Vakit yazarı Üzmez tutuklandı

14 yaşındaki L.Ç.'ye tecavüz suçlamasıyla dün akşam gözaltına alınan Vakit Gazetesi yazarı 78 yaşındaki Hüseyin Üzmez ile kızın annesi tutuklanarak cezavine yollandı.

Vakit yazarı Üzmez tutuklandı
Vakit yazarı Üzmez tutuklandı
GİRİŞ 26.04.2008 20:20 GÜNCELLEME 26.04.2008 20:20
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Mudanya Adliyesi'nde yaklaşık 5 saat savcıya ve ardından nöbetçi mahkemede hakime ifade veren zanlılardan Hüseyin Üzmez `cinsel istismar', ilişki kurduğu B.Ç.'nin annesi Livaze Ç. de kızını bu ilişkiye zorlamak suçundan tutuklandı. B.Ç.'nin babası Bekir Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.Adliyeden yoğun güvenlik önlemleri altında çıkarılan Hüseyin Üzmez ile Livaze Ç., Bursa E Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bursa'da 9 Ocak 2003 tarihinde Nilüfer Evlendirme Dairesi'nde, kendisinden 50 yaş küçük hafız Ayşe Yılmaz'la nikah masasına oturan ve uzun süredir Vakit Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Hüseyin Üzmez, küçük yaştaki kıza tecavüz ettiği ihbarı üzerine dün 23.30 sıralarında Mudanya'da gözaltına alındı. İnegöl İlçesi'nde oturan 14 yaşındaki L.Ç.'ye tecavüz ettiği iddia edilen Hüseyin Üzmez'le birlikte küçük kızın annesi ve babasının da Mudanya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÜZMEZ KİMDİR?

Malatyalı olan Hüseyin Üzmez, 1952 yılında henüz lise öğrencisiyle gazeteci Ahmet Emin Yalman'a suikast girişiminde bulundu. `İlk sağ eylemci' olarak bilinen Hüseyin Üzmez, Ahmet Emin Yalman'ı öldürmeye teşebbüs suçundan mahkum oldu ve 10 yıl hapis yattı.

Cezaevinden çıktıktan sonra yarıda bıraktığı liseyi, ardından da Hukuk Fakültesi'ni bitiren Hüseyin Üzmez, bir dönem Turgut Özal Hükümeti'nde Sağlık Bakanı Mehmet Aydın'ın özel danışmanı olarak görev yaptı. Hüseyin Üzmez, bazı sağ partilerde görev almış ve MÇP'de genel başkan adayı olmuştu. 

Can Pazarı adlı aşk romanının aynı zamanda kahramanı olan Hüseyin Üzmez, üniversite öğrencisi ile yaşadığı aşkı romanlaştırdı.

YORUMLAR 61
  • ahmet yılmaz 15 yıl önce Şikayet Et
    Yazık,çok yazık,. Yorumlarda bile ölçü kalmamış .Ben Hüseyin bey\'e komplo kuruldugu inancındayım ve her yeni haberde bu güçleniyor.Anlayamadıgım kendinden 50 yaş ufak olan eşi neden her haberde var ,bu olaya delil olarak mı? Yasalardamı engel var? Din yönünden mi? yoksa ahlak yönündenmi ? bu konuda yorum yapanlar açıklarsa bende bilgi sahibi olurum! Yorumcu arkadaşlar yangına benzin taşımayı bırakmalılar,işin sonunda utanmakta var tabi o yüz varsa.
    Cevapla
  • armagan mustafa 15 yıl önce Şikayet Et
    kendinden. kendinden 50 yas kucuk kızı yasındaki kadin ile de evlendi bu adam belli ki subyan sabiler onun icin muhim. iftira oldugunu sanmiyorum gecmiste de 50 yaslik bir sabikasi var adamin ...din ahlak ulku fazilet erdem... ama 14 yasindakikıza tecavuz yargı ortaya cıkaracaktır ama ates olmayan teden duman cıkmaz derler
    Cevapla
  • mehmet tozlu 15 yıl önce Şikayet Et
    yaptıgı iş mi.?. H.Ü veleki dendigi üzere tecavüz degilde islami nikah akdiyapmış olsun bugün 35 li insanlar 16 -17 lik kızlara evelnme istegini belirtmesi suç sayılırken hoca 80 ninde 14 lük kız istemiş..? orasıda net degil elit kesmin zaten alanen yaptıgını yapmaya kalkarsan h.ü adamı böyle kepaze derler dede işte medyayı tanıyan birinin bu tür gaflete düşmesi bu tuzagı görememesini anlamak zor ..hemde çok zor islam düşmanlarına koz verdiniz vakit i karalamak için bulunmaz fırsat kimse h.ü demiyor vakit yazarı diyor.....
    Cevapla
  • mustafa kut 15 yıl önce Şikayet Et
    adamı karalamayın. ulan bazı sol cenahdan yaratıklar kendileri her haltı işlerler de sıradan bişey gibi davranırlar, hürriyet denen ne oldugu belli bi medyanın haberine göre adama su-i zan edenler vebaliniz büyük, acıyorum siz ve sizin gibilere... Editörün notu: Sevgili Mustafa, sildiğim yerlere hakaret yazıyorsun. sonra da \"niye benim yorumumu onaylamadın?\" diyorsun... Hakaret yok, kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yok.
    Cevapla
  • mahmut mert 15 yıl önce Şikayet Et
    kimse tasalanmasın. test olunur herşey anlaşılır...yanlışsa biz zaten kimin ne amaçlı yaptığını biliyoruz eğer doğruysa ki hiç sanmıyorum herkes cezasını çeker
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakırlı yaşlı teyzeyle samimi sohbeti