Damatlıkla düğün evinden cezaevine

İzmir'de insan tacirlerine yönelik düzenlediği operasyonda evlenen bir kişi de gözaltına alındı. Gelin gelinlikle damadı bekledi.

Damatlıkla düğün evinden cezaevine
Damatlıkla düğün evinden cezaevine
GİRİŞ 14.06.2013 17:07 GÜNCELLEME 14.06.2013 17:07

İzmir'de insan tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden 5'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Düğün yaptıkları sırada gözaltına alınan H.R.'yi, gelin yanında getirdiği gelinlikle adliye'de bekledi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, insan tacirlerine yönelik düzenlediği operasyonda örgüt lideri olduğu iddia edilen Suriye uyruklu I.H.'nın da(39) aralarında bulunduğu 14 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonlarda 3 adet bot ile birlikte şişirmede kullanılan hava pompası da ele geçirildi. Deniz yolu ile Yunanistan'a kaçırılmak istenen 143 yabancı uyruklu kişi işlemlerinin ardından sınır dışı edildi.
Suriye uyruklu şebeke lideri I.H.'nin 8 yıl önce geldiği İzmir'de otomobil yedek parça işi yaptığı, Türk vatandaşlığına geçmek için başvurusunun da bulunduğu, fakat "Göçmen kaçakçılığı"ndan sabıkası olduğundan verilmediği belirtildi.

I.H.'nin, kişi başı bin 500 dolar aldığı, kaçak göçmenleri İzmir'deki evinin haricinde Aydın ve Didim'deki yazlıklarında sakladığı öğrenildi. Kaçakçıların, Yunan adalarına geçmek için gönderdikleri bir bottaki kişilere, botun delik olduğunu, elleriyle deliği kapatmaları gerektiğini söyledikleri, deliklerin kaçaklar tarafından parmakla kapatıldığı, deniz ortasında mazotu biten bir bottakilerin ise elleri ile botu yüzdürmeye çalıştığı bildirildi. Sahil Güvenlik ekiplerinin operasyonları, kaçakların direnişi, bazı kaçakların denize atlayıp kaçmak istemeleri de ekiplerin kamerası tarafından kaydedildi.

Gözaltına alınan ve emniyette işlemleri tamamlanan 14 kişi "Örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı yapmak" suçundan adliyeye sevk edildi. Zanlılardan H.R.'nin M..H. ile düğün yaptıkları gün gözaltına alındığı öğrenildi. Zanlılardan 4'ü savcılık talimatıyla serbest bırakılırken 10 kişi tutuklanmaları talebiyle 10. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne sevk edildi. Düğün günü gözaltına alınan H.R. ve şebeke lideri I.H.'ninde aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu sırada adliye koridorlarında, bir pakete koyduğu gelinliği ile bekleyen M.H. ise, eşini gözyaşları içinde cezaevine gönderdi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe Beko kaybetti! Son düdükle ortalık karıştı
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi