Atatürk-Peygamber kıyası çıldırttı

Bir televizyon programında 'Atatürk gibi bir lider varken Peygamber gibi lider bekliyorlar.' diyen CHP Denizli İl Başkanı Ali Kavak'a tepki yağıyor. Denizlililer, Kavak'ın istifasını istedi.

Atatürk-Peygamber kıyası çıldırttı
Atatürk-Peygamber kıyası çıldırttı
GİRİŞ 02.05.2008 10:53 GÜNCELLEME 02.05.2008 10:53
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Bir televizyon programında Vali Yardımcısı Mustafa Güney'in, 'Dünya, Hz. Muhammed gibi bir lider istiyor.' sözünü eleştirerek, 'Atatürk gibi bir lider varken Peygamber gibi lider bekliyorlar.' diyen CHP Denizli İl Başkanı Ali Kavak'a tepki yağıyor.

CHP İl Başkanı'nın skandal kıyası, hemşehrilerini ayağa kaldırdı. Kavak'ın değerlendirmelerini 'çarpık zihniyet ürünü' olarak değerlendiren Denizlililer, din, Kur'an ve Peygamber'i hafife alıcı yaklaşımı kınadı. CHP'li il başkanının istifasını istedi. Tepkiler özetle şöyle:

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız: Peygamber'le tarihî bir şahsiyeti kıyaslamak son derece tehlikeli bir yaklaşımdır. Tarihte kim olursa olsun, Allah'ın seçtiği Peygamber'le (SAS) kıyaslamak abesle iştigaldir. Bunu cehaletin bir sonucu olarak görüyorum.

Eski Denizli Müftüsü Halil Elitok: Kavak'ın konuşmasına gülüp geçiyorum. Spekülasyon yapmaktan başka anlayışları yok.

Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi Halit Ortaköy: Peygamber'imizle Atatürk'ü karşılaştırmak çarpık bir anlayış. Atatürk, bu milletin yetiştirdiği çok büyük bir liderdir. Bir kısım çevrelerin bu iki ismi adeta yarıştırmaya kalkması, onların zihninde bulunan çarpık anlayışı gözler önüne sermektedir.

Diyanet-Sen Denizli İl Sekreteri Mehmet Ali Omurca: Talihsiz bir açıklama, kınıyorum. Atatürk, bir devlet adamıdır. Peygamber'imiz ise dünyayı da aşan, alemlere rahmet olarak gönderilmiş bir peygamberdir. Hiç kimseyle mukayese edilemez.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci: Kavak'ın iddialarını, cevap verecek değerde bulmuyorum.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer: Denizli modern bir şehir. Sokaklarda Ali Kavak'ın televizyonda bahsettiği gibi kara çarşaflı kadınlar dolaşmıyor. Türkiye genelinde yüzde 20 oranında kadın çalışırken Denizli'de yüzde 30 civarında. Özellikle ilimizin politikacılarının bu tür olumsuz iddialarda bulunması biz Denizlilileri üzmektedir.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe: İnancımıza göre Peygamber'imiz kutsalımızdır ve tartışılmazdır. Atatürk ise devlet adamıdır. İkisini kıyaslamak kadar abesle iştigal bir şey olamaz. Biri inanç, diğeri ise dünyayla ilgilidir. Atatürk, bu memlekete liderlik yapmış önemli bir şahsiyettir. Ayrıca Atatürkçülüğün arkasına sığınarak birilerini karşıt konumuna getirmek de çok yanlıştır. Kavak'ı esefle kınıyoruz.

Mustafa Öselmiş (yazar): Atatürk, Hz. Muhammed hayranıydı. Atatürk, Hz. Muhammed'i önder olarak görmüştür. Peygamber'imiz için şu ifadeyi kullanmıştır: 'Benim, senin adın silinir fakat sonsuza kadar O ölümsüzdür.' İkisi arasında kıyaslama yapmak yanlış. Bunu yapanlar vatandaşların inancını hafife almış olur.

Mesut Güler (esnaf): Avukat olan bir kişinin bu tür söylemlerde bulunması yanlış. Bu sözler yenilir yutulur cinsten değil.

Necati Yurkunç (esnaf): Ali Kavak'ın hemşehrisi olduğum için utanıyorum. Denizli, Kurtuluş Savaşı'nda Müftü Ahmet Hulusi Efendi'yle ilk mücadeleyi başlatmıştır.


İLİŞKİLİ HABERLER


Atatürk'ü peygamberle kıyaslayınca


Atatürk-Peygamber kıyasına cevap

YORUMLAR 68
  • Tümer Özüşen 15 yıl önce Şikayet Et
    zor. hakikaten adam olmak çok zor
    Cevapla
  • çetin kıranşal 15 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet-sen kocaeli şübe sekreteri Çetin KIRANŞAL. Kaç zamandır tv haberlerinden tv proglamlarından uzak durmaya çalışıyorum,çünkü haberler benim piskolojimi bozoyor bir sürü saçmalık işte bunlardan biri daha deli saçması tutarsız ve cahilane söylenmiş bir söz üstünde durmaya deymez.böyle kıyaslama yapmak peygamberliğin ruhuna aykırıdır,bunu söyleyen kişi peygamberliğin ne olduğunu sanırım bilmiyor şunu bilmiş olsaydı Peygamberler seçilmiş insanlardır, onları seçende ALLAH c.c.tır.Dünyada hiç bir peygamberi diğer liderlerle kıyaslamak doğru değildir.
    Cevapla
  • sstaseri 15 yıl önce Şikayet Et
    şaşkın . ya bunlar iyice şaşırdı19 mayısta hükümete bir tavsiyem var.neydi bu adamın ismi ya.herneyse lazım değil bunu cumhurbaşkanlığı koltuğuna baykalıda başbakanın koltuğuna oturtun inanın çok sevinirler.hiç olmazsa ilk defa milletin yüzünü güldürmek için birşey yapmış olurlar.gerçi onada itiraz eder anayasa mahkemesine giderler.
    Cevapla
  • ali degirmen 15 yıl önce Şikayet Et
    Artık işler açıga çıkıyor. Atamızın dini belliydi ama ne yazıkki bazı CHP liler kendilerine yeni din üretmişlerdir toplumada anarşi ve bölücülükle bu dini yamamaya çalışıyorlar. Atamız içki içebilir bunu sorgulamak ALLAH(cc)kalmıştır.Kimse eleştirmesin.Şimdiki sudi araplara bakınca ben içki içenleri daha çok seviyorum.NE ŞERİATLARI BELLİ NEDE KİMDEN OLDUKLARI.saygılar
    Cevapla
  • ata türk 15 yıl önce Şikayet Et
    AYNALAR SÖYLEYİN BANA ya. arkadaşım sen şaşırdın mı?Atatürk tam bir hz.Muhammed hayranıdır.senin bu haberdeki insandan bir farkın yok yaaa... Atatürk içki içiyordu diye onu dinsiz gibi göstermeye çalışan insan teröristtir be.artık yeter Atatürke bukadarda iftira atılmaz be.arkadaşım sence Atatürk senin yorumunda yazdığın o cümleyi söyliycek bir insan mı?bide yazmışsın yok işte kanun var Atatürke laf söyliyemiyoruz eeeee kanun olmasa ne olur laf söyliyebilicen mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?