İnsanlığın yeni utancı 'Suriyeli Ümran' haberleri! - Halepli Ümran spikeri ağlattı! - BM Umran'dan sonra...

İnsanlığın yeni utancı 'Suriyeli Umran' ile ilgili yeni gelişmeler haberimizde. Son dönemde kuşatma ve çatışmanın son raddede olduğu Suriye'nin Halep şehrinde Umran adlı 5 yaşındaki bir çocuğun enkazdan çıkan görüntüsü adeta kahrettirdi. Bu doğrultuda Umran'nın yürek parçalayan o hali dünya gündemine oturdu. Lakin Suriye'deki krizin çözümüne dair Uluslararası mekanizmalardan hala bir somut adım yok. Kaldı ki, BM yeni aldığı karar ile Suriye'deki görüşmeleri durdurduğunu açıkladı. Öte yandan CNN spikeri Suriyeli Umran'ın haberi sırasında kendini tutamayarak ağladı. İşte BM'nin aldığı o utanç kararı, CNN spikerinin Umran haberi sırasındaki o görüntüsü ve Umran hakkındaki tüm gelişmeler haber7.com'da..

İnsanlığın yeni utancı 'Suriyeli Ümran' haberleri! - Halepli Ümran spikeri ağlattı! - BM Umran'dan sonra...
İnsanlığın yeni utancı 'Suriyeli Ümran' haberleri! - Halepli Ümran spikeri ağlattı! - BM Umran'dan sonra...
GİRİŞ 20.08.2016 09:10 GÜNCELLEME 20.08.2016 09:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İnsanlığın yeni utancı 'Suriyeli Umran' ile ilgili yeni gelişmeler haberimizde.

Son dönemde kuşatma ve çatışmanın son raddede olduğu Suriye'nin Halep şehrinde Umran adlı 5 yaşındaki bir çocuğun enkazdan çıkan görüntüsü adeta kahrettirdi. Bu doğrultuda Umran'nın yürek parçalayan o hali dünya gündemine oturdu. Lakin Suriye'deki krizin çözümüne dair Uluslararası mekanizmalardan hala bir somut adım yok. Kaldı ki, BM yeni aldığı karar ile Suriye'deki görüşmeleri durdurduğunu açıkladı.

Öte yandan CNN spikeri Suriyeli Umran'ın haberi sırasında kendini tutamayarak ağladı. İşte BM'nin aldığı o utanç kararı, CNN spikerinin Umran haberi sırasındaki o görüntüsü ve Umran hakkındaki tüm gelişmeler haber7.com'da..

CNN SPİKERİ UMRAN HABERİ SIRASINDA HEM AĞLADI HEM AĞLATTI

Dünyaca ünlü haber kanalı CNN International spikeri Kate Bolduan, Suriye'deki bombardımanda yaralanan 5 yaşındaki Ümran'ın haberini aktarırken gözyaşlarını tutamadı.

Suriye'nin Halep kentindeki saldırıların ardından yaralanan Ümran'ın görüntüsü dünyanın gündemine oturdu. Bombalı saldırının ardından enkaz altından çıkarılan 5 yaşındaki Ümran'ın, ambulans koltuğunda yaşadığı şokun etkisiyle etrafa bakışları hala herkesin hafızasında.

CNN SPİKERİ UMRAN HABERİNDE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

CNN International spikeri Kate Bolduan da Ümran'ın haberini ve görüntülerini verirken konuşmakta zorlandı ve göz yaşlarını tutamadı. Ümranı'n ailesini söz konusu bombalama sonucunda kaybettiğini anlatan Bouldan, Ümran'ın ağlamadığını aktarırken şok içerisinde olduğunu da vurguladı.

UMRAN GÖRÜNTÜSÜ SONRASI BM'DEN DALGA GEÇER GİBİ KARAR

BM çatışma bölgelerindeki sivillere yardım ulaştırılabilmesi için ateşkes ilan edilmesi talebinde bulunmuş ancak bu talebi karşılık görmemişti.

Cenevre’de konuşan BM Suriye özel temsilcisi Staffan de Mustura çatışmalardan etkilenen bölgelerdeki sivil halka bir aydan beri yardım ulaştırılamadığı açıklamasını yaptı.

Mistura, toplantı başladıktan sonra sadece 8 dakika içinde görüşmeleri sonlandırarak, “kuşatma altındaki bölgelere girmelerine izin verilmediği müddetçe yardım ulaştırmayı görüşmenin anlamsız olduğunu” belirtti. Bİr hafta boyunca BM yardım personelinin göreve ara verdiğini açıklayan Mistura, bu sayede dünya güçlerine bir mesaj verilmesini amaçlıyor.

UMRAN’IN FOTOĞRAFI SONRASI KARAR VERİLDİ

İngiliz Independent gazetesi BM’nin bu kararı, bugün Halep’te çekilen 5 yaşındaki Umran Dakneş’in fotoğrafının tüm dünyayı sarmasından sonra almasına dikkat çekti.

Fotoğraf, hükümet güçleri ya da Rus uçaklarının Halep'te muhaliflerin kontrolündeki doğu bölgesinde bulunan Katerji semtine yönelik saldırılarının ardından çekildi.

YORUMLAR 2
  • Hey 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yapanlar gercekden vicdan diye bir sey duymamis olmali. Su cocuga acimamak icin senin aklinin fikrinin vicdanın kalbinin olmamasi gerek. Soz soylemeyecegim daha da.
    Cevapla
  • gulsum 7 yıl önce Şikayet Et
    İnsaAllah savas biran once sona erer ve cocuklarin yuzu guler,.Rusya esed ve Tum dunya devletleri artik savasi sona erdirin .eger insafiniz varsa bu cocuklara acirsiniz..eger daha fazla siginmaci akimi istemiyorsaniz .merhametiniz varsa savasi sona erdirirsiniz..Turkiye ile Rusya nin barismasi firsattir..baris gelsin artik.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor