İP'ten açıklama: Gündemi değiştirmek istiyorlar

İP Genel Başkan Yardımcısı Gültekin, Perinçek'in göz altına alınmasına ilişkin, "Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamesi karşısında paniğe kapılanlar gündemi değiştirmek, dikkatleri başka yerlere çekmek istiyor" dedi

İP'ten açıklama: Gündemi değiştirmek istiyorlar
İP'ten açıklama: Gündemi değiştirmek istiyorlar
GİRİŞ 21.03.2008 11:21 GÜNCELLEME 21.03.2008 11:21
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Genel Başkan Doğu Perinçek'in "Ergenekon Operasyonu" kapsamında göz altına alınmasına ilişkin "Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamesi karşısında paniğe kapılanlar gündemi değiştirmek, dikkatleri başka yerlere çekmek istiyorlar. Sayın genel başkanın tutuklanması tamamen bununla ilişkilidir" dedi.

Gültekin, İP Genel Merkezi önünde yaptığı basın açıklamasına, "Türkiye'de 89 yıl aradan sonra Nemrut Mustafa Paşa Divanı kurulmuştur. Bundan 89 yıl önce İstanbul'da İngiliz emperyalistlerin talimatıyla kurulan mahkeme, Nemrut Mustafa Paşa Divanı bu ülkenin gerçek yurtseverlerini idama mahkum etti, hapislere mahkum etti" sözleriyle başladı.

"Şu anda ise Amerika ve AB emperyalistlerinin emirleriyle yeni bir Nemrut Mustafa Paşa Divanı kurulduğunu" söyleyen Gültekin, "Kendileri yazdılar, 5 Kasım günü Washington'da Tayip Erdoğan-Bush görüşmesinde sözde Ergenekon operasyonuna başlanması için düğmeye basılması kararı alındı. Washington'da kim tutuklanacak, Türkiye'de kim tutuklanacak, kim hapse atılacak bunun kararı alınıyor. Bush'un emri alınıyor ve ondan sonra bu uygulanıyor" diye konuştu.

10 gün önce AB Parlamentosuna sunulacak olan Türkiye raporunun basında yer aldığını ve raporda "Ergenekon Operasyonu sonuna kadar götürülmeli" ifadesinin bulunduğunu belirten Gültekin, "İşte götürüyorlar, kendilerinin tertiplediği, kendilerinin oyuncularını tayin ettiği ve asıl amacın bu ülkeyi içerden çökertmek olan bir operasyon, Amerika'nın ve Avrupa'nın emriyle yürütülüyor" dedi.

Gültekin sözlerine şöyle devam eti:

"Peki, bunu yapanların Nemrut Mustafa Paşa'dan bir farkları var mı? Hiçbir farkları yoktur. 90 yıl önce ne olduysa gene o olacaktır. Nemrut Mustafalar kaybedecektir.

Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya bir iddianame hazırladı. Bu cumhuriyeti, bu ülkeyi savunmakla yükümlü en yüksek makamdan gelen bir iddianame. Ne diyor orada? 'Bu iktidar gayrimeşrudur. Bu iktidar bu ülkeyi Ortaçağ karanlığına götürmek istiyor.' Başsavcı bunu söylüyor. Bugün, bu sabah bu gayrimeşru iktidarın gayrimeşru bir eylemine daha tanık olduk. Gayrimeşru işler yapanlar, kanunsuzluklar içerisinde olanlar yaptıklarının altında kalacaklar. Gayrimeşru iktidarın bir saat bile iş başında kalması artık bu ülke için telafi edilemez tehlikeler doğurmaya başlamıştır. Bugün olan bunun kanıtıdır."

Gültekin, Perinçek'in Lozan'da, Berlin'de, Paris'te ülkeyi savunduğunu belirterek, "Perinçek'in hayatı boyuncu bir tek lekesi olmadığını, vatanını sevmekten başka suçu olmadığını" söyledi.

İP Genel Başkan Yardımcısı Gültekin, Doğu Perinçek'in göz altından yüz binlerin ve milyonların karşılaması ile çıkacağını söyledi.

-SORULAR-

Bir gazetecinin "Doğu Perinçek'in göz altına alınmasının Ergenekon örgütü ile bağlantılı olduğu iddia ediliyor. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Gültekin "Bu, saçma sapan bir iddiadır. Bundan 10 yıl önce patates baskılı mühürlerle İP Genel Başkanı Perinçek'i PKK'ya yardım ve yataklık iddiasıyla göz altına almışlardı. Bu, ne kadar saçma sapan ise Ergenekon suçlaması da öyledir. Cumhuriyet Başsavcılığı İddianamesi karşısında paniğe kapılanlar gündemi değiştirmek, dikkatleri başka yerlere çekmek istiyorlar. Sayın genel başkanın tutuklanması tamamen bununla ilişkilidir. Ama bu tehdit, tehdidi yapanların başında patlayacaktır" dedi.

Gültekin, emniyet görevlilerinin sabah saat 04.00'te İP Genel Merkezine geldiğini ve aramaların hala devam ettiğini belirtti.

Genel Başkan Perinçek dışında Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever ile Ulusal Kanal çalışanlarının da göz altına alındığını hatırlatan Gültekin, "Çılgınca bir eylemle karşı karşıya olduklarını" söyledi.

İP Genel Başkan Yardımcısı Serhat Bora da konuşmasında, Gültekin'in sözlerine katıldığını belirtti.

Açıklama sorasında İP'liler çeşitli protesto sloganları attılar.

Öte yandan sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin Ulusal Kanal, Aydınlık Dergisi'nin de bulunduğu İP Genel Merkezi binasındaki aramaları sürerken, 4 parti görevlisi daha göz altına alındı. Ayrıca, binadan bilgisayar kasaları da çıkarıldı.


İlgili haber


PERİNÇEK VE SELÇUK GÖZALTINDA

YORUMLAR 8
  • ahmet erd 16 yıl önce Şikayet Et
    kim gündemi değiştirme çabasında. sizmi onlarmı... ERGENEKON BUGÜN BAŞLAMADI DİKKAT ÇEKERİM...
    Cevapla
  • mehmet özdemir 16 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki?. Demek ki, AKP\'ye açılan dava gündemi değiştirmek içinmiş. Bu zatın yaptığı açıklamadan bu mana çıkıyor.Peki Ulusal Kanaldaki silahklar neyin nesi?
    Cevapla
  • sevecen karasendag 16 yıl önce Şikayet Et
    . hadi ordan pkk işbirlikçileri siz ve sizin gibiler chp dsp vs. geçmişte olduğu gibi sol terör örgütlerine herzaman destek vermişlerdir bunu odtü de gördük tunceli de gördük ,terör belası zaten solun güçlü olduğu yerlerde yoğun,perinçekide gördük beka vadisinde Öcalanla kolkola olduğu zamanları bunların hepsi siyonist kirli çamaşırları ortaya çıkmağa başladı vesselam
    Cevapla
  • mimiga mimiga 16 yıl önce Şikayet Et
    Asıl gündem buydu. hadi hayırlısı Cumamız mübarek olsun
    Cevapla
  • ERDEM ESİN 16 yıl önce Şikayet Et
    PARTİYİ KAPATMAK İSTEYENLER GÜNDEM DEĞİŞTİRİYOR. Bizim asıl gündemizimiz Ergenekondu beyefendi unuttun mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!