yaziyorsunuz yoksa `ben isime geleni savunurum` mu diyorsunuz?
    Cevapla
  • Turgut YILDIRIM 16 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bir şey bu. Bilgisayarı internete bağlı kullanıcılardan kaçı acaba mp3 denen dosya formatını bilgisayarına indirmiyor? Sanırım tüm kullanıcılar sırayla en az bir kere emniyete uğrayacak. Bu kadar olur ancak. Limewire kullanmak parçaları piyasaya sürmekse eğer bu da epey komik geliyor. Böyle giderse yasakların sonu gelmeyecek ve eskisi gibi internet kafelere taşınacak herkes.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan Türkiye'nin adımı hakkında açıklama:  Son derece önemli
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak