Sevginin böylesine yazıklar olsun!

Atatürk'ü sevmek suç değil erdemdir ama vazife olursa adı faşizmdir. Faşizm ise kendinden saymadığını yok saymak hatta yok etmeyi vazife edinmektir. Bu karede olduğu gibi

Sevginin böylesine yazıklar olsun!
Sevginin böylesine yazıklar olsun!
GİRİŞ 17.04.2008 10:34 GÜNCELLEME 17.04.2008 10:34
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Ferat Gülver'in haberi



Devinart sitesinin kişisel sayfalarında kendi blogunu oluşturan DMRmrt rumuzlu Murat Demir, sanatsal alandaki teknolojik gelişmelerin nasıl olumsuz kullanılacağını göz önüne sererek, internette dolaşan renklendirilmiş bir fotoğrafın faşist mantıkla nasıl tırpanlandığını göz önüne serdi.

Şimdi sizlere önce internette dolaşan renkli resmi ardından da bu resmin orijinali sunuyoruz. Ne amaçla yapılmış olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk isminin kendine eş seçtiği bir insanı ona layık görmeyip budamak, hoşgörü cenneti Türkiye'nin nereden nereye geldiğini göstermeye yetmekte.









Sayfasının kimlik kısmındaki bilgilere göre; Erzurumlu olduğunu ve Hatay'da ikamet ettiğini belirten 23 yaşındaki Murat Demir, Hüseyin Nihal Atsız ve Necip Fazıl Kısakürek hayranı oluğunu belirtiyor.

Murat Demir, bu garipliği sayfasına taşırken 'Genellikle böyle şeylerle uğraşmam. Fakat iki gün önce mynet te Atatürkün bilinmeyen fotoğraflarına bakıyordum. Bir kaç resim arayla bu iki resmi gördüm. Alltaki orjinal üsttekide herkesin bildiği üzere photoshop renklendirme çalışması. Yıllardır kullanmaktayım bu programı ve gayet iyi bir renklendirme olduğunu söyleyebilrim. Fakat beni asıl üzen bu resimden çıkartılan kişi?. Atatürkün eşi neden bu resimden çıkartılıyor? Amacım polemik yaratmak değil ama ben bunu bir psikolojik baskı olarak algılıyorum' ifadesini kullandı.



Murat Demir'in kişisel bloguna ulaşmak için bu linki kullanabilirsiniz



(Haber 7)

YORUMLAR 87
  • İLA KANSU 16 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar değil LANET olsun sevginin böylesine.... Kim hanımının küçük görülmesini ister.Bunu yapan insanlar ortaçağ zihniyetli. Bunlar kendi hanımlarını küçük görüyorlardır büyük ihtimalle.Atatürk bu tabloyu görseydi ne hissederdi acaba.. Herkes kendinden paybiçsin kim eşinin küçük düşürülmesine tahammül eder!?
    Cevapla
  • ömer özcan 16 yıl önce Şikayet Et
    ne var ki. ismet inönüyü bu vatanın bi evladı gösterenler atatürk ün eşinin başınıda açarlar
    Cevapla
  • Bumilletin Birferdi 16 yıl önce Şikayet Et
    \"İSTİKLAL MARŞI\'NIN SÖZLERİ UYGUN DEĞİL\". \"Yerine 10.Yıl Marşı ikame edilsin.\" Belki de darbeden sonra o da olur. Bir emekli büyüğümüz böyle demişti. Emekli büyüklerimize litfen saygılı olalım. Onlar olmazsa bilzer nicolurz. Elbette bir hiç oluruz. Varmızı yoğomuz onlar. Emekli yargı mensupları, emekli ordu mensupları, emekliler faalerden daha mı etkli ne?
    Cevapla
  • Yanyatan GENERAL 16 yıl önce Şikayet Et
    YORUMA GEREK VARMI Kİ. Atatürk\'ü kullanan laiklerin, ne kadar Atatürkçü oldukları ortada... Atatürk\'ün başörtülü eşine bile tahammül edemiyorlar! Aslında bunlar Atatürkçü değiller... Aslında bunlar Atatürkçü olamazlar bile... Bunlar olsa olsa İnönücüdürler... Bunlar olsa olsa Faşisttirler!
    Cevapla
  • Bumilletin Birferdi 16 yıl önce Şikayet Et
    TARİHİ YOK EDEMEZSİNİZ. Tarih yaşanmıştır ve vardır. Tarihinden utanan bir millet, ilelebet payidar olamaz.(Ben uydurdum. Uydu galiba) Ama tarihinden utanan marjinal bir gurubun olması da bir ülkenin payidar olmasını da önleyemez. Çünkü, \"Türk Milleti çalışkandır, Türk Milleti zekidir.\" Aynı zamanda Türk Milleti üç beş çapulcuya papuç bırakmaz. Çapulcu: Ülkemize kast eden iç ve dış düşmanlardır. Bu Millet çapulcuları içinden temizlemiş atmıştır. Demek ki hala bir kaç kazıntı kalmış. Onlarında acilen temizlenmesi gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı