Hemofili için geldi, Türkiye’ye Kırklareli’nden girdi

Hemofili hastası Romanyalı küçük Daniel’ in babası Laszlo Kiss, önceki gün Bulgaristan’ ı geçti ve Kırklareli sınırından Türkiye’ye giriş yaptı. İşte Kiss'in pedallı yolculuğunun öyküsü:

Hemofili için geldi, Türkiye’ye Kırklareli’nden girdi
Hemofili için geldi, Türkiye’ye Kırklareli’nden girdi
GİRİŞ 28.05.2008 15:45 GÜNCELLEME 28.05.2008 15:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış
M.CANKURT / KIRKLARELİ

Romanya’dan bir baba dünyanın ilgisini küçük oğlunun hastalığına çekebilmek için İstanbul’a kadar bisikletle gidecek.

Küçük oğlu Daniel’e henüz 1,5 yaşında ağır hemofili teşhisi konulmuştu ve o günden sonra Baba Laszlo Kiss kendini bu hastalığın tanıtımına adadı. Oğlunu her an kaybedebilirdi, ya da oğlu sakat kalabilirdi. Her hemofili hastası ve her anne-baba bu hastalık hakkında bilinçlendirilmeliydi. İşte bu nedenle yollara koyuldu ve ülkeler arası yapacağı bisiklet turu ile Hemofili hastalığını Dünyaya duyurmak üzere pedal çevirmeye başladı.

Baba Laszlo, Hemofili hasta ve yakınlarının da büyük ilgi gösterdikleri 28. Dünya Hemofili Kongresi’ne Romanya’ dan bisikletle pedal çevirerek katılmaya karar verdi.

Laszlo Kiss Dünya Hemofili Derneği (WFH), Türkiye Hemofili Derneği ve Novo Nordisk’ in katkılarıyla bu yolculuğunu gerçekleştirecek ve Hemofili hastalığına tüm dünyanın ilgisini çekmek üzere hemofili hastası oğlu için çıktığı bu yolculuğunu 3 Haziran’da yapılacak uluslar arası basın toplantısında anlatacak.

Kırklareli Dereköy Sınır Kapısından giriş yapan Laszlo Kiss, beraberinde bir arkadaşıyla daha bisikletli olarak yolculuğunu sürdürüyor. Kiss’in yakınları da arabayla onları takip ederek kamera çekimi ve fotoğraf çekimi yapıyorlar.

Haber 7

YORUMLAR 1
  • turk beyi 15 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeden de yapalim.. Türkiyeden bir vatandas bisikletini alip bulgaristan sınırını gecebiliyor mu acaba. onlar kim oluyor? ben de yaya bulgar sınırını gecmek isterim. ama kac tane evrak gerekiyor merak ettim ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!