RTÜK üzerine düşeni yaptı, sıra TÜRKSAT'ta

RTÜK, kaçak şekilde TÜRKSAT uydusu üzerinden yayın yapan ve korsan içerik yayınlayan televizyon kanalları için kararını verdi.

RTÜK üzerine düşeni yaptı, sıra TÜRKSAT'ta
RTÜK üzerine düşeni yaptı, sıra TÜRKSAT'ta
GİRİŞ 22.01.2016 17:09 GÜNCELLEME 23.01.2016 11:26
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Kaçak şekilde yayın yaparak hem medya sektörünü hemde vatandaşı mağdur eden 'Korsan TV Kanalları' için ilk adım atıldı.

RTÜK SONUNDA 'DUR' DEDİ
İnternetten indirerek korsan şekilde film yayınlayan, Bakanlığın izni olmayan bitkisel ve cinsel ürünleri vatandaşın sağlığını hiçe sayarak pazarlayan ve hatta işi bir adım ileri götürerek yayınlar üzerinden kumar oynattığı tespit edilen bu kanallara RTÜK sonunda 'DUR' dedi.

RTÜK'ün herkesi mağdur eden bu kanalları için aldığı önemli kararlar ise TÜRKSAT'a iletildi.

60'DAN FAZLA KANAL KAPATILDI

RTÜK, platform izni olmayan yabancı kökenli Gogetsale paketi ve Platform lisansı olmayan Başak Vizyon'a ait 60'dan fazla kanalı kapattı. TÜRKSAT üzerinde Gogetsale'in lisansız yayın yapan 28, Başak Vizyon'un ise 34 adet RTÜK lisanslı olmasına rağmen kosan içerik yayınlayan bazı kanallar bulunuyordu. Her ikisi de altyapı ve yayın iletim izni olmadan kanalları uyduya taşıyorlardı.

KORSAN YAYINLARA HİZMET SAĞLAYANLARA DA YASAL İŞLEM

RTÜK ayrıca aldığı kararla Korsan Yayınların merkezi haline gelen ve Başak Vizyon'a hizmet veren Uplink firması hakkında da yasak işlem başlatılmasına karar verdi.


(Başak Vizyon platformundan yayın yapan bir çok kanal aynı logo ile birden çok frekansta yayın yaparak korsan film yayınlıyordu.)

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

Aynı logo ile birden çok frekansta yapılan yayınların durdurulmasına karar veren RTÜK, Digi Medya, Güç Dijital, Doğan TV Platformları için ise yasal işlem başlatılmasına karar verdi.

Üst kuruldan veya yabancı bir ülkeden alınmış yayın lisansı olmayan Best Film TV, Best TV, CTV,  Diyalog TV, Kapadokya Tv, Melodi TV, Shopping TV, Star Shopping, Star Sinema, Süper TV Yıldız TV, için yasal işlem başlatılmasına karar verildi.

YAYINLARA DURDURMA VE YASAL İŞLEM

Yeterli belgesi bulunmayan ve Doğan Uydu Haberleşme Hizmetleri ile Gogetsale üzerinden iletilen A Cinema TV, Animal Box, Arabesk Melodi, Atlas TV, Can TV, Cinemax TV, Civan TV, Club Max, Ezo Tv, Full Aksiyon, M Ankara TV, Mastika TV, Tarz Moda TV, The Box TV, The West TV, Tosun TV, Yeşil Vadi TV logolu kanalların TÜRKSAT tarafından yayınlarının durdurulmasının ve yasal işlem başlatılması kararı verildi.

SKANDALIN TEMELİNDE PLATFORMLAR VAR

Söz konusu mağduriyetin temelinde ise, TÜRKSAT uydusu üzerinden düşük ücretlerle frekans kiralayan Başak Vizyon, Digi Medya, Güç Dijital, Gogetsale, Doğan TV Platformu ve hatta Türksat’ın yer aldığı firmaların oluşturduğu platformlar yer alıyor.

TÜRKSAT'IN BU KANALLARA ACİLEN 'DUR' DEMESİ GEREKİYOR

Sektör temsilcileri, televizyon yayıncılığı sektörüne ciddi anlamda zarar veren uygulamaya karşı RTÜK'ün isabetli kararı sonrası, TÜRKSAT'ın da bir an önce bu korsan kanalları engelleyecek kararı vermesi gerektiğini söylüyor.

 

YORUMLAR 37
  • sermet sermetli 8 yıl önce Şikayet Et
    Haberin üzerinden 3 ay geçmiş ama hâlâ kapanan bir kanal yok. Nasıl oluyor da türksat lisanssız yayınlara rtük kararına rağmen hâlâ izin veriyor anlamıyorum.
    Cevapla
  • saitaksoy 8 yıl önce Şikayet Et
    Cinsel içerik olan ömer coşkun yayınlarının da durdurulmasını istiyoruz.
    Cevapla
  • dincer 8 yıl önce Şikayet Et
    hala devam ediyor kapanan bir sey yok
    Cevapla
  • Aziz 8 yıl önce Şikayet Et
    Rtük zamanında boş işlerle uğraşmasa kendi işini yapsaydı ya, bu 60 tane kanal Türksat a ışınlanmadı. Bu kadar insanı soydular ceplerini doldurdular şimdi kapatsan ne yazar?
    Cevapla
  • Kel 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok geç kalınmış bir karar. Böyle bir dalavere olmaz. Midesi ağrıyana da aynı karışımı gönderiyorlar, romatizması olana da. Sonra yayına bir adam bağlanıyor, ilacın tesirini anlatıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı