Karadavi'den tüm Sünnilere Cihad çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, savaşabilecek durumda olan bütün Müslümanların Suriye'de muhaliflere katılarak Esed ve Hizbullah'a karşı savaşması gerektiğini söyledi.

Karadavi'den tüm Sünnilere Cihad çağrısı
Karadavi'den tüm Sünnilere Cihad çağrısı
GİRİŞ 03.06.2013 15:06 GÜNCELLEME 03.06.2013 15:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi Sünni Müslümanlara, Suriye rejimine karşı çarpışan muhaliflerin saflarına katılmaları için çağrıda bulundu.

Karadavi, Sünni Müslümanlarla çarpışmak için Suriye'ye militan yollayan Hizbullah'a da ateş püskürdü.
Özellikle Müslüman Kardeşler tabanından büyük destekçisi olan Karadavi İran'ı da, Esed rejimine destek çıktığı için eleştirdi.

Doha'da bir mitingde konuşan Karadavi, "Savaş eğitimi almış ya da bunu yapabilecek bütün Müslümanlar, kendilerini işe yarar hale getirmeli" dedi ve Lübnan Hizbullahını da kastederek, "İran Suriye rejimini desteklemek için silah ve adam yolluyor, öyleyse biz niye boş boş duruyoruz" diye konuştu. Ancak Karadavi Hizbullah ile savaş çağrısının tüm Şiilere karşı olmadığını söyledi.

Karadavi, "Şeytanın partisinin lideri Sünnilerle savaşa geliyor. Şimdi İranlıların ne istediğini biliyoruz. Onlar Sünnileri öldürmek için devam eden bir katliam istiyorlar. Dünya çapındaki 100 milyon şii, nasıl 1.7 milyarı (Sünni) yenebilir? Bu ancak (Sünni) Müslümanlar zayıf olduğu için olur." açıklamasını yaptı.

2006 yılında İsrail'e karşı savaşan Hizbullah ve onun liderini daha önce desteklediği için kendisini ayıpladığını söyleyen Karadavi, "Suudi Arabistan'da din adamlarının önünde, sözde Nasrallah ve onun zorba partisini destekledim. Öyle görünüyor ki Suudi Arabistan din adamları benden daha olgunmuş" yorumunu yaptı.  

İran ve Suriye rejiminin önemli bir müttefiki olan Hizbulah, Suriye muhalifleriyle savaşa doğrudan katılmış durumda.

Özellikle Kusayr kasabasında çok şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Hizbullah çok sayıda militanını Kusayr'da kaybetti.

INCA NEWS

YORUMLAR 2
  • hasan ali 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu şeytanın belasını versin. Euzubillahimineşşeytanireccim.Allahım bizi münefık ve şeytanlardan fitnecilerinden amerikan ve israil uşaklarından koru
    Cevapla
  • veysi21 10 yıl önce Şikayet Et
    çağdaş arap alimleri!. israil zülmünü göremiyor,suudi,katar(memleketi) ve diğer arap ülkelerindeki isral hamisi abd'nin üslerine ses çıkaramıyor,Hizbullah aleyhine fetva veriyor.bel'amların fetvası müslümanları bağlamaz.8 yıl arap ülkeleri(suriye hariç) İranla savaştılar.hangi arap alimi(!) ses çıkardı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'e lanet gösterileri dünyaya yayılıyor - Gazete manşetleri
Araç sahipleri dikkat! EPDK'dan benzin ve motorin fiyatı kararı! 15 Mayıs'ta başlıyor